ساخت پتوی عایق صنعتی با قابلیت تحمل دمای ۸۰۰ درجه سانتی گراد

 

پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس موفق به ساخت پتوی عایق آئروژل با استفاده از فناوری نانو شدند که با مقاومت حرارتی بالا در صنایع هوافضا، پتروشیمی و … کاربرد دارد.

 افزایش خاصیت عایق حرارت با کاهش هدایت حرارتی، کاهش ضخامت پتوی مصرفی نسبت به نمونه‌های رایج و در نتیجه کاهش وزن، کاربرد در هوافضا و صنایع نظامی، کارخانه‌های صنعتی، خطوط لوله در زیر دریا، کفش و لباس غیره از جمله ویژگی‌ها و کاربردهای این پتوی عایق است.

حسین گیلانی، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد نانو فناوری دانشگاه تربیت مدرس و یکی از اعضای گروه تحقیقاتی ساخت این محصول با بیان اینکه امروزه استفاده از عایق‌های حرارتی و جلوگیری از هدر رفت انرژی یکی از مباحث مطرح در جهان است، تصریح کرد‌: برای عایق‌کاری مخازن، لوله‌ها، کوره‌ها و … استفاده از بلنکت‌های گرمایی مانند پشم شیشه و یا پشم سنگ بسیار مرسوم است.

وی افزود: براین اساس در این طرح با استفاده از آئروژل که به خاطر چگالی بسیار کم و درصد تخلخل‌های نانومتری زیاد از هدایت گرمایی پایینی برخوردار است، سعی در بهبود خواص گرمایی بلنکت‌های مرسوم شده است.

گیلانی با بیان اینکه کاهش چشم‌گیر هدایت حرارتی محصول نهایی با افزودن آئروژل سیلیکا به بلنکت‌های مرسوم در بازار از جمله مزیت‌های این طرح است، تصریح کرد‌: همچنین این پتو در صنایع پتروشیمی و سایر صنایع که نیاز به استفاده از عایق در دماهای کاری متفاوت دارند، بسیار کاربرد خواهد داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه تولید این محصول با تکیه بر منابع داخلی کاملا میسر است، افزود: در ساخت این محصول از مقدار ماده کمتری استفاده می‌شود که در کاهش وزن و آلودگی محیط زیست موثر است.

گیلانی همچنین درخصوص کاربردهای این طرح نیز گفت: این محصول در صنایع هوافضا و صنایع نظامی، صنایع پتروشیمی و سایر کارخانجات صنعتی (عایق‌کاری مخازن، لوله‌ها، کوره‌ها و …)، خطوط لوله در زیر دریا (خطوط لوله نفت و گاز)، ساختمان (عایق‌سازی کف، دیوارها، سقف، تاسیسات ساختمان مانند لوله‌های گرمایشی و ..) کاربرد دارد.

به گفته این دانش‌آموخته رشته نانو فناوری دانشگاه تربیت مدرس، نمونه اولیه این طرح تهیه شده و آماده است که با حمایت بخش صنعت، تجاری سازی شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

7 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

7 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago