رسول امیدی گفت: عمده کالاهای صادر شده شامل محصولات کشاورزی ، مواد غذایی ، سیمان ، گچ ، شوینده ها ، محصولات شیمیایی ، پارچه ، صنایع دستی ، فرش و موکت ، البسه ، کیف و کفش ، مصالح ساختمانی و پلاستیکی ، محصول های معدنی و فلزی بوده است. وی مقصد این کالاها را کشورهای جمهوری آذربایجان ، گرجستان و روسیه ذکر و اظهار کرد: همچنین طی این مدت ۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۵۴ میلیون دلار از طریق گمرک آستارا ترانزیت شده است. امیدی اضافه کرد: این میزان ترانزیت خارجی ورودی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن سه درصد کاهش و از حیث ارزش نیز ۷۷ درصد افزایش داشته است. وی عمده کالاهای ترانزیت ورودی را شامل لوازم چوب ، فرآورده های نفتی ، پنبه ، الیاف مصنوعی ، شمش آهن ، مس ، پشم شیشه و ورق آهن ذکر کرد و گفت: این کالاها از کشورهای جمهوری آذربایجان ، روسیه ، گرجستان و اوکراین به مقصد کشورهای ترکیه ، عراق و امارت متحده عربی ترانزیت شده است.
امیدی ادامه داد: در مدت یادشده، ۱۰۲ هزار تن کالا به ارزش ۳۶۹ میلیون دلار از طریق گمرک آستارا به خارج از کشور ترانزیت شده است. وی عمده کالاهای ترانزیت خروجی را شامل لوازم برقی ، خودروی سواری ، مبلمان، ماشین ها، لوازم بهداشتی، مصالح ساختمانی ، کچ ، سیمان ، ظروف شیشه ای ، البسه ، مواد شیمیایی و محصول های کشاورزی عنوان کرد و افزود: این کالاها از قاره های مختلف به کشورهای جمهوری آذربایجان، روسیه، گرجستان و اوکراین ترانزیت شده و از لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۱۱ و هفت درصد افزایش داشته است. امیدی ادامه داد: در این مدت ۱۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۳ میلیون دلار از مبدا گمرک آستارا وارد کشور شده است. وی عمده کالاهای وارده را شامل مواد شیمیایی ، چوب ، آهن ، ماشین ها و لوازم برقی ذکر کرد و گفت: این کالاها از کشورهای روسیه ، گرجستان و جمهوری آذربایجان وارد کشور شده است. وی اظهار داشت: همچنین طی این مدت۲۶۷ تن کالا به ارزش یک میلیون دلار در قالب تجارت چمدانی از طریق گمرک آستارا به خارج از کشور صادر شده است. امیدی عمده کالاهای صادرات چمدانی از گمرک آستارا را شامل مواد غذایی ، مواد پلاستیکی و محصول های کشاورزی اعلام کرد و گفت: این کالاها اغلب به کشور جمهوری آذربایجان صادر شده است.
مدیرکل گمرک بندر مرزی آستارا تعداد ترددکنندگان از این مرز را در فروردین ، اردیبهشت ، خرداد ، تیر و مرداد ماه امسال ۲۹۲ هزار و ۶۱۶ نفر ذکر و بیان کرد: تعداد ترددکنندگان خروجی دو درصد و تعداد ترددکنندگان ورودی مرز زمینی آستارا در این مدت شش درصد افزایش داشته است. وی درآمد عمومی اداره کل گمرک آستارا طی این مدت را مبلغ ۲۱۹ میلیارد و ۷۷۸ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: این میزان درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد کاهش یافته است. گمرک آستارا به عنوان یک اداره کل در امور واردات و صادرات قطعی ، ورود و خروج موقت ، تعاونی مرزنشینان، ترانزیت داخلی و خارجی ، کارنه تیر بین المللی، مبدا و مقصد کارنه تیر، کاپوتاژ، امور مسافری، مرجوعی، امانت های پستی و قضایی فعالیت می کند. این گمرک رتبه اول تجارت چمدانی در میان مرزهای زمینی و رتبه نخست صادرات در میان مرزهای شمال کشور را دارد. شهرستان بندری آستارا با ۸۶ هزار نفر جمعیت در شمال غربی استان گیلان واقع شده و به علت قرار گرفتن در نوار مرزی جمهوری آذربایجان، سومین مرز پرتردد کشور محسوب می شود به طوری که سالانه نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر مسافر داخلی و خارجی از این مرز تردد می کنند.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…