رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در دومین همایش فرصت های بازرگانی و سرمایه گذاری ایران و چین راهکارهای توسعه صادرات به این کشور و مدیریت واردات کالاهای چینی را تبیین کرد.
حمید صافدل گفت: چین گرچه در رده کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال ظهور است، اما عموماً به واسطه اقتصاد با رشد پرشتاب و فراگیر و نفوذ تاثیرگذار بر امور جهانی و منطقهای به خصوص در دو دهه اخیر از دیگر کشورها متمایز میشود.
وی جمعیت مسلمانان این کشور را قابل توجه دانست کرد و افزود: مسلمانان و پراکندگی سکونت انها در سراسر چین می تواند به عنوان یکی از نقاط قوت در روابط تجاری با چین مد نظر قرار گیرد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به نرخ رشد ۹.۲ درصدی تولید ناخالص ملی در چین از این کشور به عنوان لکوموتیو اقتصاد جهان و منطقه یاد کرد و افزود: این کشور با برنامه ریزی و فراهم کردن زیرساخت های تجاری و بازرگانی ، تراز تجاری خود از مثبت ۳۲ میلیارد دلار در در سال ۲۰۰۴ میلادی را به مثبت ۱۵۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۱ افزایش داده است.
صافدل افزود: چین برغم بحران مالی و اقتصادی در سال ۲۰۰۷ میلادی تاثیر کمتری نسبت به جهان از این بحران رادر اقتصاد خود احساس کرد و با ۳۶۴۲ میلیارد دلار تجارت خارجی و ۱۸۹۹ میلیارد دلار صادرات رتبه اول صادرات جهان در سال ۲۰۱۱ را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: بررسی اجمالی اقلام عمده صادراتی و وارداتی به چین نشان می دهد که این کشور از یک الگوی تجارت آزاد فعال بهره می برد و هر کالایی که در این کشور تولید می شود علاوه بر آنکه قابلیت صادرات برای آن وجود دارد می تواند از کشور های دیگر نیز وارد شود.
صافدل با اشاره به مقاصد صادراتی چین گفت: کالا های چینی با توجه به کیفیت خود توانسته است در بازارهای مختلف نظرهای مختلف مشتریان را به خود جلب کند.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه اکنون جهان درگیر بحران بدهی در غرب است ، سهم چین در مقابله با اثار منفی این بحران را قابل توجه دانست و افزود: چین در دو دهه گذشته در اکثر پیمان های منطقه ای، چند جانبه و دو جانبه حضور فعال داشته است و در گستره جهانی از آمریکای جنوبی تا شرق آسیا با اغلب کشور ها و نظام های سیاسی و اقتصادی پیمان های تجاری برقرار کرده است.
وی در باره مبادلات تجاری کشورمان با چین گفت: در سه ماهه اول سال ۹۱ بیش از یک میلیارد دلار کالا به چین صادر کرده ایم و یک و نیم میلیارد دلار کالا و خدمات از چین به ایران وارد شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در توسعه روابط اقتصادی افزود: ۱۶.۷ درصد از صادرات ایران در سال ۹۰ به چین بوده و ۲۰ قلم کالای عمده آن با حدود ۹۱درصد سهم، عموما شامل انواع میعانات گازی و محصولات معدنی است و تغییر در ترکیب اقلام صادراتی به این بازار با گستره بیش از ۱۷۴۳ میلیارد دلار واردات در سال لازم و ضروری است.
وی مجموع ارزش صادرات سایر کالاهای غیر معدنی شامل ۹ قلم پوست دباغی شده، زعفران، انواع پسته و مغز پسته، انواع فرش و کف پوشها، انواع ماهی و تن، خرما، شیره و عصاره شیرین بیان، کشمش، قطعات و احشاء خوراکی حیوانات در سال ۹۰ را حدود ۵۶ میلیون دلار اعلام کردو افزود: ارزش و ظرفیت واردات همین ۹ قلم از تمامی کشورهای جهان به چین بیش از ۸ میلیارد و ۲۰۲ میلیون دلار گزارش شده است یعنی حتی در بازاریابی اقلام صارداتی با تجارت سنتی و سابقه دیرینه صادرات، سهم ایران در صادرات همین ۹ قلم کالا به این بازار بالفعل و متقاضی جدی واردات به این کشور، کمتر از یک درصد بوده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در تشریح اقدامات این سازمان در زمینه توسعه صادرات غیر نفتی به چین گفت: تاکنون هیئت های تجاری و بازاریابی برای اتاق های بازرگانی، تشکل ها و اتحادیه های صادراتی، سازمانهای بازرگانی استانها و اتاق ایران و چین اعزام شده است و علاوه بر استقرار رایزن بازرگانی در پکن در نمایشگاه تخصصی و بین المللی چین مشارکت فعال داشته ایم.
وی همچنین حضور فعال در نمایشگاه های تخصصی و بین المللی چین و برقراری پاویون جمهوری اسلامی ایران و برگزاری میز کشوری چین در سازمان و استانها را از دیگر اقدامات در این زمینه بیان کرد و افزود: مدیریت واردات از چین و کیفی سازی واردات از این کشور در دستور کار قرار دارد و تفاهم نامه استاندارد و بازرسی کالاها برای ۴۶۰۰ قلم از کالاهای وارداتی از چین به همین منظور بین دو کشور به امضا رسیده است.
صافدل ، ایجاد یک پلتفرم مشترک برای اعتبار سنجی خریدار- فروشنده میان شرکت های ایرانی و چینی، با همکاری وزارت بازرگانی چین، پیگیری حضور فعالان اقتصادی و شرکت های ایرانی در نمایشگاه های بینالمللی تخصصی و منتخب چین در سال جاری، برنامهریزی اعزام هیئت های تجاری و صنعتی به چین، برنامهریزی ویژه برای توسعه صادرات غیرنفتی به چین در بخشهای فرشهای نفیس و تابلو فرش، خشکبار و مواد غذایی، صنایع دستی و زیور آلات، پیگیری تشکیل کمیته مشترک حکمیت و داوری بین اتاقهای بازرگانی دو کشور به منظور حل و فصل اختلافات تجاری و پیگیری رفع موانع اجرایی یادداشت تفاهم همکاریهای استاندارد و بازرسی کالاها از برنامه های آتی سازمان توسعه تجارت ایران در زمینه توسعه همکاری اقتصادی بین ایران و چین بیان کرد.
وی ایجاد تنوع در ترکیب اقلام صادراتی به چین را با توجه به اندازه بازار بزرگ چین و حجم واردات این کشور و هدفگذاری برای صادرات کالاهای نفیس مانند تابلو فرش، فرش دستباف و … با توجه به افزایش شمار جمعیت پولدار چین از راهکارهای توسعه صادرات به چین اعلام کرد و افزود: استفاده از ظرفیت چند ده میلیونی جمعیت مسلمانان چین جهت افزایش صادرات محصولات حلال و اتخاذ استراتژی تولید و بازاریابی مشترک میان شرکتهای ایرانی و چینی جهت حضور در بازارهای اسیای مرکزی و همسایه ایران نیز باید مورد بررسی و برنامه ریزی جدی قرار گیرد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بازاریابی مشترک برای بازارهای پیرامونی ایران، نگاه به تولید مشترک در ایران و ایجاد ارزش افزوده در کارخانه های ایرانی و شناسایی برندهای معتبر چینی و برندسازی مشترک جهت عرضه محصولات با کیفیت از جمله پیشنهادهای این سازمان در زمینه مدیریت واردات بیان کرد و افزود: توجه به استانداردها و شان مصرف کننده ایرانی در زمینه واردات به چین باید مدنظر تجار و دستگاه های سیاست گذار قرار گیرد و واردات با کیفیت مطلوب از چین مورد قبول و پسندیده است.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…