به گزارش افکار نیوز،کاظم دوست حسینی در گفت و گو با فارس اظهار داشت: هدف کمی پوشش صندوق در سال جاری برابر یک میلیارد و چهل میلیون دلار بود که در سال جهاد اقتصادی، و علیرغم اعمال شدیدترین تحریمهای اقتصادی، بازرگانی و بانکی علیه ایران، صندوق ضمانت صادرات ایران با گذر از اهداف تعیین شده به رقم یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار پوششهای اعتبار صادراتی و سرمایه گذاری رسید و رشد حدود ۴۰ درصدی را در مقایسه با ۸۷۰ میلیون دلار در سال ۸۹ تجربه کرد.
وی افزود: صادرات ۱۱ ماهه کالاهای غیرنفتی با ۲۸درصد رشد به ۳۹ میلیارد دلار رسیده که بدون در نظر گرفتن میعانات گازی و پتروشیمی که معمولا بدون پوشش صندوق صادر می گردد به ۸/۱۶ میلیارد دلار می رسد. صندوق با پوشش بیش از ۷درصد از این بخش از صادرات، از اهداف مورد نظر پیشی گرفته است. شایان ذکر است برنامه پوشش سال اول برنامه پنجم (سال ۱۳۹۰) برابر ۵درصد در نظر گرفته شده که تا سال پایانی برنامه به ۱۰درصد خواهد رسید.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: یکی از شاخصه های اصلی یک موسسه بیمه اعتباری صادراتی اثر بخش و پویا در اقتصاد هر کشور جبران خسارات ناشی از بدحسابی خریداران خارجی برای صادرکنندگان و یا پرداخت خسارات ناشی از عدم ایفاء تعهدات صادر کننده به سیستم بانکی در زمان مقتضی است. صندوق در ۱۱ ماهه نخست سالجاری با پرداخت بالغ بر ۵۰ میلیون دلار خسارت به بانکها و صادر کنندگان ایرانی نقش حمایتی خود را به نحو شایانی ایفاء نموده است. این میزان خسارت در مقایسه با ۲۸ میلیون دلار سال قبل رشد ۷۹ درصدی را نشان می دهد. ذکر این نکته ضروری است که بالغ بر ۹۰ درصد خسارات فوق الذکر بدلیل عدم ایفاء تعهدات مالی صادرکنندگان به سیستم بانکی و کمتر از ۱۰ درصد آن ناشی از بدحسابی خریداران خارجی بوده است.
وی افزود: از سویی در ۱۱ ماهه سالجاری بالغ بر ۳۷ میلیون دلار از خسارات وارده به صندوق بازیافت گردیده که این میزان در مقایسه با ۱۴.۵ میلیون دلار سال گذشته رشد ۵۷ درصدی را نشان می دهد. مقایسه میزان خسارتهای پرداخت و بازیافتهای انجام شده نشان میدهد صندوق در کلیه سطوح اعتبارسنجی دقیقتر و وصول مطالبات به نحوه قابل توجهی موفق عمل نموده است.
دوست حسینی گفت: علاوه بر صادر کنندگان و سرمایه گذاران ایران، سیستم بانکی کشور بعنوان یکی از ذینفعان اصلی خدمات ضمانتی صندوق محسوب می شوند. در واقع ضمانت نامه های اعتباری صندوق بعنوان وثایق مورد نیاز صادر کنندگان برای ارائه به سیستم بانکی مورد استفاده قرار می گیرند. صندوق در سال ۹۰ با صدور حدود ۴۹۵ میلیون دلار ضمانت نامه اعتباری نقش مناسب خود را تضمین اعتبار صادر کنندگان نزد بانکها ایفاء نموده و این میزان صدور در مقایسه با آمار ۲۳۲ میلیون دلار صدور ضمانت نامه اعتباری در سال ۸۹ نشانگر رشد ۱۱۳ درصدی و حاکی از افزایش بی سابقه تعامل صندوق با سیستم بانکی کشور می باشد. در حقیقت صندوق ۲۵درصد از مجموع تامین مالی صادراتی نظام بانکی کشور را تحت پوشش قرار داده است.
وی افزود: در سال ۹۰ صندوق با صدور بالغ بر ۳۱۳ میلیون دلار بیمه نامه میان و بلند مدت پیمانکاران و صادر کنندگان خدمات فنی مهندسی را در برابر بروز انواع ریسکهای سیاسی و تجاری بیمه کرد. این میزان صدور در مقایسه با ۲۹۳ میلیون دلار سال قبل رشد ۷ درصدی را شاهد است و سندی دیگر بر بی تاثیری تحریمها در این عرصه برای صندوق می باشد. در حال حاضر نیز صندوق در حال مذاکره برای پوشش یک قرارداد بزرگ دیگر به ارزش تقریبی ۱۲۰ میلیون دلار در یکی از کشورهای همسایه است که در صورت نهایی شدن آن در روزهای پایانی سالجاری مجموع پوششهای صندوق از صدور خدمات فنی و مهندسی به حدود ۴۳۰ میلیون دلار می رسد.
مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: صندوق در رای گیری اعضای اتحادیه بیمهگران اعتباری اسلامی (اتحادیه امان) در اکتبر ۲۰۱۱ با اکثریت آرا به سمت هیات مدیره این اتحادیه نائل آمد. هدف اصلی اتحادیه امان توسعه صنعت بیمه ریسکهای تجاری و غیرتجاری در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین کشورهای عربی است.
وی افزود: صندوق همچنین محصولات جدیدی از جمله پوشش نوسانات نرخ ارز، پوشش لیزینگ و کمک به ایجاد بازار تهاتر اعتباری بین المللی را طراحی کرده است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…