مدیر امور حقوقی شرکت بورس توصیه کرد : بهتر است سهام داران پیش از برگزاری مجمع آگاهی کامل نسبت به قوانین و مقررات پیدا کنند و سپس در مجمع حضور یابند، زیرا سهام داران باید بدانند که وظایف و حقوقشان در مجمع چیست.
به گزارش سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، خانم مریم ابراهیمی گفت : سهام داران پیش از برگزاری مجمع باید گزارش های مدیران و صورت های مالی را مطالعه کنند، این مجامع سالی یک بار برگزار می شود و سهام داران فرصت دارند در این مجمع عملکرد مدیران را به چالش بکشند.
مریم ابراهیمی با اشاره به اینکه بحث تقسیم سود در مجمع اهمیت بالاتری دارد، افزود: در خصوص سود تقسیمی شرکت ها مطالعه ای در بورس تهران انجام شد و متوجه شدیم که در ایران درصد بالایی سود در مجامع تقسیم می شود و این تقسیم درصد بالا، شرکت ها را با مشکل مواجه می کند.
وی ادامه داد: تقسیم سود بالا موجب خروج پول از شرکت می شود و شرکت نمی تواند طرح های توسعه ای خود را اجرا کند یا اصلاح ساختار داشته باشد. در این صورت شرکت ها مجبور می شوند برای تامین مالی راهکارهای دیگری را مدنظر قرار دهند که این موضوع دربلند مدت شرکت را با مشکل مواجه می کند و قیمت سهام خود سهام دار را کاهش می دهد.
مدیر امور حقوقی شرکت بورس اظهار داشت : سهام داران باید به این موضوع توجه
و همکاری کنند با تقسیم سود پایین تر، پول بیشتری در شرکت باقی بماند.
خانم ابراهیمی در باره انواع مجامع شرکت ها اظهار داشت: در قانون تجارت سه نوع مجمع برای شرکت ها تعریف شده است. یکی از این مجامع، مجمع عمومی موسس است که یک بار در کل حیات شرکت برگزار می شود و آن هم در زمان تاسیس شرکت است. اما دو مجمع دیگر به نام مجمع عمومی عادی سالانه و مجمع عمومی فوق العاده در طول فعالیت شرکت برگزاری می شود.
وی با بیان اینکه مجمع عمومی فوق العاده در موارد خاص برگزار می شود، تصریح کرد: این مجمع اهمیت ویژه ای دارد و مواردی مانند تغییر اساسنامه، افزایش سرمایه شرکت یا انحلال پیش از موعد در این مجمع تصمیم گیری می شود.
مدیر امور حقوقی شرکت بورس یادآور شد: مجمعی که سالانه شاهد برگزاری آنها هستیم و هم اکنون در فصل برگزاری آن قرار داریم ، مجمع عمومی عادی است که در
باره همه امور شرکت به جز آنچه در صلاحیت مجمع موسس و فوق العاده است ، تصمیم گیری می کند و سالی یک بار برگزار می شود.
وی گفت: از آنجا که بر اساس قوانین مالیاتی، شرکت ها تا چهار ماه پس از پایان سال مالی فرصت برگزاری مجمع دارند، این روزها شاهد برگزاری مجمع تعداد زیادی از شرکت ها هستیم، چون سال مالی بسیاری از شرکت ها اسفندماه به پایان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین موضوعی که در صلاحیت مجمع عمومی عادی سالانه است، رسیدگی به گزارش مدیران و بازرسان شرکت در مورد فعالیت سال گذشته مالی و رسیدگی به صورت های مالی است، اظهار داشت: در این مجمع سود ، تقسیم و روزنامه کثیرالانتشار، بازرس شرکت و هیئت مدیره هم انتخاب می شود.
* حدنصاب تصمیم گیری در مجامع
خانم ابراهیمی در باره نحوه تصمیم گیری در مجامع گفت : برای تصمیم گیری در مجامع باید حداقل دارندگان بیش از نصف سهام داران قابل رای، در مجمع حضور داشته باشند تا مجمع رسمیت یابد.
وی تاکید کرد: البته اگر در جلسه نخست این نسبت رعایت نشود، در جلسه بعدی، حضور هر تعداد از صاحبان سهام کفایت می کند و با اکثریت نصف بعلاوه یک آراء حاضر در جلسه تصمیم گیری می شود. البته اگر انتخاب هیئت مدیره در دستور کار باشد، نصاب تصمیم گیری متفاوت خواهد بود.
مدیر امور حقوقی شرکت بورس با اشاره به مقرراتی که در دستورالعمل افشای اطلاعات و دستورالعمل انضباطی ناشران ، پذیرفته در بورس پیش بینی شده است، گفت: در دستورالعمل افشای اطلاعات قید شده است که دستور جلسه باید واضح و صریح قید شود و موضوع های مهم شرکت ها نباید در بخش سایر موارد درج شود.
وی ادامه داد: قبل از مجمع حتما باید یک جدول زمانبندی پرداخت سود نقدی بر اساس پیشنهاد هیئت مدیره تهیه شود.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: برای حفظ حقوق سهام داران به ویژه سهام داران جز، شرکت ها مکلف شده اند مجمع را به نحوی برگزار کنند که همه سهام داران امکان حضور داشته باشند، به علاوه امکان پاسخگویی به سهام داران هم باید در مجمع فراهم شود.
وی با بیان اینکه مجامع را یک هیئت رئیسه اداره می کند ، اظهار داشت: رئیس مجمع باید به گونه ای مجمع را اداره کند که سهام داران امکان طرح پرسش های خود را داشته و مدیران شرکت هم پاسخگو باشند.
مدیر امور حقوقی شرکت بورس در مورد حقوق سهام داران گفت: از لحاظ حقوقی، حقوق سهام داران به دو گروه مالی و غیر مالی تقسیم می شود، اما آنچه که بیش از همه در مجامع با آن روبرو هستیم، حق رای سهام داران است.
وی با اشاره به اینکه سهام دار، وکیل یا قائم مقام قانونی وی می تواند در مجامع حضور یابد ، گفت : سهام داران همچنین می توانند از ۱۵ روز قبل از مجمع به شرکت مراجعه و صورت مالی شرکت، گزارش عملکرد مدیران و بازرس را دریافت و مطالعه کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: از آنجا که سهام داران حق بررسی عملکرد مدیران را دارد، این حق را دارند که در مجمع ، پرسش کنند و از عملکرد مدیران قانع شود.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…