Categories: اخبار نساجی

شش قفله شدن سیستم بانکی در برابر صنعت

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از نیاز حداقل ۱۰۰هزار میلیارد تومانی بخش صنعت به تسهیلات بانکی در سال ۹۲ و عدم تخصیص کامل اعتبارات مورد نیاز این بخش در سال ۹۱ خبر داد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی اخیرا از نیاز حداقل ۱۰۰هزار میلیارد تومانی بخش صنعت به تسهیلات بانکی در سال ۹۲ و عدم تخصیص کامل اعتبارات مورد نیاز این بخش در سال ۹۱ خبر داده که یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مقابل این اظهارات می‌گوید: زمانی که سیستم بانکی را شش قفله می‌کنیم و بانک مرکزی نیز باید برای هر عملیات بانکی مجوز صادر کند، عملا بسیاری از اختیارات از بانک‌ها گرفته می‌شود.

بهروز نعمتی در واکنش به اظهارات معاون برنامه‌ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اینکه این وزارتخانه در حمایت از تولیدکنندگان کوتاهی نکرده است و سال گذشته منابع مالی مورد نیاز بخش صنعت تامین نشد، افزود: اینگونه اظهارات باعث تعجب است؛ چرا که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مجموعه سیاستگذار کشور در امر صنعت و تولید است و باید نسبت به سیاست‌گذاری‌های نقدینگی، تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز بنگاه های تولیدی اقدام کند.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس با بیان اینکه حمایت‌ها از بخش صنعت ممکن است از محل فروش اوراق مشارکت، تسهیلات بانکی، از محل درآمدهای هدفمندی و سایر منابع باشد، ادامه داد: بالاخره باید یک برنامه مدون، روشن و شفاف برای مجموعه تولید کشور داشته باشیم. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: باید برای دستیابی به اهداف واحدهای تولیدی برنامه‌ریزی شوند. نعمتی در پاسخ به این سوال که سهم ضعف سیستم بانکی در ارائه تسهیلات بانکی به واحدی تولیدی را چطور ارزیابی می‌کنید، افزود: سیستم بانکی مقصر نیست و زمانی که سیستم بانکی را شش قفله می‌کنیم و بانک مرکزی نیز باید برای هر عملیات بانکی مجوز صادر کند عملا بسیاری از اختیارات از بانک‌ها گرفته می‌شود. وی با بیان اینکه سیاست‌گذاران کشور باید برنامه‌های اجرایی و سیاستگذاری‌های مناسبی برای بخش‌های مختلف داشته باشند، گفت: یک تولیدکننده برای تولید نیاز به تامین مالی، سرمایه در گردش و موارد مختلف دارد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: به اعتقاد بنده باید به گونه‌ای رفتار شود تا برنامه‌های مناسب برای مجموعه تولید کشور داشته باشیم.

در همین حال، پیش‌تر محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران در رابطه با عملکرد بانک‌ها برای تخصیص تسهیلات گفته بود: تسهیلات بانکی درنظرگرفته شده برای بخش‌های صنعت و کشاورزی در سال ۱۳۹۱ کمتر از نصف سهمی بود که در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید. آرمان خالقی، یک عضو کارگروه حمایت از تولید هم عنوان کرده بود که به دلایلی مانند ناکافی بودن قوانین، نبود هماهنگی بین وزارتخانه‌ها و پاسخگو نبودن سیستم بانکی برنامه‌های تعریف شده برای بانک‌ها در زمینه حمایت از تولید عملیاتی نشده است. در سال ۱۳۹۱ سهم صنعت از تسهیلات بانکی ۳۷درصد، سهم بخش‌های کشاورزی، مسکن، صادرات و بازرگانی نیز از تسهیلات بانکی به ترتیب ۲۰، ۲۵، ۱۰ و ۸ درصد تعیین شده بود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago