طبق آخرین گزارش های منتشر شده ایران با دارابودن حدود ۱۳ درصد از ذخایر نفت اوپک در میان کشورهای عضو در رتبه سوم قرار دارد اما از نظر ذخایر نفتی، رتبه چهارم دنیا را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مجموع ذخایر قابل استحصال نفت خام و میعانات گازی کشور در پایان سال ۱۳۹۱، ۱۵۶.۵۳ میلیارد بشکه بوده است.
ایران با این میزان ذخیره نفت خام و میعانات گازی متعارف پس از ونزوئلا، عربستان سعودی و کانادا در رتبهی چهارم جهان قرار گرفته و بالغ بر ۹ درصد نفت جهان را داراست .
براساس این گزارش، ایران در سالهای گذشته در مقام دوم قرار داشت که با کشف ذخایر نفتی جدید و لحاظ شدن ذخایر غیرمتعارف در کشورهای ونزوئلا و کانادا به مقام چهارم نزول کرده است.
البته ایران با دارابودن حدود ۱۳ درصد از ذخایر نفت اوپک، در میان کشورهای عضو پس از ونزوئلا و عربستان در رتبهی سوم قرار دارد این تغییر در رتبه کشورهای ایران و عربستان سعودی به دلیل توجه ویژه دو کشور ونزوئلا و کانادا به ذخایر نفتی غیرمتعارف است.
بنابراین ایران برای حفظ جایگاه خود در بازارهای بینالمللی باید در سالهای آینده، بیشتر به فعالیتهای اکتشافی بر روی ذخایر متعاف به ذخایر نامتعارف خود در مناطق البرز مرکزی قالیکوه و زردکوه استان لرستان و دشت مغان آذربایجان توجه کند.
این در حالی است که تولید نفت خام در سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰ از کاهش ۲۷.۲ درصدی برخوردار شده که یکی از دلایل اصلی آن عدم سرمایهگذاری لازم جهت اکتشاف و تولید نفت بوده است؛ زیرا سازمان هدفمندی یارانهها جهت اجرای طرح خود از بودجه شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت ملی گاز استفاده کرده و این شرکتها را با موانعی در تامین منابع مواجه کرده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…