شناسنامه کیفیتی برای واحدهای تولیدی

ناظمی اردکانی، رئیس مؤسسه استاندارد تأکید کرد:
تمامی واحدهای تولیدی ملزم به تولید کالا یا هر خدماتی که هستند، باید شناسنامه کیفیتی داشته باشند تا علاوه بر بهبود مستمر فرآیندهای اقتصادی، امکان نظارت علمی و فنی نیز برای آنها فراهم شود.

رئیس مؤسسه استاندارد و کیفیت در همایش استاندارد و کیفیت با بیان مطلب فوق خاطر نشان کرد: گام های اولیه این کار برداشته شده تا جایی که واحدهای تولیدی ملزم شده اند مستندات تولید خود را اظهار و از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گواهی دریافت کنند. وی افزود: با توجه به رقابت سختی که بین کشورها برای کسب سهم بیشتر در بازارهای جهانی و صادرات وجود دارد و همچنین رشد پیوسته تولید انبوه در جهان، صنایع کشور ما به میدان رقابت فشرده ای وارد شده اند. در این عرصه برد با آنهایی است که با تولید کیفی همراه با قیمت رقابتی وارد عرصه های اقتصادی شده اند و برای این که بتوان دارای نظام تولیدی خوب، تجارت سالم و مصرف مطمئن باشیم، بکارگیری استانداردها اجتناب ناپذیر است. تاکنون بالغ بر ۱۶۵۰۰ استاندارد بین المللی و ۹۷۰۰ استاندارد ملی منتشر شده است که هر یک از آنها نقشه راه عملی برای تولید محصولات متنوع و مورد نیاز جامعه بوده و فرآیندهای تولید را سامان می بخشند و روشمندی علمی در تجارت را فراهم ساخته و در نهایت رضایت مصرف کننده را به دنبال دارند.
به گفته ایشان، زمانی اثربخشی استانداردها کامل می شود که شاهد تحقق نظام استاندارد سازی باشیم، به این معنی که تدوین استانداردها، آموزش و ترویج، ارزیابی انطباق و صدور گواهی در تمامی عرصه های تولید، خدمات، تجارت و مصرف به صورت یکپارچه درآید.
مهدی پورهاشم، رئیس اداره استاندارد استان تهران نیز در این همایش گفت: از آنجایی که در حال حاضر الزامات استانداردهای اجباری به عنوان حداقل مطلوبیت مصرف و خطوط قرمز ایمنی مطرح است، بین تولید کننده ای با رعایت حداقل ها و دامنه تولید و عرضه بسیار محدود و یک تولید کننده دارای نظام کیفیت و بازارهای هدف بین المللی حسب ظاهر تفاوت چندانی وجود ندارد.
وی افزود: این موضوع ما را بر آن داشت با ارزش افزایی به علامت استاندارد به عنوان نشان نگاه ویژه ای معطوف شود تا جایی که در سه رده زرین سیمین و برنزین به عرصه ظهور برسد. در مرحله نخست این طرح شش فرآورده به صورت پایلوت انتخاب و با تشکیل جلسات منظم کارشناسی با حضور خبرگان هر صنعت در حال تدوین شاخص های ارزیابی هستیم. 

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

2 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

3 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

3 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

3 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

3 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

4 روز ago