صادرات ۱۷ نوع محصول و تجهیزات حوزه فناوری نانو ایران به ۱۵ کشور دنیا

تا کنون ۱۴ شرکت نانویی موفق به صادرات ۱۷نوع محصولات در حوزه‌های مختلف چون نساجی، لوله و اتصالات، تجهیزات لایه نشانی، دستگاه الکتروریسی، فرش و خودرو به ۱۵ کشور از جمله مالزی، ایتالیا، عراق، انگلیس، کره جنوبی، روسیه، ترکیه، آلمان، اسپانیا، عمان و بحرین شده‌اند.

حجم بازار بیشتر و حاشیه سود بالاتر از مهمترین عومل انگیزشی برای ورود شرکت‌ها به عرصه بازار جهانی و صادرات محصولات است. در حال حاضر مجموعه‌هایی در داخل کشور شکل گرفته است که بطور تخصصی در زمینه صادرات فعالیت و خدماتی را ارائه می‌کنند.

علاوه بر مجموعه‌های خارجی، در داخل ستاد و مجموعه‌های مرتبط نیز به جهت توسعه صادرات زیرساخت‌هایی توسعه یافته است. ستاد توسعه فناوری‌نانو با ایجاد زیرساخت‌های لازم فناوران و شرکت‌های فعال در حوزه فناوری‌نانو را در راستای توسعه محصولات نانو، ‌تجاری‌سازی و ورود به بازارهای هدف داخلی و خارجی هدایت و حمایت می‌نماید.

طبق آمار ارائه شده از سوی ستاد توسعه فناوری‌نانو در حوزه فناوری‌نانو ۶۵۳ شرکت فعال و تاکنون ۲۹۴ محصول تایید شده تولید و تجاری‌سازی‌ شده‌ است. حجم صادرات محصولات فناوری‌‌نانو کشور تا کنون ۳۱۱۱۷۰۸۸ دلار و حجم صادرات تجهیزات پیشرفته فناوری ‌نانو طی دو سال گذشته ۵۴۴۶۰۰ دلار گزارش شده است.

در پایان سال ۹۴ در مجموع ۱۹۴ شرکت در زمینه تولید محصولات، تجهیزات و خدمات حوزه فناوری نانو فعال بودند. که از داده‌های جمع آوری شده از آنها، رقم کلی فروش معادل ۳۱۲۳ میلیارد ریال بدست آمده است.

 با توجه به ورود برخی شرکت‌های فعال در حوزه نساجی و پلیمر در حوزه فناوری نانو نسبت به سال قبل معادل ۱۱۴ درصد رشد را نشان داده است. در نمودار زیر تحلیل صادرات و فروش داخلی شرکت‌ها آمده است.

 با توجه به ورود برخی شرکت‌های فعال در حوزه نساجی و پلیمر در حوزه فناوری نانو نسبت به سال قبل معادل ۱۱۴ درصد رشد را نشان داده است. در نمودار زیر تحلیل صادرات و فروش داخلی شرکت‌ها آمده است.

افزایش فروش در سال ۱۳۹۴ به دلیل ادامه فعالیت‌های ستاد نانو برای به کارگیری محصولات و فناوری‌های این حوزه در بخش‌های مختلف صنعتی و همچنین توسعه توان صادراتی شرکت‌ها است. قابل ذکر است که ۷۰ درصد حجم بازار متعلق به ۱۰ شرکت است.

نکته قابل ذکر در جمع آوری فروش شرکت‌های داخلی نانویی در سال ۱۳۹۴، افزایش میزان صادرات آن‌ها نسبت به سال‌های گذشته است؛ با نگاه به حجم بالای صادرات (حدود ۱۰۰۰ میلیارد ریال) این موضوع قابل برداشت است که برخی از شرکت‌ها، حرکت به سمت ورود به بازارهای جهانی را شروع کرده‌اند، هر چند تعداد این شرکت‌ها درصد کمی از کل شرکت‌ها است.

شایان ذکر است، به بهانه برگزاری نهمین نمایشگاه و جشنواره فناوری‌نانو در گزارش‌هایی به معرفی تعدادی از محصولات و تجهیزات حوزه فناوری‌نانو ایران که موفق به صادرات شده‌اند و در این جشنواره نیز حضور دارند پرداخته می‌شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمـایشگاه صنایع وابـسته فرش ماشینی کـاشـان: پـلـی بـرای تـوسعـه صنـعت(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان در محل دائمی نمایشگاه بین المللی کاشان برگزار…

3 ساعت ago

اولین دوره دموتکس خاورمیانه را با همه مشکلات، مثبت ارزیابی می کنم(ویدیو)

شرکت فرش کلاسیک برای اولین بار در نمایشگاه دموتکس دبی حضور پیدا کرد. به طور…

2 روز ago

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه در آینده پتانسیل های خود را بیشتر نشان خواهد داد(ویدیو)

شرکت فرش خاطره کویر کاشان در سال 1380 شروع به فعالیت کرده است. در حال…

4 روز ago

رونق نمایشگاه دموتکس خاورمیانه و آینده درخشان برای صنعت فرش (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه بازگشت بسیار خوبی داشته است و این نمایشگاه آینده بسیار خوبی خواهد…

4 روز ago

در نمایشگاه دموتکس دبی پرتعداد بودیم، اما تنهای تنها…

در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه که در دبی برگزار شد طبق آمارها ۷۰ درصد  فضای نمایشگاهی…

4 روز ago

برنده اصلی نمایشگاه های فرش ماشینی برگزارکنندگان هستند نه تولید کنندگان!

مهندس روزبه مروج از کارشناسان صنعت فرش ماشینی ایران در گفتگویی با مجله کهن دیدگاه…

4 روز ago