Categories: اخبار نساجی

ساختار درونی اقتصاد کشور نیازمند بازنگری است

 

دبیر کنفدراسیون صنعت، بازنگری واقعی در ساختارهای درونی اقتصاد کشور را خواستار شد و گفت: برای ایجاد نوآوری و خلاقیت در تولید باید حاکمیت مکانیزم های دولتی در اقتصاد به طور کامل کنار گذاشته شود.

به گزارش ایرنا، ‘حسین ساسانی’ روز چهارشنبه در دومین همایش استانداردها، کیفیت و تولیدات صادرات محور به تشریح موانع اصلی اقتصاد کشور پرداخت و افزود: ریشه های اقتصادی، ساختاری، مدیریتی، عملیاتی و فناوری چهار مانع رشد اقتصاد کشور محسوب می شوند.

وی با بیان این که، نباید فقط دولت را مسئول مشکلات بدانیم، افزود: بخش خصوصی و تشکل ها در ایجاد مشکلات و موانع شریک هستند و اگر قرار است مشکلات حل شود باید دولت در کنار بخش خصوصی و تشکل ها قرار گیرد و با یکپارچگی و همسویی به حل مسائل بپردازند.

ساسانی با انتقاد از فراهم نبودن جذب سرمایه در بنگاه های اقتصادی گفت: بالا بودن هزینه های معاملاتی، فراهم کردن جذابیت بازار داخلی برای تولید کشورهای بیگانه به ویژه بنگاه های اقتصادی که با کالای نازل وارد کشور می شود، پایین بودن نظام پاسخگویی، کم توجهی به کارآفرینی و سرمایه گذاری از جمله مشکلات پیش روی حوزه تولید صادراتی است.

وی بالا بودن هزینه های معاملات در ایران را مورد توجه قرار داد و افزود: رتبه هزینه های معاملات ایران در میان ۱۸۷ کشور، ۱۷۱ است و این جایگاه نیز در میان ۱۷ کشور منطقه ۱۶ می باشد.

دبیر کنفدراسیون صنعت در بخش دیگری از سخنان خود، خواهان به مشارکت طلبیدن جدی بخش خصوصی در تصمیم گیری ها شد و گفت: به نظر می رسد در جلساتی که با حضور بخش خصوصی برگزار می شود، فقط برای ابلاغ سیاست ها است، در حالی که اگر می خواهیم مشکلات را حل کنیم باید به طور حتم ذینفعان حوزه تولید و صنعت را در تصمیم گیری ها مشارکت دهیم.

به اعتقاد این فعال اقتصادی، با وجود این که، ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن برای بهبود ساختار کشور صورت گرفته است، اما در این فرایند فقط اسامی و مکان های اقتصادی ادغام می شود و به ادغام فرایندهای ارزش آفرین توجه نشده است.

وی، نبود مرکز منسجم تبادل اطلاعات، عدم به کار گیری مناسب قانون هدفمندی یارانه ها در عملیات و اجرا و ایجاد محدودیت را از مشکلات کنونی حوزه اقتصاد کشور برشمرد و بازنگری جدی در این خصوص را خواستار شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

آموزه‌های رویداد IFCO 2024 استانبول

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه نمایشگاه İstanbul Fashion Connection هفده الی…

3 ساعت ago

تولید نخ پلی‌استر در چهارمحال و بختیاری ۲۰ درصد رشد یافت

مهدی عباس‌پور تاکید کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۱۵ هزار تن نخ پلی‌استر در واحدهای…

1 روز ago

کاهش صادرات صنعت نساجی ترکیه در نیمه اول سال ۲۰۲۴

صادرات بخش نساجی و مواد خام ترکیه در دوره دیماه تا خردادماه ۱۴۰۳ (ژانویه تا…

1 روز ago

کنفرانس تخصصی مدیریت آب و بازچرخانی پساب در صنعت

شرکت جهان اروم اُیاز و شرکت جهان اروم آراز با همکاری سازمان ملی محیط زیست…

3 روز ago

انتظارات فعالان صنعت نساجی از دولت جدید

درخواست فعالان نساجی ایران از دولت برای رفع چالش‌های اساسی صنعت فعالان صنعت نساجی ایران،…

4 روز ago

فرش تبریز، مسافر ویژه المپیک ۲۰۲۴ فرانسه

المپیک ۲۰۲۴ فرصتی دیگر برای فرش تبریز است تا بار دیگر، پس از پرچم‌داری در…

5 روز ago