Categories: اخبار نساجی

شیر برای چهارمین بار کام مردم را تلخ می کند

گروه اقتصادی- محمدی: با اینکه با گرم شدن هوا مصرف شیر در جامعه کاهش یافته است، اما به نظر می رسد متولیان تولید این محصول می خواهند طعم چند باره گرانی را باز به مردم بچشانند.

 

بنابراین گزارش، مردم هنوز خاطره تلخ افزایش چند باره قیمت شیر و لبنیات را در سال۹۰ از یاد نبرده اند که کورس رقابت افزایش قیمت شیر و لبنیات در بین متولیان آن؛ یعنی دامداران و شرکتهای تولیدکننده فراورده های لبنی آغاز شده است. البته شرکتهای لبنی تأکید دارند که قیمت شیر به صورت خودسرانه افزایش یافته است و آنها به دنبال افزایش قانونی قیمت فراورده های لبنی هستند، اما دامداران نیز تصریح دارند که قیمت نهاده های دامی افزایش یافته و این وسط قرار است که مردم در جایگاه مصرف کننده تاوان این گرانی ها را بپردازند.

وعده برخورد

در هر حال سازمان حمایت نیز نسبت به خیزش قیمت شیر واکنش نشان داد. در این زمینه معاون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، هرگونه افزایش قیمت شیر کیسه ای را در بازار غیرقانونی دانست و گفت: هر گونه تغییری در قیمت شیر باید به تصویب کارگروه کنترل بازار برسد و این کارگروه به تازگی مصوبه ای در این ارتباط نداشته است.
محمد قبله افزود: در این میان، برخی به صورت خودسرانه قیمت شیر را افزایش داده اند که این افزایش قیمت بدون انجام هیچ گونه هماهنگی و اعلام حتی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بوده است.
وی تصریح کرد: به طور قطع، بازرسان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با هرگونه افزایش غیرقانونی برخورد خواهند کرد و پرونده تخلف تشکیل خواهند داد.
قبله گفت: اگر جایی در بازار قیمت افزایش داشته است، اقدام کارخانه مربوطه خودسرانه بوده و با آن برخورد خواهد شد، این درحالی است که کارگروه کنترل بازار نیز به تازگی، قیمتی برای شیر خام اعلام نکرده، بنابراین قیمت مطابق با مصوبه قبلی، همچنان پابرجا بوده و باید اعمال شود.
وی اظهار داشت: البته تنظیم بازار شیر خام و تأمین نهاده های مربوط به آن از اختیارات وزارت جهاد کشاورزی است و اگر تولیدکننده ای خواستار افزایش قیمت باشد، باید درخواست خود را به این وزارتخانه ارجاع دهد و البته این وزارتخانه نیز مراتب را در کارگروه کنترل بازار اعلام کند تا مورد تصمیم گیری واقع شود.
قبله از مردم درخواست کرد تا مراتب تخلفات را با شماره تلفن۱۲۴ در میان بگذارند.

لبنیاتی ها هم به دنبال مجوز گرانی
در هر حال افزایش قیمت شیر توسط دامداران از سوی اتحادیه فراورده های لبنی نیز مورد تأکید قرار گرفت، در این باره مدیرعامل اتحادیه فراورده های لبنی با بیان اینکه افزایش خودسرانه قیمت لبنیات از سوی کارخانه ها نباید انجام گیرد، گفت: کارخانه های لبنی به دنبال مجوز افزایش مجدد قیمت هستند.
مجید علیداد درباره دلیل افزایش خودسرانه قیمت لبنیات از سوی برخی کارخانه ها گفت: براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم شیر خام با بار میکروبی زیر ۱۰۰هزار نباید بیشتر از ۶۳۰تومان باشد، اما این مصوبه از سوی دامداران اجرایی نمی شود.
وی افزود: در حال حاضر میانگین خرید قیمت شیر از دامداران به ۷۳۰تومان در هر کیلوگرم رسیده است که تولید را برای کارخانه ها توجیه ناپذیر می کند.
علیداد افزود: اگرچه دامداران دلیل فروش بالاتر از نرخ مصوب را مواردی نظیر افزایش قیمت خوراک دام و نهاده ها مطرح می کنند، اما به هر حال شیر خام مصرفی به قیمت بالاتری به دست کارخانه ها می رسد و قیمت تمام شده تولید را برای آنها افزایش می دهد.وی گفت: از سوی دیگر بالا بودن قیمت نهاده ها تولید دامداران را کاهش داده و در حال حاضر کارخانه های لبنی کشور با ۸۰درصد ظرفیت فعالیت می کنند.مدیرعامل اتحادیه فراورده های لبنی ادامه داد: البته افزایش قیمت از سوی برخی کارخانه ها مجاب کردن سازمان حمایت برای تعدیل و افزایش دوباره قیمت لبنیات است.

سه بار افزایش قیمت، ۵۵درصد گرانی

وی با بیان اینکه آنها به دنبال گرفتن مجوز افزایش قیمت از سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده هستند، گفت: اتحادیه های استانها در حال رایزنی هستند تا قیمت پیشنهادی خود را مستقیم و یا از طریق اتحادیه مرکزی به سازمان حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده برای تصویب اعلام کنند.علیداد گفت: کارخانه های استانها افزایش قیمت شیر خام و هزینه های کارگری و بسته بندی را دلیل اصلی برای خواسته خود عنوان می کنند.
طی سال گذشته سازمان حمایت سه بار قیمت لبنیات را به طور رسمی افزایش داد و کارخانه های لبنی هم تا ۵۵درصد به طور غیر رسمی دست به افزایش قیمت زدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش غازیانتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی غازیانتپ، نمایشگاه فرش غازیانتپ 2024 را با موفقیت…

18 ساعت ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

21 ساعت ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

2 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

2 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

2 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

3 روز ago