کارشناس نساجی بر لزوم ساماندهی صنعت پوشاک کشور تاکید کرد و گفت: تا کنون تلاش ها به ساماندهی بخش توزیع پوشاک معطوف بوده است.
مهدی یکتا در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : وزارت صنعت، معدن و تجارت در دو سال اخیر توجه ویژه ای به صنعت پوشاک داشته است.
وی اظهار داشت : با دستور مستقیم وزیر صنعت، معدن و تجارت کمیته ای تحت عنوان کارگروه توسعه صنعت پوشاک کشور متشکل از تنی چند از متخصصان این صنعت، نمایندگانی از دانشگاه و همچنین مدیرکل دفتر نساجی و پوشاک این وزارتخانه تشکیل شد.
کارشناس نساجی و پوشاک گفت: این کارگروه اولین کاری که کرد استراتژی و برنامه های این صنعت را با کمک دانشگاه صنعتی امیر کبیر تدوین کرد، حدود ۵۰ برنامه کاری از ان درآمد، کارهای که باید در این صنعت انجام می شد.
وی افزود: در نهایت وزارت صنعت، معدن و تجارت به این نتیجه رسید که برای اینکه بتواند این صنعت را توسعه دهد باید دو کار را بصورت موازی و همزمان انجام دهد اول اینکه کمک کند تا واحدهای بزرگ در این صنعت تشکیل شوند، پراکندگی تعداد زیادی از واحدهای که به اصطلاح کارگاه های کوچک گفته می می شود سبب شده که این صنعت یک سمت و سوی مشخصی نداشته باشد.
یکتا اظهار داشت : این پراکندگی هم در حوزه مد، هم در حوزه طراحی و هم در حوزه تولید و هم در حوزه فروش هزینه های زیادی به سیستم وارد کرده است.
وی اظهارداشت: بحث دوم که بحث بسیار مهمتری است توجه معطوف شد به سیستم توزیع و شبکه فروش در کشوراست ، چرا شبکه فروش و سیستم توزیع ما حالت بسیار پراکنده ونابسامان و تقریبا غیر شفاف را پیدا کرده است.
یکتا گفت: در این شبکه بیش از ۱۰۰ هزار واحد صنفی در آن دارند، فعالیت می کنند حدود ۱۷ هزارنفر در شهر تهران در حال فعالیت هستند.
وی افزود: شبکه ناپیوسته ای برای واردات تشکیل شده است یعنی به ازای شاید هر کدام از این مغازه ها در نقاط مختلف تهران و شهرستان ها ما واردکننده داریم، همچنین سیستم وارداتی در هیچ کجایی دنیا وجود ندارد. برای مثال یک دفعه چهار تا پنج هزار واحد صنفی از ایران بلند شوند و بروند چین، ترکیه و … بخواهند محصول وارد کنند. حال سئوال اینکه آیا این محصولات بصورت چمدانی وارد کشور می شود؟
کارشناس نساجی و پوشاک در پاسخ بیان داشت: بصورت چمدانی وارد می شود، بصورت قاچاق وارد می شود البته قاچاق حالت های مختلفی دارد که به اصطلاح باربری گفته می شود چون حجم مغازه ها حجم های کوچکی هستند بنابراین توجه به این نکته جلب شد که چرا ما باید این همه قاچاق در کشور داشته باشیم مبارزه با کالای قاچاق از لب مرزها منتقل شد به مقصد نهایی کالای قاچاق که درواقع فروشگاه های ارائه کننده لباس خارجی هستند.
وی ادامه داد : بیشترین هم و غم وزارت صنعت، معدن وتجارت ودولت این بود که بتواند اول حجم واردات کالای قاچاق را کاهش و دوم یک نظمی به این سیستم توزیع دهد از چه طریق، از طریق وضع مقررات و آئین نامه ای که فکر می کنم طی دو تا سه هفته پیش برای اجرا ابلاغ شد.
یکتا یادآورشد: هرکسی که می خواهد پوشاک خارجی بفروشد و تابلوی یک برنده خارجی را بالا ببرد باید یکسری مشخصات و ویژگی های حقیقی و حقوقی داشته باشدو به عبارتی باید احراز صلاحیت شود تا بتواند ثبت شود و در کشور فعالیت کند اما تا حالاها تلاش ها به ساماندهی بخش توزیع کشور معطوف بوده است.
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…