سامانه کد رهگیری فضا را برای عرضه کالای قاچاق ناامن می‌کند

معاون وزیر صنعت و تجارت :
سامانه کد رهگیری فضا را برای عرضه کالای قاچاق ناامن می‌کند

جرای سامانه کد رهگیری، میزان قاچاق کالا در سطح شبکه توزیع را به حداقل رسانده و فضا برای عرضه کالاهای قاچاق را ناامن می‌کند.

محمد صادق مفتح ـ معاون فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت ـ به خبرنگار بازرگانی ایسنا گفت: تفاهم‌نامه ایجاد و بهره‌برداری سامانه رهگیری کالای وارداتی که به طور مشترک در ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان گمرک و موسسه استاندارد پیگیری می‌شود، در راستای نظام کد رهگیری و ایجاد سامانه کشف کالای قاچاق بر مبنای دیتا ماتریس یا بارکد دوبعدی است که در واقع همان طرح شبنم وزارت بازرگانی سابق است که به مدت یک‌سال به طور اختیاری پیاده شد.

وی افزود: این طرح پس از سه ماه کار فشرده و انجام نشست‌های مختلف بین دستگاه‌ها به نتیجه رسیده و هم اکنون در حال گسترش است.

مفتح زمان اجرای طرح بارکد دو بعدی بر روی کالاهای وارداتی را از ابتدای آبان ماه اعلام کرد و افزود: با اجرای طرح بارکد دو بعدی این امکان برای مصرف کننده فراهم می‌شود که بتواند در بازار خرده فروشی، کالای قاچاق و تقلبی را از کالای اصلی تشخیص بدهد.

معاون فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت دامنه اجرای طرح را شامل چهارگروه کالایی که توسط ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام شده ذکر کرد و افزود: در حال حاضر این چهار گروه کالایی ملزم به رعایت بارکد دوبعدی با کد واحد هستند و وارداتشان تحت پوشش طرح شبنم انجام خواهد گرفت که به مرور تسری پیدا می کند و دامنه کالاها بیشتر می‌شود.

مفتح در ادامه به مزایای اجرای سامانه کد رهگیری اشاره و تصریح کرد: این بارکد قابل شناسایی برای عامه مردم، مصرف کنندگان و بازرسان سیتسم‌های نظارتی در سطح خرده فروشی است و افراد با یک تلفن همراه دوربین دار با کمترین هزینه می توانند تشخیص بدهند که کالای عرضه شده قاچاق است یا مجاز؟

وی توضیح داد: به این نحو که از کد دوبعدی الصاق شده بر روی کالا عکسی گرفته و به بانک اطلاعاتی مورد نظر ارسال می شود؛ اگر آن کد در بانک اطلاعاتی ثبت شده باشد نشان دهنده مجاز بودن کالاست و اگر ثبت نشده باشد،‌ غیرمجاز است.

معاون فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد با اجرای این طرح، میزان قاچاق کالا در سطح شبکه توزیع به حداقل برسد و نظام توزیع کشور برای ورود و عرضه کالاهای قاچاق ناامن شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

13 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago