صادرات فرش اردبیل کمتر از یک درصد است

 

 

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل گفت: اگر واقع‌بینانه نگاه کنیم وضعیت صادرات فرش استان اردبیل کمتر از یک درصد است که این واقعاً رقم پایین و ناچیزی به شمار می‌رود.

ابراهیم فریدی در جلسه خوشه فرش در اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: ما در مدت سه سال تلاش می‌کنیم تا خوشه فرش اردبیل را در احیا و توسعه فرش اردبیل مورد حمایت و توجه قرار دهیم تا سهم استان اردبیل در تولید و صادرات فرش مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سهم بازار جهانی صادرات فرش سهم ایران ۳۰ درصد است، تصریح کرد: ما به دلیل عدم ارتباط و تعامل با کشورهای اروپایی و آمریکایی نتوانستیم سهم صادراتمان را در سال‌های اخیر حفظ کنیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر صادرات فرش کشورمان به رقم پایین‌تر از ۵۰۰ میلیون دلار رسیده است، گفت: از کل فرش تولیدی استان ۸۰ درصد به مصرف درون استانی می‌رسد و ۱۵ درصد صادرات خارج از استان داریم که در خوش‌بینانه‌ترین شرایط صادرات ما پنج درصد است که البته به معنای واقعی رقم این صادرات در سال‌های اخیر به کمتر از یک درصد رسیده است.

فریدی کم رنگ شدن سهم صادرات استان اردبیل را به دلیل وضعیت تولید و متنوع نبودن این موضوع یادآور شد و افزود: با تشکیل خوشه فرش تلاش می‌کنیم تا موانع و مشکلات در حوزه تولید و صادرات فرش را از بین ببریم و به دنبال یک راهکاری هستیم تا در مدت سه سال بتوانیم یک وضعیت امیدوارکننده‌ای را در حوزه فرش برای استان اردبیل رقم بزنیم.

وی اهم اقدامات سه ساله را یادآور شد و بیان کرد: دعوت از هیأت‌های تجاری که در چهار ماهه امسال شاهد حضور دو هیأت آلمانی و ایتالیایی در حوزه صادرات فرش در اردبیل بودیم و تشکیل کنسرسیوم صادرات فرش می‌توانند نقطه تقویت صادرات فرش اردبیل محسوب شوند.

فریدی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در کنار این امر حمایت از صادرکنندگان از دیگر پیگیری‌‌های ما در قالب خوشه فرش است تا با یک مدیریت مناسب بتوانیم فرش با کیفیتی را صادر کنیم.

وی حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و همچنین توجه به امر بازاریابی و برندسازی فرش اردبیل را همچون فرش قم و کاشان یادآور شد و ادامه داد: اگر بتوانیم شناسنامه فرش اردبیل را با یک برند خاص تهیه کنیم در آن صورت در مدیریت صادرات فرش موفق می‌شویم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل اظهار کرد: قطعاً این تعاملات، ارتباطات، رفت و آمدها و تقویت فروش فرش در قالب تجارت الکترونیکی زمینه‌های خوبی را در این حوزه برای توانمندسازی حوزه فرش فراهم می‌کند.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

1 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

5 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

6 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

6 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

6 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

7 روز ago