Categories: اخبار نساجی

صدمات تحریم‌های ایران بر اقتصاد افغانستان

 

شورای وزیران افغانستان با تشکیل جلسه‌ای، تأثیر تحریم‌های ایران بر اوضاع اقتصادی و تجاری افغانستان را بررسی کرد.

به گزارش فارس، در نشست روز دوشنبه شورای وزیران افغانستان که به ریاست حامد کرزی رئیس جمهور این کشور برگزار شد، مشکلات ایجاد شده در سیستم تجاری این کشور به دنبال تحریم‌های وضع شده بر جمهوری اسلامی ایران به بحث و بررسی گرفته شد.

در این نشست، حاضران با اشاره به عدم تبادل اعتبارات بانکی توسط بانک‌های افغانستان و بروز اخلال در مراودات تجاری و بانکی با ایران به دلیل وضع تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا بر این کشور، اعلام کردند که این مسئله مشکلاتی برای افغانستان به وجود آورده است.

بر اساس اطلاعیه «دبیرخانه شورای وزیران افغانستان»، به اعتقاد حاضران جلسه، توقف خدمات بانکی و تبادل تجاری افغانستان با ایران، ورود اموال تجاری و سیستم تجاری افغانستان را در رابطه با نیازهای اولیه شهروندان این کشور با مشکل مواجه کرده است.

در این جلسه به منظور حل این مشکل وزرای امور خارجه، تجارت و صنایع، اقتصاد و رئیس شورای امنیت ملی افغانستان موظف شدند، تا از مجاری دیپلماتیک و از طریق رایزنی با جانب آمریکایی و اروپایی نیازهای روزانه افغانستان را در رابطه با تأمین روابط تجاری با کشورهای همسایه مطرح کرده و مشکل به وجود آمده را در مدت ۲ هفته حل و نتیجه را به ریاست جمهوری افغانستان گزارش دهند.

سال گذشته اتاق بازرگانی افغانستان با اشاره به فشارهای آمریکا درخصوص گردن نهادن افغانستان به تحریم‌های وضع شده بر ایران اعلام کرده بود، اگر آمریکا ما را وادار به توقف همکاری با ایران کند، ما با بحران اقتصادی مواجه خواهیم شد.

در این باره اسفندماه سال گذشته مسئولان گمرک ولایت «هرات» افغانستان که هم‌مرز با جمهوری اسلامی ایران است، اعلام کردند که وضع تحریم‌های اقتصادی بر ایران بر وضعیت درآمد گمرکی، تجارت و بازارهای این ولایت تأثیر منفی گذاشته است.

«سیروس علاف» معاون اول اتاق‌های تجارت و صنایع هرات گفت که تحریم‌های وضع شده بر ایران ۲۵ تا۳۰ درصد فعالیت‌های بازرگانی را در این ولایت با سقوط مواجه کرده است.

آمریکا در ادامه تحریم‌ها بر ایران از دولت افغانستان خواسته بود تا روابط تجاری خود را با ۲۴ شرکت ایرانی قطع کند و همچنین روابط ترانزیتی بازرگانان افغان از راه آبی «بندرعباس» نیز باید متوقف شود.

آمریکا با فشار به افغانستان هشدار داده بود که اگر شرکت‌های افغانی با شرکت‌های تحریم شده ایرانی معامله کنند، در فهرست سیاه آمریکا قرار خواهند گرفت.

افغانستان به میزان زیادی در زمینه تأمین مواد غذایی، انرژی و سایر کالاهای ضروری به همسایه غربی خود، یعنی ایران وابسته است.

مبادلات تجاری افغانستان با ایران سالانه به حدود ۲ میلیارد دلار می‌رسد.

همچنین ایران تأمین کننده ۱۵ درصد نفت مورد نیاز افغانستان است که در صورت کاهش و یا قطع کمک‌های خارجی پس از خروج نیروهای خارجی از این کشور وابستگی افغانستان به ایران بیش از پیش افزایش خواهد یافت.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

3 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

4 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 هفته ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 هفته ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

2 هفته ago