Categories: اخبار نساجی

دبیر انجمن صنایع چرم: صادرات سالامبور افتخار نیست

 

دبیر انجمن صنایع چرم با اشاره به اینکه درحال حاضر ماده اولیه صنعت چرم کشور به صورت خام صادر می‌شود، گفت: می‌توانیم با سرمایه‌گذاری نه چندان زیاد ارزش افزوده چندین برابری را ناشی از فراوری این مواد اولیه نصیب کشور کنیم.

جهانگیر مجیدی با رد اظهارات اخیر نایب رییس تولید‌کنندگان و صادر‌کنندگان سالامبور و چرم ایران مبنی بر اینکه سالامبور ماده خام نیست، گفت: اینکه گفته می‌شود سالامبور ماده خام نیست، حرف غلطی است. سالامبور ماده‌ای است که قابل تبدیل به چرم و سپس محصول نهایی مانند پوشاک و دستکش است که ارزش افزوده بالاتری نیز دارند.

او با اشاره به اینکه براساس ابلاغیه ۲۳ بندی مقام معظم رهبری درباره‌ سیاست‌های تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: طبق بند پنج این ابلاغیه باید زمینه‌ فراوری مواد خام صادراتی در داخل کشور فراهم شود و جلوی خام‌فروشی را بگیریم.

دبیر انجمن صنایع چرم ایران افزود: نباید اجازه دهیم مواد اولیه‌ای مانند سالامبور به شکل غیرمنطقی از کشور خارج شوند و ارزش افزوده حاصل از فراوری این مواد نصیب کشور‌های ترکیه، ایتالیا و چین شود.

مجیدی با اشاره به اینکه می‌توان با سرمایه‌گذاری نه چندان زیاد زمینه‌ فراوری سالامبور صادراتی را در داخل کشور فراهم کرد، گفت: در حال حاضر چینی‌ها چند کارخانه را در ایران اجاره کرده و اقدام به خروج سالامبور ایران از کشور می‌کنند و حتی در این زمینه گوی سبقت را از ایرانی‌ها ربوده‌اند. هندی‌ها نیز قرار است به زودی اقدام مشابهی انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه عوارض صادراتی سالامبور گوسفندی از پنج به ۱۰ درصد افزایش یافته است، گفت: نباید به این موضوع افتخار کنیم که ماده اولیه صنعت چرم از کشور خارج شود و به جای آن کاپشن ایتالیایی با قیمت گزاف وارد کشور شود.

وی افزود: انجمن صنایع چرم برنامه‌ مفصلی را در زمینه‌ توسعه صنعت چرم کشور طی چند سال آینده به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه کرده است.

نایب رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان سالامبور و چرم ایران اخیرا طی اظهاراتی اعلام کرد که “در لیست اخیری که از سازمان توسعه تجارت به گمرک ایران برای عوارض صادراتی ابلاغ شد، برخلاف تمام قول و قرار‌های قبلی مبنی بر کاهش ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های صادراتی در کمال ناباوری با دو برابر شدن عوارض سالامبور گوسفندی مواجه شدیم.”

وی همچنین مدعی شد که “سالامبور ماده خام نیست و این کالا نسبت به پوست ارزش افزوده ۲۰ درصدی دارد.”

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago