وزیر نفت با انتقاد از آسیبهای وارد شده به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی بر اثر اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانهها خواستار مرمت فوری و اصلاح ساختار بودجهای این نهاد در لایحه بودجه سال آینده شد.
به گزارش ایسنا بیژن زنگنه در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش اظهار کرد: یک عده آدم که فهم عمیقی از این حوزه نداشتند به اسم دادن یارانه به مردم دستگاههای بزرگ انرژی همچون توانیر، شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت گاز را با تخلفات صریح و مکرر از قانون، نابود کردند. شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نیازمند مرمت فوری و اصلاح ساختار بودجهای در لایحه بودجه سال آینده است.
وی با یادآوری اینکه آخرین باری که به شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی رفته در سال ١٣٧۶ برای معارفه آقایی، معاون وقت وزیر نفت در امور پالایش و پخش بوده است، گفت: از آن زمان تاکنون به این شرکت نیامدم زیرا من خیلی اهل تغییرات نبوده و اساسا به ثبات مدیریت اعتقاد دارم.
وزیر نفت با تبریک اعیاد قربان و غدیر اظهار کرد: این دو عید پیام های فراوانی همچون فداکاری و از خود گذشتگی برای ما دارند و ما بایستی از آنها درس بگیریم؛ امیدواریم بتوانیم از پیروان ابراهیم خلیل الله و حضرت علی (ع) به عنوان بارزترین نماینده امت اسلامی باشیم.
زنگنه با بیان اینکه مشکلاتی که در این چند ساله برای صنعت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران پیش آمده داستان غم انگیز و فاجعه آمیزی است، گفت: یک عده آدم که فهم عمیقی از این حوزه نداشتند، به خاطر اجرای اهدافی، دستگاههای بزرگ بخش انرژی کشور را در آستانه نابودی کامل رساندند، کار این افراد مثل کسی است که سوار بر یک آمبولانس برای رساندن مریض به مقصد در راه صدها نفر را زیر گرفته و کشته و هزاران دست و پا را شکسته است؛ این دوستان به اسم دادن یارانه به مردم دستگاههای بزرگ انرژی همچون توانیر، شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و شرکت گاز را با تخلفات صریح و مکرر از قانون، نابود کردند.
وی افزود: ارزشمندترین چیزی که از شرکت پالایش و پخش مانده است نیروی انسانی آن است؛ زیرا هر چیز مادی که این شرکت داشت نابود کردند، آنها مکرر در مکرر این کار را با زیر پا گذاشتن قانون انجام داده اند.
وزیر نفت تاکید کرد: برای اجرای هدفمندی یارانه ها خیلی چیزها را از دست دادیم، برای چه؟ که چه بشود؟ خدا را شکر که که خداوند جواب این دوستان را داد، چون بنیان این کار اشتباه و خراب بود و خداوند اجازه نمیدهد کار نادرست به ثمر برسد.
زنگنه گفت: در سالهای اخیر برای اجرای هدفمندی یارانه ها پولهای زیادی بر خلاف قانون از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گرفته شد و متاسفانه چون چارهای ندارند امسال هم این پول را از این شرکت میگیرند، اما سعی میکنیم این مشکل خارجی که مثل یک بختک عظیم روی گلو و سینه این شرکت قرار گرفته را از بین ببریم؛ اگر این مشکل برطرف شود وضعیت داخلی شرکت پالایش و پخش طوری است که می توان با همدلی و بدون تنش کارها را به جلو برد.
وزیر نفت با بیان اینکه من سر عهد خود هستم و تاکنون مدیران جدید صنعت نفت را از بدنه این صنعت انتخاب کردهام، گفت: بنده در آینده نیز به این عهد وفادار خواهم بود.
وی با اشاره به اینکه ساختار بودجهای شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی باید به سمت عقلانیت برود، گفت: وقتی عقل و تدبیر بر کارها حاکم نیست کار جلو نمیرود، در جریان هدفمندی یارانه ها پولی به زور از این شرکت گرفته شد و باعث شد بی اعتمادی و بی اعتنایی در این شرکت حکم فرما شود، نمیشود با سیستمی کار کرد که یک عده خود را برتر بدانند و آن عده به بقیه با زبان زور و توهین رفتار کنند، خدا را شکر این دوران تمام شد.
زنگنه تصریح کرد: ما باید در سال آینده که تنظیم بودجه خیلی اهمیت دارد تلاش کنیم تا بنیانهای درستی در آن گذاشته شود و دیگر شاهد تکرار این موارد و اشتباهات نباشیم، البته این موضوع ممکن است چند سالی نیز طول بکشد.
* لزوم جلوگیری از صدمات ناشی از اجرای نادرست اصل ۴۴
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی، وزیر نفت تصریح کرد: اجرای سیاست های اصل ۴۴ در صنعت پالایش و پخش کشور به صورت غلط و بدون آینده نگری صدمات جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده است، ما نخستین کشوری نبودیم که که این سایست را در دنیا اجرا می کردیم بایستی با استفاده از فکر و تجربیات دیگران این کار را اجرا می کردیم.
وی با بیان این که در شرکت پالایش و پخش دیگر قرار نیست دولت هزینه پالایشگاه های جدید و بهینه سازی را پرداخت کند، گفت: قرار است به مرور زمان آزاد سازی قیمت های حامل های انرژی در ایران اجرا شود و نه به صورت یکباره، در آن زمان باید همکاری خود با بخش های خصوصی را برای ساخت پالایشگاه های جدید تعریف کنیم.
زنگنه با بیان این که روز به روز باید نقش حاکمیتی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی افزایش و نقش توسعه ای کاهش یابد، گفت: هم اکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه واگذاری و توسعه نقش حاکمیتی از همه شرکت ها جلوتر است.
* امسال، اوج مصرف سوخت است
وی با تاکید بر اینکه در سال آینده با راهاندازی فازهای جدید در پارس جنوبی و شروع مقداری واردات سوخت فشارها به پالایش و پخش برای تامین سوخت بخش حمل و نقل کم خواهد شد، گفت: امسال استثنایی ترین سال تاریخ کاری شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران است زیرا اوج حمل و نقل و مصرف سوخت مایع در سال جاری را خواهیم داشت.
زنگنه ادامه داد: امسال نزدیک به ٣٠ میلیون تن گازوئیل و مازوت به نیروگاه های کشور تحویل داده خواهد شد، زیرا نزدیک به ٣۶ میلیارد متر مکعب کمبود گاز در شبکه خواهیم داشت.
این مقام مسوول افزود: امسال ۴٨ درصد از سوخت نیروگاه های کشور را سوخت مایع تشکیل خواهد داد، درحالی که این موضوع در ٢٠ سال اخیر بی سابقه بوده است، به طوری که رکورد مصرف سوخت مایع با ١٩ درصد در سال ١٣٧٨ بوده است.
وزیر نفت گفت: صنعت نفت به صورت مستقیم تاثیری بر زندگی مردم ندارد به جز گاز و سوخت مایع که در این میان نماد شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی جایگاه های سوخت است.
* لزوم راه اندازی جایگاه های کوچک سوخت
وزیر نفت اظهار کرد: در سه چهار سالی که در مدیریت هستیم باید تلاش کنیم ظاهر جایگاه های سوخت در کشور را تغییر دهیم، ایران این ادعا را دارد که ام القرای جهان اسلام است اما جایگاه های ما به این ادعا نمی خورد، بخشی از این مشکل قیمت سوخت است که باید اصلاح شود و بخشی دیگر به خاطر مسائلی همچون گرانی زمین است.
زنگنه گفت: در حال حاضر جایگاه های سوخت در ایران حتی از داشتن سرویس بهداشتی مطابق حداقل استاندارد محروم است و جز در مجموعه های که برای جهانگردی احداث شده این مسائل حل نشده باقی مانده است.
وی با بیان این که ١۶ سال است که در دنیا بر راه اندازی تک پمپ و پمپ سیار بنزین و گازوئیل در کنار خیابان ها تمرکز شده، گفت: این بار تمام تلاشم را خواهم کرد تا این نوع جایگاه ها را راه اندازی کنیم زیرا با توجه به تولید گازوئیل با کیفیت و مجوزهای دولت برای شماره گذاری خودروهای سواری دیزلی این نوع جایگاه ها می تواند کمک خوبی به بخش حمل و نقل کند و حداقل در کوتاه مدت می توان در چهار و پنج شهر بزرگ کشور اجرایی شود.
نامدار زنگنه با تاکید بر توسعه جایگاه های سی ان جی در کشور گفت: این موضوع بایستی در شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی جدی گرفته شود، ما هم اکنون به اندازه یک پالایشگاه ۴٠٠ هزار بشکه ای نفت در روز مصرف سی ان جی داریم و ما اگر این صنعت را توسعه دهیم بسیار به صرفه تر است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…