صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری قالی/فرش ایرانی به چین رسید

 

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: صادرات فرش در ۱۰ ماهه امسال ۴۰۰ میلیون دلار بوده و نسبت به سال گذشته که ۵۶۰ میلیون دلار صادرات داشته ایم، باید در دو ماه پایانی به این عدد برسیم.

محمدباقر علیخانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دائمی گنجینه هنرمندان قالی خوبان در کرمان اظهار کرد: فرش محصولی است که بخشی از کار تزئین و دکور ساختمان را انجام می‌دهد و باید در فضایی قرار بگیرد که بتواند شرایط ایده آل را ایجاد کند و فرش در طراحی دکور ساختمان در دنیا در نظر گرفته می‌شود.

وی افزود: اگر بخواهیم تنها یک محصول را تولید و وارد بازار کنیم کار سختی است، لذا به دنبال این هستیم که تولید فرش در کنار محصولات جانبی باشد و این در حوزه صادرات بسیار کمک می‌کند.

علیخانی با اشاره به اینکه فرش محوریت بازار دنیا را دارد، تصریح کرد: از این رو فرش می تواند محصولات جانبی از جمله مبل، پرده و … را همراه خود ببرد و این محصولات می‌توانند به عنوان سِت محصولات فرش قرار بگیرند.

وی بیان کرد: در این راستا زمینه تبلیغاتی خوبی فراهم شده و با هم‌افزایی که ایجاد شده حوزه‌های دیگر می‌توانند در بازار جهانی از فرش ما استفاده کنند.

وی گفت: حدود ۷۰ کشور دنیا اهداف صادرات فرش ما هستند که ۴۵ درصد از محصول در آسیا و ۴۳ درصد به اروپا و سه درصد متفرقه صادر می‌شود.

علیخانی اظهار کرد: در سال جاری حجم صادرات به چین را به عنوان بازار جدید افزایش دادیم، همچنین صادرات به برزیل و افریقای جنوبی داشتیم و با توجه به اینکه دنیا از فرش ما به عنوان کالای هنری قوی شناخت دارد، اثر تحریم‌ها در این حوزه ضعیف بوده و ما نیز به دنبال بازارهای جدید هستیم.

وی تصریح کرد: صادرات فرش در ۱۰ ماه گذشته ۴۰۰ میلیون دلار بوده و نسبت به سال گذشته که ۵۶۰ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم، باید در دو ماه پایانی به این عدد برسیم و البته نسبت به سال قبل عقب نیستیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه بیان کرد: تلاش ها برای ثبت مالکیت معنوی فرش ایران نیز آغاز شده و تاکنون شش برند فرش ایران در مرکز مالکیت معنوی دنیا به ثبت رسیده است.

علیخانی با تاکید بر این که با ثبت برند فرش ایران به دنبال محدود کردن رقبای خود هستیم، گفت: اکثر نقش های مورد استفاده در بافت فرش سایر کشورها به طرح های کشور ما بستگی دارد.

وی به دلایل خروج بافنده های فرش از این صنعت و هنر اشاره کرد و گفت: درآمد پایین یکی از این دلایل است و معتقدیم ۵۰ درصد درآمد حاصل از فرش باید به بافنده ها اختصاص یابد.

علیخانی تاکید کرد: نگاه به هنر فرش بافی باید در جامعه تغییر کند و جامعه مطبوعاتی و صدا و سیما در این زمینه نقش مهمی به عهده دارند.

 

منبع: کارپتور

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

دستاوردهای مجموعه آکسارای در تولید و صادرات محصولات کالای خـواب (ویدیو)

حضور در نمایشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد، اما متأسفانه فاصله زمانی و روزهای برگزاری، به‌خصوص ساعت‌های…

11 ساعت ago

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ و اهمیت حضور شرکت‌های بازیافت (ویدیو)

نمایشگاه ایران تکس ۱۴۰۳ به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت نساجی در کشور، با…

11 ساعت ago

پرزینگی در نخ، علت ها و طریقه جلوگیری از آن

پرزینگی در نخ بوسیله الیاقی که از نخ بیرون آمده اند ایجاد میشود. موئینگی به…

2 روز ago

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

2 روز ago

جامعه پژوهشی و رشته فرش: بررسی کیفیت و راهکارهای بهبود

وضعیت کنونی و چشم‌انداز فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع دستی و فرش در ایران جامعه کنونی شاهد…

6 روز ago

نمایشگاه نساجی: فرصتی برای بهبود فروش و چالـش‌های واردات بی‌رویه (ویدیو)

نمایشگاه‌ نساجی همواره فرصتی بی‌نظیر برای ارائه محصولات جدید و ایجاد تعاملات سازنده میان تولیدکنندگان…

6 روز ago