Categories: اخبار نساجی

صادرکنندگان مواد خام تنبیه می‌شوند

بعد از وضع عوارض ۱۰ درصدی روی صادرات سنگ آهن از ابتدای سال ۱۳۹۳ حالا به نظر می‌رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال برداشتن گام دیگری برای تنبیه صادرکنندگان مواد اولیه و خام است.

آنطور که ولی‌الله افخمی، رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام کرده قرار است تغییراتی در فرایند انتخاب صادرکننده نمونه در سال ۱۳۹۳ به وجود آید که در همین راستا در سال بعد صادرکنندگان محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا در اولویت تشویق و انتخاب به عنوان صادرکننده نمونه قرار خواهند گرفت.

وی گفته که گروهی در سازمان توسعه تجارت مشغول بررسی معیارهای صادرکننده نمونه در سال آینده هستند و در همین راستا اولویت انتخاب صادرکنندگان نمونه نیز با صادرکنندگان کالاهای دارای ارزش افزوده بالا است.

رئیس سازمان توسعه تجارت درباره وضعیت صادرات غیرنفتی کشور نیز توضیح داده که در ۱۱ ماهه امسال روند صادرات نسبت به ۱۰ ماهه امسال بهبود یافته و تا پایان سال صادرات غیرنفتی کشور دستکم به اندازه صادرات سال قبل خواهد بود و این انتظار می‌رود که در سال آینده با ادامه رشد صادرات غیرنفتی اهداف برنامه توسعه نیز محقق شود.

اما اظهارات رئیس سازمان توسعه تجارت را به نوعی می‌توان سیاست‌های تنبیهی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صادرکنندگان مواد خام و اولیه تلقی کرد. در همین راستا نخستین اقدام تنبیهی وزارت صنعت، معدن و تجارت را نیز می‌توان وضع عوارض ۱۰ درصدی روی صادرات سنگ آهن خام عنوان کرد که قرار است از ابتدای سال ۱۳۹۳ اجرایی شود.

پیشتر در حوزه‌های دیگر نیز کشمکش‌هایی بر سر صادرات مواد اولیه و خام موردنیاز صنایع داخلی به وجود آمده بود که از آن جمله می‌توان به صادرات سالامبور اشاره کرد که صادرات این محصولات همواره مورد اعتراض فعالان صنعت چرم قرار گرفته است.

سازمان توسعه تجارت البته مشخص نکرده که به غیر از حذف از فرایند انتخاب صادرکنندگان نمونه چه سیاستهای دیگری را برای مهار صادرات مواد خام از کشور اتخاذ خواهد کرد. از جمله این سیاست‌ها می‌توان به اعمال عوارض روی صادرات این دسته از محصولات اشاره کرد که تاکنون دستکم در مورد سنگ آهن خام اجرایی شده است.

خام فروشی در ایران سابقه‌ای طولانی مدت داشته و شاید بتوان نفت را مهمترین محصول تولید ایران دانست که سالهاست به صورت خام از کشور صادر می‌شود هرچند تلاش‌هایی برای فراوری نفت خام در پالایشگاهها و پتروشیمی‌ها شده اما به اعتقاد بسیاری هنوز بخش اعظم نفت خام ایران به صورت خام و بدون ارزش افزوده بالا از کشور صادر می‌شود که این باعث شده دست ایران از درآمدهای هنگفت ناشی از فراوری نفت خام کوتاه بماند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

19 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago