سهم خارجی‌ها از بازار پوشاک فقط ۳۰ درصد

 

صنعت پوشاک با وجود این‌که بالاترین ارزش‌افزوده در زنجیره تولید صنایع نساجی و ارزآوری بالا برای اقتصاد کشور را به همراه دارد، هنوز نتوانسته آن‌طور که باید و شاید به توسعه دست یابد.

دبیر انجمن صنایع نساجی در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش صنعت با بیان این‌که پوشاک یکی از رشته‌های صنعت نساجی محسوب می‌شود، اظهار کرد: صنعت پوشاک با وجود این‌که بالاترین ارزش‌افزوده در زنجیره تولید صنایع نساجی و ارزآوری بالا برای اقتصاد کشور را به همراه دارد، هنوز نتوانسته آن‌طور که باید و شاید به توسعه دست یابد.

مهندس علیرضا حائری تاکید کرد: در حال حاضر در بخش تولید داخلی مشکل کیفیت نداریم؛ کیفیت یعنی خواست مشتری و صنعت پوشاک داخلی توانایی تامین خواست مشتری را دارد.

به گفته وی، تولید داخل توان پاسخگویی به نیاز هر بازار هدف با هر نوع کیفیتی را دارد، اما نمی‌تواند به لحاظ کمیتی نیازها را رفع کند.

حائری ادامه داد: بالاترین ارزش‌افزوده در پوشاک، متعلق به برند است، برای نمونه پیراهنی که ۱۰ هزار تومان قیمت تمام شده آن است، وقتی برند معروفی روی آن نصب می‌شود، ارزش‌افزوده چند ده برابری را به همراه خواهد داشت.دبیر انجمن صنایع نساجی گفت: در بخش صادرات نیز باید قوی عمل کنیم که تا حدی به این هدف دست یافته‌ایم. در کشورهای معتبر نساجی مثل چین، اندونزی، ترکیه، ویتنام، بنگلادش و هند، پوشاک بالاترین سهم را در صادرات صنایع نساجی دارد.

وی افزود: در حال حاضر تعدادی برند ملی داریم که بین‌المللی هم شدند، اما هنوز بازار پوشاک به طور کامل در اختیار صنایع داخلی نیست و متاثر از واردات است.

حائری با تاکید بر این‌که باید سرمایه‌گذاری‌ها در بخش پوشاک و تاسیس واحدهای صنعتی افزایش یابد، اظهار کرد: صنعت پوشاک چند ویژگی بازر از جمله اشتغالزایی، ارزآوری و ارزش‌افزوده بالایی دارد. ضمن این‌که متوسط سرمایه‌گذاری برای ایجاد اشتغال برای یک نفر در بخش پوشاک هم یک ششم متوسط صنایع دیگر است.
به گفته وی، عمده کشورهایی که معضل بیکاری دارند، به سمت پوشاک رفتند و این مشکل را حل کردند.

دبیر انجمن صنایع نساجی گفت: فرهنگ جامعه، برندهای پوشاک داخلی را نمی‌شناسد و هنوز این موضوع را نپذیرفته است،در حالی‌که تولیدات داخل از کیفیت بالایی برخوردار است.

حائری تصریح کرد: واردات پوشاک عمدتا از طریق کالای همراه مسافر و به صورت قاچاق بود، اما با توجه به افزایش نرخ ارز، حجم قاچاق بسیار کاهش یافت، ضمن این‌که ممنوعیت واردات هم کمک بسیاری به تولید داخل کرد.

وی یکی از دلایل این‌که پوشاک به‌صورت صنعتی توسعه نیافته است را ناشی از مشکلات قانون کار دانست و اظهار کرد:‌ وقتی کارفرما اختیارات کامل ندارد، سرمایه‌گذار هم در بخش‌هایی وارد می‌شود که اشتغال کمتری دارد تا با مشکلات قانون کار روبه‌رو نشود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

2 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

3 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

3 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

2 هفته ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

2 هفته ago