رییس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سال گذشته سه میلیارد دلار صادرات در مقوله کالاهای دانش بنیان صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولیالله افخمی راد امروز شنبه اظهار کرد: صادرات سه میلیارد دلاری کالاهای دانش بنیان که در سال گذشته انجام شد نشان میدهد که این درصد نسبت به آنچه که در سند چشم انداز آمده رقم زیادی نیست.
وی ادامه داد: این مقدار باید در افق چشم انداز به ۲۰ درصد صادرات غیر نفتی ارتقا یابد که لازمه آن اتخاذ سیاستهای مرتبط و فعالیت در بخشهای مرتبط است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: گفته میشود کشور ما به لحاظ تولید علم در سطح بالایی قرار دارد اما سوال من این است که آیا این آمار مبتنی بر شاخصهایی است که در نظام بین المللی تعریف شده یا خیر چون به اعتقاد من تاثیر این پیشرفت و جایگاه بالا در تولید علم و در ارتباط با جنبههای مختلف زندگی اجتماعی مردم و تولید و صنعت کمتر است.
او در عین حال تاکید کرد: ارقامی که در واقعیتهای عملکرد اقتصادی ما ارائه میشود فاصله زیادی با آنچه که در بخش تولید علم و دانش از طرف جامعه جوان در کشور مطرح میشود دارد واین سوال مطرح میشود که این گسست از کجا ناشی میشود.
افخمی تاکید کرد: اگر ما در تولید علم سهم بالایی داریم ولی قادر نیستیم از ابتکارات به نحو مطلوب درجهت تولید کالا با فنآوری پیشرفته مورد استفاده قرار دهیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: تا زمانی که پاسخی برای این سوال پیدا نکرده باشیم طبیعی است که این خلاء همچنان وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: تا زمانی که با مقوله اقتصادی مطابق با موازین علمی و منطقی برخورد نشود و تا زمانی که کارآفرینان و مبتکران قدردانی نشده و جایگاهی نداشته باشند انتظار روی آوردن به فعالیتهای دانش بنیان بیهوده خواهد بود.
افخمیراد گفت: بهتر است از دولت بخواهیم که با اتخاذ سیاستهای مناسب برنامهای داشته باشد که اگر افراد برای تامین منافع خود ناچار از اولویت بخشیدن به فعالیتهای دانش بنیان شوند منافع حاصل از این رویکرد بر سایر روشها برتری یابد و این با واگذاری کار مردم به خودشان و داشتن دولتی که نقش نظارتی و هدایتگری دارد امکان پذیر خواهد بود.
رییس سازمان توسعه تجارت در اولین جشنواره انتخاب و معرفی برترین ایدههای صادراتی دانش بنیان که در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد اظهار امیدواری کرد که این همایش و نمایشگاه آغازی برای تجدیدنظر اصولی در سیاستهای اقتصادی کشور باشد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…