Categories: اخبار نساجی

شرکت های آلمانی به بازار ایران چشم دوخته اند

 

    روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: «در حالی که شرکت های آلمانی به علت تحریم روسیه از سوی اتحادیه اروپا -به خاطر رفتار روسیه در قبال اوکراین- از کسب و کار در در این کشور دلسرد شده اند، با رسیدن اخبار امیدوارکننده از توافق هسته ای ایران و غرب نسبت به کسب و کار در ایران و حضور در بازار پرسود این کشور دلگرم شده اند.»

به گزارش سایت خبری اتاق بازرگانی تهران و به نقل از وال استریت ژورنال, مقامات صنعتی در آلمان می گویند کمپانی های این کشور به شدت نسبت به از سرگیری مجدد مناسبات کاری با ایران امیدوار شده اند و انتظار می رود سایر کشور های اروپایی نیز با گشایشی که در توافقات هسته ای با ایران رخداده این امیدواری را داشته باشند و با باز شدن درهای بازار ۷۷ میلیون نفری ایران برای بهره مندی از این بازار به رقابت بپردازند.

به گزارش این روزنامه چاپ نیویورک, استفانی اسپینر کونیگ, یکی مدیر اجرایی یکی از کمپانی های بزرگ آلمان که طی سال جاری دوبار به ایران سفر کرده به وال استریت ژورنال گفت به نظر می رسد پس از برداشته شدن کامل تحریم ها بازار ایران حالتی انفجاری پیدا کند.
شرکت های آلمانی که به فرصت های کاری ایران چشم دوخته اند ترجیح می دهند رابطه خود با ایران را پنهان نگه دارند چرا که از وخیم شدن رابطه شان با امریکا به عنوان بزرگترین شریک تجاری آلمان در هراسند, این در حالی است که ایران پنجاه و پنجمین شریک تجاری آلمان در سال گذشته بوده است.

از سویی در حالی که فعالان اقتصادی آلمانی برای تجارت چشم به ایران دوخته اند, مطابق گزارش اتاق صنعت وتجارت آلمان, نگران کسب وکارشان در روسیه نیز هستند چرا که با اتفاقات اخیر در اوکراین چشم انداز کسب وکار پر رونقشان در کشوری که طی دهه های اخیر بزرگترین مقصد سرمایه گذاری آلمان بوده تیره شده است. حجم مبادلات تجاری بین آلمان و روسیه سال گذشته به ۱۰۰ میلیارد یورو رسید و علاوه بر این ۳۰۰ هزار شغل در آلمان بطور مستقیم وابسته به مناسبات با روسیه است.

با وجود همه مشکلاتی که طی سال های اخیر به علت تحریم ها از جمله تحریم بانکی ایران برای شرکت های آلمانی پیش آورده بود، با کاهش یافتن این تحریم ها، آلمان ها اشتیاق زیادی برای حضور مجدد در بازار ایران از خود نشان می دهند. ولکر تریر, یکی از مسوولین اتاق صنعت وتجارت آلمان به وال استریت ژورنال گفت: پتانسیل های زیادی در بازار ایران برای ما وجود دارد که نظیر آن را فقط می توان در بازار ترکیه دید. وی تصریح کرد: اما قبل از اینکه شرکت ها به سمت ایران پرواز کنند باید مطمئن باشند که اتفاقات مثبتی در آنجا در حال وقوع است.

هنگامی که در سال های ۱۰۱۰ و ۲۰۱۲ حلقه تحریم ها علیه ایران تنگ شد کمپانی های آلمانی قراردادهای خود با شرکای ایرانی را لغو و یا از امضای قرارداد جدید خود داری کردند و پاپس کشیدند. اما اکنون با نگاه به جمعیت جوان وتحصیلکرده ایرانی که مشتاق استفاده از کالاهای آلمانی است این شرکت ها مترصد ورود به این بازار پر سود هستند. علاوه بر این بازار نفت و گاز ایران و چشم انداز درخشان آن علاقه کمپانی های آلمانی به ایران را دوچندان کرده است. اتاق صنعت وتجارت آلمان پیش بینی کرد که صادرات به ایران در صورت برداشته شدن تحریم ها می تواند به ۱۰ میلیارد یورو در سال برسد در حالی که این میزان سال گذشته فقط حدود ۸/۱ میلیارد یورو بود.

اتاق بازرگانی آلمان-ایران اعلام کرده است که حدود ۱۰۰ شرکت آلمانی در ایران شعبه داشته و بیش از ۱۰۰۰ شغل در قبال فروش کالا و خدمات به ایران وجود دارد و به گفته این بزرگترین تشکل تجاری آلمان بسیاری پس از کاهش تحریم خواهان دریافت اطلاعات از بازار ایران شده اند.
در کنفرانسی که اخیرا در فرانکفورت درباره کسب وکار در ایران برگزار شد بیش از ۴۰ کمانی آلمانی در عرصه های خودروسازی, ماشین سازی ومهندسی در کنار نمایندگانی از ایران به بررسی فضای کسب وکار در ایران پرداختند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

3 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

4 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago