صادرات فرش استان اصفهان در حال رونق و جهش

 

 افزایش ۱۸ درصدی صادرات فرش دستباف و هشت درصدی فرش ماشینی استان اصفهان در سال ۹۳ از رشد و رونق بازار این هنر صنعت خبر می دهد .

مدیرکل گمرک استان اصفهان روز یکشنبه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت : در سال ۹۳ در مجموع معادل ۱۸۲ میلیون دلار فرش از گمرکات استان اصفهان صادر شد که سهم فرش دستباف ۲۱ میلیون دلار و فرش ماشینی ۱۶۱ میلیون دلار بود ه این مقدار نسبت به سال ۹۲ بترتیب ۱۸ و هشت در صد رشد داشته است .

اسدالله احمدی ونهری همچنین با اشاره به قرار گرفتن استان اصفهان در رتبه بالای صادرکنندگان فرش در کشور، افزود : در سال گذشته یکهزارو ۲۱ تن فرش دستباف و هفده هزار و ۷۶۱ تن فرش ماشینی از طریق گمرکات این استان به کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس صادرشده است .

مدیر کل گمرک اصفهان ؛ کاهش هزینه های صادرات و واردات در بخش تجارت خارجی و سهولت در انتقال وجه در سطح بین المللی وکنار زدن واسطه ها با خرید کالاهای دست اول از فروشندگان اروپایی که خود منجر به کاهش هزینه تمام شده کالاها ی وارداتی است و کاهش زمان فرآیند خرید ازجمله دستاوردهای فعالیت دیپلماتیک دولت یازده ذکر کرد .

مدیر کل گمرک استان اصفهان مجموع صادرات این استان را در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۵۷ هزار تن انواع کالا به ارزش یک میلیارد و ۸۱ میلیون دلار ذکر کرد .

اسد اله احمدی ونهری از جمله مهمترین کالاهای صادراتی استان اصفهان را فرش ماشینی و دستباف، قیر، میله های آهنی، ورق های آهنی و فولادی، سرامیک و کاشی، محصولات پتروشیمی، مصنوعات طلا، لوله و پروفیل آهنی و چدنی ،لبنیات،روغن های صنعتی ،لوله های مسی، گلاب و عرقیجات و گیاهان دارویی برشمرد.

وی عمده ترین کشورهای بازار هدف صادرات گمرکات استان اصفهان را به ترتیب عراق با ۳۹ درصد ، افغانستان ۲۸ درصد ، پاکستان ۱۳ درصد ، امارات متحده عربی ۶ درصد و ترکیه با ۳ درصد برشمرد و ادامه داد: ۸۹ درصد صادرات استان به این پنج کشور صورت می گیرد و ۱۱ در صد باقی مانده به دیگر کشورهای جهان است.

وی با تبیین مشکلات موجود بر سر راه روند صادرات استان ، کمبود کامیون های یخچال دار استاندارد برای محموله های فاسد شدنی، عدم استفاده از ظرفیت خطوط ریلی، صادرات بعضی کالاها بصورت دپو از انبار، تعداد محدود مسیرهای هوایی و پروازهای بین المللی، عدم بهره برداری از کارگو ترمینال، و عدم شناخت بازارهای هدف صادراتی را بعنوان مهمترین مشکلات برشمرد.

در استان اصفهان ۲۸۹ هزار نفر بافنده فرش مشغول بکار هستند که از این تعداد ۱۰ هزار نفر را مردان تشکیل می دهند.

نجف آباد ، فلاورجان، قمشه (شهرضا)، گلپایگان ، نائین ، نطنز، فریدن ، سمیرم ، کاشان و خوانسار مهمترین مراکز بافت و تولید فرش در استان اصفهان هستند .

قالی بافی اصفهان درزمان صفویه اهمیت فوق العاده داشته و بویژه بازار قالی های ابریشمی رواج داشته و دست بافتهای نفیسی از ان دوران به یادگار مانده است ، امروزه اغلب قالی های گرانبهای قدیمی ایران که در موزه های لندن و پاریس و سایرنقاط اروپا و امریکا دیده می شود قالی های بافت اصفهان است.

قالی یا فرش نوعی زیرانداز بافته شده از الیاف پنبه، پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین به کار می رود. از آنجا که قالی و فرش همیشه نقش های زیبا بر خود داشته اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می شود.

واژهٔ قالی یا خالی یا غالی از نام شهری به نام قالین (اصل نام شهر مشخص نیست هرچند قلعه و نه شهری وجود دارد که به انگلیسی غالین جاکار و بِرداوان می نامند و در خود ارمنی برداوان می گویند). در ارمنستان(بخشی از ایران باستان) گرفته شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

4 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

10 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

5 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago