سالی بد برای اروپا در تجارت پوشاک

 

سال ۲۰۱۲ برای صنعت پوشاک اروپا، واردکنندگان و صادرکنندگان این بخش از صنعت نساجی اصلاً سال خوبی نبود به طوری که در هر دو بخش صادرات و واردات آمارها نشاندهنده کاهش قابل توجهی هستند. این شرایط به طور مستقیم با بحران های مالی و اقتصادی سراسر اروپا به ویژه کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا مرتبط است.

در سال ۲۰۱۲ میزان صادرات اروپا به کشورهای غیر اروپایی کاهشی ۱۲ درصدی داشت. همچنین صادرات اروپایی ها به کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز ۱۱ درصد کاهش داشت.

در بخش پوشاک، صادرات تولیدکنندگان چینی به آلمان سقوط ۲۳ درصدی داشت. صادرات پوشاک چین به فرانسه نیز در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۴ درصد سقوط کرد.

البته لازم به ذکر است که آلمان و فرانسه تنها کشورهایی بودند که نام آن ها در لیست ۱۰ مشتری صادراتی برتر پوشاک چینی باقی مانده و در سال ۲۰۱۲ با کاهش واردات از چین روبرو بودند. نکته جالب تر اینکه در سال ۲۰۱۲ دیگر نام کشورهایی مانند ایتالیا، اسپانیا و هلند در لیست ده کشور برتر صادرات چین قرار نداشت و این سه کشور به دلیل مشکلات اقتصادی حاکم بر اروپا قدرت خرید خود را از دست داده اند. ایتالیا، اسپانیا و هلند در سال ۲۰۱۲ به ترتیب رده های هشتم، نهم و دهم این لیست را در اختیار داشتند. البته چینی ها این افت را با بازارهای جدیدی جبران کردند. در سال ۲۰۱۳ صادرات پوشاک چین به ویتنام ۱۱ درصد، به امارات ۲۵ درصد و به روسیه ۱۴ درصد رشد داشته است.

یکی دیگر از کشورهایی که با کاهش صادرات به اروپا مواجه شد ترکیه بود. البته ترکیه هم با افزایش شدید صادرات خود به کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا این نقصان را به خوبی جبران کرد.

ویتنام در سال ۲۰۱۲ با رشد ۳۳ درصدی در صادارت به چین، رشد ۳۱ درصدی صادرات به کره و ۱۸ درصدی به ژاپن روبرو بود. کارشناسان پیش بینی می کنند تا سال ۲۰۳۰ چین بزرگ ترین همکار تجاری ویتنام خواهد شد و این دو کشور قادر خواهند بود بازار آمریکا را به طور کامل تسخیر کنند.
صادرات هند به اروپا در سال ۲۰۱۲ روند کاهشی شدیدی داشت به طوری که صادرات پوشاک هندوستان به بلژیک با ۲۴ درصد، ایتالیا ۲۳ درصد، آلمان ۲۲درصد، فرانسه ۲۱ درصد و هلند ۱۶ درصد کاهش همراه بود.

تنها کشورهایی که در لیست افزایش صادرات پوشاک هند قرار گرفته اند امارات متحده عربی و عربستان صعودی بودند که صادرات هند به این کشورها به ترتیب ۱۰ و ۴ درصد رشد داشت.

در زیر آمارهایی در رابطه با صادرات پوشاک مالزی و اندونزی نیز در سال ۲۰۱۲ آورده شده است.
   
تغییرات صادرات پوشاک اندونزی در سال ۲۰۱۲:

هلند: ۲۴ درصد کاهش
فرانسه: ۲۳ درصد کاهش
آلمان: ۱۳ درصد کاهش
ژاپن: ۴۲ درصد افزایش
کره جنوبی: ۳۵ درصد افزایش
امارات: ۱۵ درصد افزایش

تغییرات صادرات پوشاک مالزی در سال ۲۰۱۲

برزیل: ۲۰ درصد افزایش
انگلستان: ۱۵ درصد افزایش
ایتالیا و بلژیک: ۱۱ درصد افزایش
آلمان: ۳ درصد افزایش
فرانسه: ۲ درصد افزایش

اقتصاد اروپا در حال حاضر پس از ۱۸ ماه نگرانی و مواجهه با مشکلات از نیمه دوم سال ۲۰۱۳ در حال بازگشت به روزهای خوب خود است. البته هر چند که این بازگشت و بهبود با سرعت بسیار کم و کند در حال انجام است. اما به هر حال برای کشورهای صادرکننده به منطقه اروپا خبر خوبی است. هر اتفاق تازه و بحران جدیدی در منطقه اروپا می تواند کشورهای عضو اتحادیه اروپا را با خطرات جدی اقتصادی و سیاسی روبرو کند.

منبع: شماره ۲۰ مجله کهن

تلفن اشتراک: ۷۷۲۴۵۷۸۰-۰۲۱

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago

نمایشگاه بین‌المللی نساجی یزد؛ پل ارتباطی تولیدکنندگان داخلی و بازار جهانی

دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…

2 هفته ago