Categories: اخبار نساجی

صادرات شیرینی ایرانی به ۷۰ کشور دنیا

صنعت شیرینی و شکلات ایران در ۱۰ ماهه امسال محصولات تولیدی خود را به حدود ۷۰ کشور جهان صادر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که کشورهای غربی طی چند هفته اخیر تحریمهای خود را علیه ایران با هدف محدودسازی روابط اقتصادی کشورمان با سایر کشورها تشدید کرده اند، آمار نشان می دهد که صنعت شیرینی و شکلات ایران طی ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۰ انواع محصولات تولیدی خود را به حدود ۷۰ کشور جهان صادر کرده است.

براین اساس در ۱۰ ماهه سال جاری ارزش صادرات انواع محصولات صنعت شیرینی و شکلات ایران شامل شیرینی، شکلات، بیسکویت، ویفل و ویفر بالغ بر ۲۴۵.۵ میلیون دلار شد.

امسال بلاروس، پاکستان، چین، گرجستان، آذربایجان، آفریقای جنوبی ، آلبانی، آلمان، آنگولا، اتریش، اردن، ارمنستان، اریتره، ازبکستان، استرالیا، استونی، افغانستان، امارات، انگلیس، بحرین، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، کره جنوبی، جیبوتی، دانمارک، ساحل عاج، سوئد، سوئیس، سومالی، عراق، عربستان، عمان، روسیه، فرانسه، فیلیپین، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کرواسی، کنیا، کویت، لبنان، لهستان، ماداگاسکار، مالدیو، مالزی، نروژ، نیجریه، نیوزلند، هلند، یمن، رومانی، کوبا، موریس، اتیوپی، تونس، تانزانیا، زیمباوه، سیرالئون، غنا، کامرون، کنگو و مالی بازارهای صادراتی صنعت شیرینی و شکلات ایران بوده اند.

صنعت شیرینی و شکلات براساس آمارهای منتشر شده چهارمین ارزش افزوده را در بین صنایع غذایی کشور دارا بوده و زمینه اشتغال بیش از ۳۰۰ هزار نفر را به طور مستقیم یا غیرمستقیم فراهم کرده است. سهم صنعت شیرینی و شکلات از صادرات کل صنایع غذایی کشور نیز تقریبا به ۵۰ درصد می رسد.

محصولات صنعت شیرینی و شکلات ایران شامل شش شاخه اصلی انواع شکلات، تافی و کارامل، ویفر، آدامس، کیک و انواع اسنک هاست که هر کدام از این محصولات در تنوعها و شکلهای مختلفی تولید می شوند. به طور کلی ظرفیت اسمی صنعت شیرینی و شکلات ایران سالانه به بیش از دو میلیون تن و حجم تولیدات این صنعت بالغ بر یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن می شود.

با توجه به این که کارشناسان، ارزش بازار محصولات شیرینی و شکلات را در منطقه خاورمیانه، پاکستان و آسیای میانه بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار برآورد کرده اند، با احتساب این آمار می توان نتیجه گرفت که صنعت شیرینی و شکلات ایران برای افزایش صادرات خود جای پیشرفت زیادی دارد.

به گزارش ایسنا، آخرین اطلاعات و آمار منتشر شده نشان می دهد که شرکتهای صنعتی ایران در حال حاضر بیش از ۱۰۰ پروژه را در خارج از ایران در دست اجرا داشته و این تعداد قرار است به ۴۰۰ پروژه هم افزایش پیدا کند.

وزارت صنعت معدن و تجارت هم اکنون با بیش از ۱۲۰ کشور جهان ارتباط صنعتی و معدنی داشته و مسئولیت کمیسیون مشترک ۱۴ کشور به این وزارتخانه واگذار شده که کلیه پروژه های این کشورها را مدیریت می کند. ایران در ۳۵ کشور مختلف جهان نیز دارای پایگاه تولیدی است.

صادرات کالاهای صنعتی و معدنی به ۱۵۹ کشور دنیا انجام شده که از این میان عراق، چین، امارات متحده عربی، هند و کره جنوبی از سهم بیشتری نسبت به سایر کشورها برخوردارند. در همین حال کالاهای صنعتی و معدنی و خدمات فنی – مهندسی صنعت ایران نیز با استقبال بسیاری از سوی کشورهای مستقل جهان مواجه شده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که خاورمیانه، آمریکای لاتین، کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و آفریقا از اولویتهای صادراتی کشور در حوزه های صنعت و معدن محسوب می شوند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

15 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago