با بررسی اقلام عمده کالاهای صادراتی از سال ۷۱ تا ۸۶ در می یابیم که طی ۱۶ سال اخیر فرش دست بافت و سایر کف پوش ها در خلال سالهای ۷۱ تا ۸۱ جزو اولین قلم کالاهای صادراتی بود،
اما صادرات این محصول به دلایل مختلف از جمله کاهش استقبال مصرف کنندگان بازارهای هدف ، افت کیفیت و وجود رقبایی چون چین و پاکستان که با تقلید از رنگ و فرم فرش ایرانی فرش هایی به مراتب ارزان تر به بازارهای هدف عرضه کردند کاهش یافت به گونه ای که صادرات این محصول در سال ۷۱ که کل صادرات غیر نفتی کشور ۲ میلیارد و ۷۲۱ میلیون و۴۵۵ هزار دلار بود به تنهایی ۳۷ درصد از ارزش کل صادرات را به خود اختصاص داد
آمارها نشان میدهد کالایی که در سال ۷۱ با اختصاص بیش از یک سوم از ارزش کل صادرات قلم اول محسوب می شود ، در سال ۸۶ تنها با اختصاص ۲/۲ درصد از ارزش کل صادرات (۳/۱۵ میلیون دلار ) به رده ششم تنزل کرد . در حقیقت هر چه به میزان صادرات غیر نفتی افزوده شده ، صادرات فرش دستبافت کاهش یافته است. نکته قابل توجه این است که در ۱۶ سال اخیر بیشترین میزان صادرات فرش دست بافت در سال ۷۳ به میزان ۲ میلیارد و ۱۶۱ میلیون و ۹۳۱ هزار دلار و کمترین آن در سال ۸۶ به میزان ۳۹۸ میلیون و ۱۰۵ هزار دلار بوده است .
رئیس اتحادیه تولید کنندگان فرش ایران می گوید: با این که فرش ایران مرغوب ترین فرش است و در دنیا حرف اول را می زند اما رقبا ما که اغلب طرح های ایرانی را تقلید می کنند با تبلیغ بهتر و خدمات بیشتر در دنیا صاحب موقعیت شده اند و در حال گرفتن بازار از دست ایران هستند که باید بسیار هوشیار باشیم .
هریسچیان با اشاره به این که نصب و الصاق شناسنامه هیچ تحولی در فرآیند صادرات فرش وجود نخواهد آورد می گوید : این موضوع حتی در افزایش فروش فرش نیز تاثیری ندارد و خریداران هم به دلیل اختصاص هزینه ای برای این موضوع نسبت به آن معترضند .
گاهی اتفاق می افتد صادر کننده به دلایل مختلف همچون کساد بودن بازار و غیره ناچار است فرش صادر شده را به داخل کشور بر گرداند . تقاضای ما از مسئولان این است که امکان این کار را فراهم کنند تا صادر کننده بتواند آن را تبدیل به احسن کرده و فرش دیگری اگر جایزه صادراتی گرفته پرونده آن را در گمرک بررسی و چنانچه مربوط به آن دوره است مبلغ مورد نظر را استرداد کنند برخی صادر کنندگان در صورت عودت فرش صادراتی خود قادر به پرداخت جوایز صادراتی نیستند و تقاضای ما از مسئولان گمرک این است که به این صادر کنندگان در قبال تضمین های مرسوم گمرکی فرصتی داده شود تا بتواند فرش خود وارد کنند .
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…