بانک مرکزی با اعلام شرایط جدید فروش ارز مسافری به عمره مفرده و عتبات عالیات؛ از افزایش یک اولویت جدید خدماتی برای دریافت ارز مبادله ای خبر داد.
بانک مرکزی اعلام کرد: مطابق با مقررات ارزی که در اوایل آذرماه سال جاری به بانک های عامل ابلاغ شد فروش ارز مسافری یکبار در سال برای کلیه مقاصد به مسافرین هوایی، زمینی، ریلی و دریایی به میزان ۳۰۰ دلار یا معادل آن به سایر ارزها به نرخ مبادله ای تعلق می گیرد.
فروش ارز به نرخ مبادله ای به شرکت های معرفی شده از سوی سازمان حج و زیارت جهت اعزام زائرین به عمده مفرده و عتبات عالیات (عراق) بلامانع است. همچنین فروش ارز توسط بانک های عامل بابت هزینه های سوخت، ناوبری، هندلینگ، لندینگ، حقوق خدمه خارجی و حق بیمه شرکت های هواپیمایی ایرانی به نرخ مبادله ای عرضه می شود.
افزایش اولویت های مصارف خدماتی از ۱۹ به ۲۰ قلم
بر اساس مقررات جدید ارزی هزینه های ارزی ثبت نام جهت شرکت در آزمون های بین المللی از جملهTOEF ، GRE، IELTS و غیره به نرخ مبادله ای توسط بانک های عامل پرداخت می شود. فروش و انتقال ارز با درخواست کتبی متقاضی و تاییدیه سازمان سنجش آموزش کشور به نرخ مبادله ای انجام می شود و با افزوده شدن اولویت خدماتی مزبور، اولویت های مصارف خدماتی از ۱۹ قلم به ۲۰ قلم افزایش یافت.
تقاضاهای واقعی ارز به سیستم بانکی کشور هدایت شد
پس از راه اندازی مرکز مبادلات ارزی کشور، نرخ مبادله ای ارزهای مختلف نوسانات بسیار اندکی در این مرکز طی حدود ۵ ماه فعالیت مرکز داشته اند.
تامین تقاضاهای واقعی ارز مربوط به خانواده تولید (گروه کالایی ۳ تا ۸)، کالاهای نهایی بادوام (گروه کالایی ۹) و مصارف خدماتی ۲۰ گانه به سیستم بانکی کشور هدایت شده اند. ضمن اینکه گروه کالایی ۱ و ۲ نیز کماکان به نرخ مرجع توسط بانک مرکزی تامین ارز می شود.
تعداد ثبت سفارش های تخصیص ارز یافته توسط بانک مرکزی از ابتدای فعالیت مرکز تا پایان روز کاری پانزدهم بهمن ماه از مرز ۱۶ هزار عبور و برابر با ۱۶ هزار و ۳۸۳ فقره شد. در روزهای چهاردهم و پانزدهم بهمن ماه نیز در مجموع ۹۱۶ ثبت سفارش در مرکز انجام و معادل ۲۲۰ میلیون دلار تخصیص ارز طی این دو روز صورت گرفت.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…