Categories: اخبار نساجی

زمزمه کوپنی شدن شیر خشک

وضعیت بازار ارز در کشور باعث شده تا حوزه غذا و دارو نیز تحت تاثیر قرار بگیرد. به طوریکه کمبود انواع شیرخشک کوپنی، آزاد و رژیمی در داروخانه ها، مشکلاتی را برای نوزادان و بیماران مصرف کننده این قبیل شیرخشکها به وجود آورده است. در روزهای گذشته رئیس انجمن داروسازان ایران، کمبود شیرخشک در داروخانه‌ها را محسوس دانست و هشدار داد که توزیع برخی از اقلام شیرخشک محدود شده است

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، دکتر سعید جمال واقفی دبیر سابق انجمن داروسازان ایران، هم در گفت وگویی بروز این مشکل را ناشی از جریانات بازار ارز دانست و گفت: شیرخشک هم مثل سایر کالاهایی که تحت تاثیر نرخ ارز قرار دارند، با کمبود مواجه است. وی با اشاره به نرخ ارز دولتی(۱۲۲۶) که مربوط به شیرخشک است، افزود: با توجه به اینکه بانک مرکزی، ارز مورد نیاز برای واردات شیرخشک را در ۶ ماهه اول امسال به حساب بانکهای عامل واریز نکرد، در نتیجه در نیمه دوم سال شاهد بروز این کمبود هستیم.

به گفته واقفی، شیرخشک نان ۱ یکی از اقلام شیرخشکهای مورد تقاضای مردم است که در حال حاضر با کمبود مواجه است. وی با اشاره به سهمیه ای بودن برخی اقلام شیرخشکها، اظهارداشت: برخی از شیرخشک‌ها سهمیه ای است و داروخانه‌ها نمی‌توانند هر ماه ۴ عدد بیشتر به دارنده کارت دریافت شیرخشک تحویل بدهند.

این داروخانه دار، تخلف برخی داروخانه‌ها در توزیع شیرخشک را رد نکرد و افزود: تخلف چیز عجیبی نیست که فقط در داروخانه‌ها دیده شود بلکه در همه صنفها وجود دارد. بنابراین ممکن است، یک نفر پیدا شود که بخواهد همه شیرخشکهای داروخانه اش را به یک نفر بفروشد. دکتر رهبر مژدهی آذر اظهارداشت: اخیرا بعضی از اقلام شیرخشک در داروخانه‌ها کمیاب شده است و شرکتهای توزیع کننده، تعداد کمتری از این محصولات را توزیع می‌کنند.

وی با عنوان این مطلب که داروخانه‌ها هیچ تعهدی برای پاسخگویی به کمبود شیرخشک ندارند، افزود: توزیع شیرخشک از طریق وزات بهداشت و سازمان غذا و دارو صورت می‌گیرد. مژدهی آذر با اشاره به کمیاب شدن برخی اقلام شیرخشکها که تقاضا برای مصرف آنها بیشتر است، گفت: در حال حاضر یک نمونه شیرخشک که برای نوزادان بالای ۶ ماه مصرف می‌شود، در قفسه‌های داروخانه بنده وجود ندارد. رئیس انجمن داروسازان ایران با اعلام اینکه برخی اقلام شیرخشکها در داخل تولید می‌شود، افزود: متاسفانه قیمت برخی از شیرخشکها که ساخت داخل است نیز افزایش یافه و گران شده است.

دکتر محمد کاظم پورکاظمی نایب رئیس مجمع نمایندگان داروسازان ایران و رئیس مجمع داروسازان استان گیلان نیز موضوع کمبود شیرخشک در داروخانه‌ها را تایید کرد و گفت: متاسفانه توزیع شیرخشک رژیمی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.وی با اعلام این مطلب که قیمت برخی از اقلام شیرخشک به ۲ برابر رسیده است، افزود: به رغم این افزایش برخی اقلام شیرخشک، ولی مردم همچنان برای تهیه شیرخشک سرگردان هستند.

پورکاظمی با تاکید بر ضرورت دسترسی آسان کودکان دچار حساسیت به شیرخشک رژیمی، گفت: این قبیل افراد اگر غذایی غیر از شیرخشک رژیمی بخورند، دچار اسهال و استفراغ می‌شوند.

نایب رئیس مجمع نمایندگان داروسازان ایران از کمبود شیرخشک نان ۳ در استان گیلان خبر داد و افزود: به رغم درخواستی که از یک هفته قبل به شرکت توزیع کننده داده ایم، اما نماینده این شرکت عنوان داشته که فعلا این نوع شیرخشک را نداریم که بخواهیم توزیع کنیم.

وی در خصوص نحوه توزیع شیرخشک در داروخانه‌های استان گیلان، گفت: اصولا توزیع شیرخشک بر اساس شناختی که از خانواده‌ها داریم، صورت می‌گیرد. اما چه بسا برخی نیز سوءاستفاده کنند و بخواهند همه شیرخشکهای داروخانه خودشان را یک جا به یک نفر بدهند.پورکاظمی، توزیع شیرخشک بر اساس کوپن و کارت را موضوعی منتفی شده دانست و افزود: شاید در برخی از نقاط پایتخت چنین شرایطی برای توزیع شیرخشک وجود داشته باشد.

دکتر جلیل سعیدلو دبیر انجمن داروسازان تهران نیز اظهارداشت: ما نمی‌گوییم که دچار کمبود هستیم بلکه زمینه توزیع شیرخشک کم شده است. ولی در مجموع دسترسی به شیرخشک برای متقاضیان وجود دارد.وی در خصوص کمبود شیرخشک نان در داروخانه ها، گفت: نان دارای سه شماره است(۱،۲،۳) و ممکن است بر اساس نیاز هر منطقه ای از کشور، توزیع این نوع شیرخشک صورت بگیرد.

سعیدلو از توزیع شیرخشک کوپنی برای افراد واجد شرایط خبر داد و افزود: توزیع این نوع شیرخشک در بسته بندی مشخص و بدون هیچ گونه علامت تجاری و بر اساس کارت الکترونیکی صورت می‌گیرد.به گفته وی، توزیع شیرخشک یارانه ای را برای نوزادانی که مادرشان فوت شده و یا بیمار است و همچنین خانواده‌هایی که چند قولو دارند، دانست.دبیر انجمن داروسازان تهران از افزایش ۵۰ درصدی قیمت شیرخشک آزاد خبر داد و افزود: وقتی نرخ ارز دچار تغییر قیمت شده و بالا می‌رود، قطعا قیمت این کالاها که با نرخ ارز آزاد وارد می‌شوند، گران می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

16 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago