صدور ۲.۱ میلیارد دلار کالای غیرنفتی از آذربایجان‌شرقی به ۸۵ کشور دنیا

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ، عظمایی امروز در جمع مدیران اقتصادی استان در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان اظهار کرد: مجموع ارزش دلاری صادرات آذربایجان‌شرقی از طریق کل گمرکات کشور در سال ۹۱ بیش از ۲.۱ میلیارد دلار و به مقصد ۸۵ کشور مختلف بوده است که نشان دهنده رشد چهار درصدی نسبت به سال ۹۰ است.

وی ادامه داد: صادرات غیرنفتی تولیدات استان با وجود کاهش صادرات در کل کشور از رشد مثبت ۳۲ درصد برخوردار بوده است این امر درحالی است که اغلب استان‌های بزرگ کشور از جمله اصفهان، خراسان و خوزستان دارای کاهش چشمگیری در تولیدات صادراتی هستند.

عظمایی ادامه داد: با وجود ممنوعیت و محدویت‌های ایجاد شده در صادرات گروه های کالایی پتروشیمی، شیمیایی و موادغذایی و با وجود اینکه آذربایجان‌شرقی بیشترین سهم را در صادرات این گروه‌های کالایی دارد، استان توانسته است جایگاه و مزیت صادراتی خود را در کشور حفظ کند.

وی عمده بازارهای هدف صادراتی استان را به کشورهای ترکیه، عراق، ارمنستان، آذربایجان، روسیه، افغانستان، گرجستان و اکراین عنوان کرد.

عظمایی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرکات استان در سال ۱۳۹۱ از گمرکات آذربایجان شرقی ۸۵۲.۴ میلیون دلار کالا به وزن ۷۸۴ هزار و ۸۰۹ تن به خارج از کشور صادر شده است که از رشد ۲۶.۶ درصدی در ارزش کالا های صادراتی نسبت به سال ۱۳۹۰ برخوردار است.

وی با بیان اینکه آذربایجان‌شرقی دارای رتبه هفتم کشوری در صادرات غیرنفتی است، گفت: بررسی ترکیب کالاهای صادراتی نشان می‌دهد که به لحاظ صنعتی بودن استان بخش عمده کالاهای صادراتی، کالاهای صنعتی به ارزش ۷۸۷میلیون دلار با سهم ۳۷ درصد، کالاها ی کشاورزی به ارزش ۲۴۵.۲ میلیون دلار و با سهم ۱۱.۵ درصد، فرش و صنایع دستی با ارزش ۲۱۱.۶ میلیون دلار با سهم ۱۰ درصد و صادرات محصولات مس سونگون استان از گمرکات کشور به ارزش ۲۴۴.۵ میلیون دلار با سهم حدود ۱۱.۵ درصد را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: بیشترین رشد کالاهای صادراتی استان مربوط به گروه فلزات وکالاهای صنعتی و محصولات مس سونگون است و در عین حال تجارت چمدانی نیز از رشد خوبی در استان برخوردار است

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

3 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

3 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago