Categories: اخبار نساجی

ساخت کارخانه LNG ایران متوقف است

 

    با گذشت بیش از ۸ ماه از دستور وزیر نفت برای تعلیق و توقف ساخت تنها کارخانه تولید LNG ( گاز طبیعی مایع) ایران در عسلویه، پس از کشورهایی همچون کنگو و آنگولا، گینه هم به جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگان LNG جهان پیوست.

به گزارش مهر، تابستان سال گذشته بیزن زنگنه وزیر نفت در نخستن روزهای در اختیار گرفتن سکان مدیریت وزارت نفت با صدور دستوری به شرکت سرمایه گذاری صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت، ساخت تنها پروژه LNG ایران تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآورد.

بر این اساس ساخت تنها کارخانه LNG که از پیشرفت بیش از ۶۰ درصدی برخوردار بود بنا به دلایلی متوقف شد و این در حالی بود که بسیاری از تجهیزات پیشرفته این کارخانه LNG سفارش و از خارج کشور خریداری شده بود.

در شرایط فعلی تنها کارخانه تولید LNG ایران در حالی متوقف شده است که بخش‌های مختلف این طرح گازی شامل نیروگاه ۱۱۰۰ مگاواتی، مخازن ذخیره‌سازی LNG (گاز طبیعی مایع) و LPG (گاز نفتی مایع) و اسکله‌ و پایانه دریایی و فراساحلی آن آماده راه اندازی و بهره برداری شده است.

همزمان با تعلیق ساخت تنها کارخانه تولید LNG کشور در حالی سهم ایران در بازار LNG جهان کماکان صفر مانده است که حتی کشورهای آفریقایی همچون آنگولا، گینه، کنگو و موزامبیک هم به جرگه تولیدکنندگان LNG جهان پیوسته اند.

در شرایط فعلی ساخت اسکله‌های دریایی جنرال کارگو کارخانه ایران LNG در حاشیه سواحل خلیج فارس به پایان رسیده است و هم اکنون عملیات پهلوگیری، تخلیه و بارگیری کشتی‌ها در این اسکله انجام می شود.

با بهره‌برداری کامل از فاز اول کارخانه ایران ال.ان.جی امکان تولید سالانه ۱۰.۵ میلیون تن ال.ان.جی فراهم می‌شود که در این صورت روزانه بیش از ۲۰ میلیون دلار درآمد جدید نصیب اقتصاد ملی خواهد شد که این درآمد در طول یکسال از مرز هفت میلیارد دلار عبور خواهد کرد.

رویترز با انتشار گزارشی نوشت: اکسون موبیل آمریکا اعلام کرد که پروژه ١٩ میلیارد دلاری کارخانه تولید LNG پاپوآ گینه نو تولید را پیش از موعد مقرر آغاز کرده است.

قرار بود این طرح فعالیت خود را در اواسط سال جاری میلادی آغاز کند. بنا بر اعلام اکسون موبیل، نخستین محموله LNG این کارخانه قرار است پیش از اواسط سال جاری میلادی به بازارهای آسیا صادر شود.

این کارخانه همچنین گاز قابل انتقال با خط لوله (LPG) تولید می کند. پیش بینی می شود این کارخانه ظرف ٣٠ سال فعالیتش، بیش از ٩ تریلیون فوت مکعب گاز تولید کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

8 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago