برنج در صدر لیست واردات به کشور
گمرک ایران با انتشار آمار ۱۱ ماهه تجارت خارجی کشور اعلام کرد: در این مدت، صادرات غیرنفتی ۳۷ میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار و واردات ۴۲ میلیارد و ۷۹۶میلیون دلار بوده است.
به گزارش مهر، بر اساس گزارش دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران در خصوص میزان تجارت خارجی کشور در یازده ماهه سال جاری اعلام کرد: در مجموع ۳۷ میلیارد و ۳۶۳ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۵۲ درصد کاهش داشته است.
میزان وزنی صادرات غیرنفتی ۸۳ میلیون و ۲۹۳ هزار تن بوده که ۱۵.۷۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. براساس این گزارش، سنگ آهن به ارزش یک میلیارد و ۲۵۸ میلیون دلار، پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و ۱۲۲ میلیون دلار و قیر نفت به ارزش یک میلیارد و ۶ میلیون دلار از عمدهترین اقلام صادراتی در این مدت بودهاند.
از مجموع صادرات غیرنفتی کشور، ۹ میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار به میعانات گازی، ۹ میلیارد و ۸۵۵ میلیون دلار به محصولات پتروشیمی و ۱۸ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار به سایر کالاها اختصاص داشته است.
براساس این گزارش، بیشترین میزان کالاهای صادراتی در این مدتبه کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، هند و افغانستان صادر شده است. میزان صادرات کشورمان در طی یازده ماهه سال جاری به کشور چین ۶ میلیارد و ۵۸۲ میلیون دلار، به عراق ۵ میلیارد و ۲۶۵ میلیون دلار، به امارات متحده عربی ۳ میلیارد و ۲۳۷ میلیون دلار، به هند ۲ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار و به افغانستان ۲ میلیارد و ۱۸۴ میلیون دلار بوده است.
واردات
براساس این گزارش، در یازده ماهه سال جاری، ۲۹ میلیون و ۲۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۴۲ میلیارد و ۷۹۶ میلیون دلار وارد کشور شده است که این میزان از لحاظ وزنی ۱۹.۰۵ درصد و از لحاظ ارزش دلاری، ۱۱.۹۶ درصد کاهش نشان میدهد.
اقلام عمده وارداتی در این مدت شامل برنج به ارزش ۲ میلیارد و ۹۳ میلیون دلار، کنجاله به ارزش یک میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار، ذرت به ارزش یک میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار، وسایل نقلیه با موتورپیستونی درونسوز با حجم سیلندر ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ سانتیمتر مکعب به ارزش یک میلیارد و ۹۷ میلیون دلار و گندم به ارزش یک میلیارد و ۷۰ میلیون دلار بوده است.
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در این مدت به ترتیب امارات متحده عربی، چین، هند، جمهوری کره و ترکیه بودهاند. در این مدت، ۹ میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلار کالا از کشور امارات متحده عربی، ۸ میلیارد و ۴۰۷ میلیون دلار از چین، ۳ میلیارد و ۷۲۸ میلیون دلار از هند، ۳ میلیارد و ۳۷۶ میلیون دلار از جمهوری کره و ۳ میلیارد و ۲۴۷ میلیون دلار از ترکیه وارد کشور شده است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…