زیان‌های اعمال تعرفه ترجیحی برای واردات محصولات نساجی/ پتانسیل صادرات ۳ میلیارد دلاری

 

دبیر اتحادیه‌ تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی با بیان اینکه اعمال تعرفه ترجیحی برای واردات محصولات نساجی ترک به ایران به ضرر تولید داخل است، گفت: در صورت حمایت از صنعت نساجی امکان صادرات ۳ میلیارد دلاری فراهم خواهد شد.

به گزارش فارس، مهدی یکتا در یک نشست خبری با انتقاد از انعقاد قرارداد اعمال تعرفه ترجیحی برای واردات محصولات نساجی ترکیه به ایران، اظهار داشت: صنعت پوشاک ایران طی سال‌های اخیر رشد مناسبی نداشته و حجم واردات و قاچاق به کشور بالا بوده است، علاوه بر این، رکود پس از افزایش نرخ ارز نیز اوضاع را بدتر از قبل کرده است.

وی تصریح کرد: تعرفه واردات پوشاک به کشور ۱۰۰ درصد بود که با توجه به قرار گرفتن پوشاک در گروه دهم کالایی، این تعرفه به ۲۰۰ درصد رسید و حال نیز با اعمال ۴۰ درصد تخفیف بابت تعرفه ترجیحی، تعرفه اعمالی برای واردات محصولات نساجی ۱۲۰ درصد خواهد بود.

یکتا با بیان اینکه بازار پوشاک ایران یک بازار ۷ تا ۸ میلیارد دلاری است، افزود: ۸۰ درصد نیاز بازار از طریق واردات تأمین می‌شود و یک بازار ۵ میلیارد دلاری به واردات اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه تعرفه ترجیحی شامل واردات ماشین‌آلات نساجی نمی‌شود، گفت: این تعرفه شامل واردات نخ فرش، پارچه، پوشاک و فرش ماشینی است.

به گفته دبیر اتحادیه تولیدکنندگان محصولات نساجی، طی ۲ سال اخیر ظرفیت تولید کارخانه‌های نساجی و پوشاک کشور به نصف رسیده و اعمال تعرفه ترجیحی واردات نیز این ظرفیت را باز هم کاهش خواهد داد.

وی با اشاره به بالا بودن هزینه تولید در ایران، گفت: تولیدات ایرانی در محصولات با کیفیت متوسط به بالا به راحتی قابل رقابت با محصولات خارجی است، اما این رقابت در زمینه تولیدات با کیفیت متوسط به پایین، بسیار سخت است زیرا حجم زیادی کالای استوک و درجه دوم از ترکیه و چین به ایران وارد می‌شود.

وی توضیح داد: حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد پوشاک خارجی از چین و ۳۰ تا ۴۰ درصد نیز از ترکیه به کشور وارد می‌شود و تولید‌کنندگان خارجی از مشوق‌های قابل توجهی برای صادرات محصول خود برخوردار هستند.

یکتا در پاسخ به این سؤال فارس که با توجه به کاهش قیمت نفت و لزوم افزایش صادرات غیرنفتی و به منظور جلوگیری از خروج ارز در اثر اعمال تعرفه ترجیحی واردات پوشاک، چه اقدامی برای افزایش صادرات می‌توان انجام داد، گفت: در حال حاضر با مشکل بالا بودن حجم قاچاق محصولات نساجی به کشور روبرو هستیم و در واقع تولید‌کننده داخلی برای صادرات ابتدا باید با رقبای خارجی خود رقابت کند. از طرفی هر چقدر تأمین نیاز بازار داخل از طریق تولیدات ایرانی افزایش یابد، از خروج ارز جلوگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: برای بهبود صادرات باید روابط سیاسی ایران با کشورهای دیگر بهبود یابد و حمایت‌هایی مانند جوایز صادراتی از طرف دولت به تولید‌کنندگان اعطا شود.

وی افزود: در حال حاضر تولید‌کنندگان ترک از مالیات ۱۸ درصدی معاف هستند و ضمن برخورداری از جوایز صادراتی، با مشکل نقل و انتقال پول به کشورهای دیگر نیز روبرو نیستند و به همین دلیل صادرات نساجی و پوشاک ترکیه به ۲۵ میلیارد دلار رسیده است.

دبیر اتحادیه‌ تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی تصریح کرد: در ایران در بهترین شرایط در سال ۸۸ میزان صادرات پوشاک کشور به ۲۵۰ میلیون دلار رسید اما در حال حاضر این رقم ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار است.

وی ادامه داد: کل صادرات صنعت نساجی نیز در سال ۸۸ معادل ۷۷۵ میلیون دلار بود اما پس از ایجاد برخی محدودیت‌های بین‌المللی، این عدد کاهش پیدا کرد.

به گفته یکتا، با توجه به ظرفیت نصب شده در صنعت نساجی در صورت حمایت از این صنعت امکان صادرات ۳ میلیارد دلاری فراهم خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه تخصصی پوشاک ایران در ۱۲ تا ۱۵ بهمن ماه، گفت: این نمایشگاه در فضای ۳ هزار مترمربعی و با حضور بیش از ۵۰ تولید‌کننده پوشاک داخلی برگزار می‌شود.

یکتا ادامه داد: همزمان با این نمایشگاه، نمایشگاه پوشاک ترکیه نیز در ایران برگزار می‌شود که برای برگزاری آن تبلیغات زیادی صورت گرفته و وزارت صنعت نیز از برگزاری این نمایشگاه حمایت کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد بازار پوشاک ایران به محصولات وارداتی اختصاص دارد، گفت: عمده این کالاها به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شوند و بیش از ۵۰ درصد آنها به چین و بعد از آن نیز به ترکیه تعلق دارند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

4 دقیقه ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago