پتروشیمی: شیر گاز مجتمعها را بستند
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح دلایل کاهش و عدم تحقق اهداف تولید محصولات پتروشیمی ایران در سال ۹۲، کاهش گازرسانی را مهمترین عامل این کاهش تولید در سال گذشته اعلام کرد.
حسن پیوندی در گفتگو با مهر در تشریح دلایل کاهش تولید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران در سال ۹۲ گفت: سال گذشته نزدیک به نیمی از دلایل عدم تحقق اهداف تولید محصولات پتروشیمی در کشور ناکافی بودن خوراک اختصاص یافته به صنایع پتروشیمی بود.
قائم مقام شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه زمستان سال گذشته به دلیل سرمای شدید گازرسانی به پتروشیمیها با محدودیتهای متعددی روبرو شدند، تصریح کرد: حتی بعد از پایان دوره سرما و کاهش مصرف گاز توسط مشترکان خانگی، بازهم برای مدتی گاز مجتمعهای مختلف پتروشیمی توسط شرکت ملی گاز به دلیل عدم پرداخت بدهیهای معوق قطع شد.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با یادآوری اینکه یکی دیگر از دلایل کاهش تولید محصولات پتروشیمی در سال گذشته کمبود خوراک اتان بود، تصریح کرد: تاخیر در راهاندازی فازهای پارس جنوبی هم منجر به کمبود اتان مورد نیاز برای صنایع مختلف پتروشیمی کشور شده است.
این مقام مسئول یادآور شد: بر این اساس با وجود راهاندازی و بهرهبرداری از فاز یک، دو و سه طرح مجتمع پتروشیمی پارس که مسئولیت جداسازی اتان از پروپان و بوتان را بر عهده دارد سال گذشته با کمبود جداسازی اتان این مجتمع پتروشیمی روبرو بودیم.
وی علت آن هم به مشکلات صادراتی و عدم صدور پروپان و بوتان باز میگردد که این موضوع منجر به افزایش ذخیره پروپان و بوتان در مخازن پتروشیمی پارس و در نهایت کاهش ظرفیت جداسازی اتان از مایعات گازی به حدود ۲۵ درصد شد، افزود: این مضوع منجر به کاهش تحویل خوراک به مجتمعهای پلیاتیلنی و پلیمری کشور شد.
به گزارش مهر، بیژن زنگنه وزیر نفت شهریور ماه سال گذشته با اشاره به برنامهریزی برای جهش دوم در توسعه صنعت پتروشیمی از افزایش ارزش تولید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران به ۴۰ میلیارد دلار در سال خبر داده بود.
در همین حال فروردین ماه سال گذشته شرکت ملی صنایع پتروشیمی با انتشار گزارشی، اعلام کرده بود: سالجاری تولید واقعی پتروشیمی کشور به ۵۰ میلیون تن افزایش مییابد بر این اساس پیش بینی میشود میزان محصولات قابل فروش در سالجاری به ۳۶ میلیون تن برسد.
علاوه بر این سال گذشته در حالی ۹ طرح همچون پی.وی.سی اروند، پلی اتیلن سنگین کرمانشاه، فاز اول اتیلن کاویان، بوتن-۱ جم و فاز اول خط لوله اتیلن غرب در مدار بهره برداری قرار گرفته بود که در ۶ ماهه دوم سال جاری تنها واحد پلی اتین پتروشیمی ایلام راه اندازی شده بود.
علی محمد بساق زاده مدیرکنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی اسفند ماه سال گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود چالشهای مختلف برای تولید محصولات پتروشیمی در سال ۹۲، گفت: تولید محصولات پتروشیمی ایران تا پایان سال به ۴٠ میلیون تن خواهد رسید.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه امسال در نظر داشتیم حدود ۴۵ میلیون تن تولید داشته باشیم، تاکید کرد: به دلیل برخی مشکلات موجود از جمله کمبود خوراک گاز در فصل زمستان رقم ۴۵ میلیون تن محقق نشد .
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…