صنعت ریسندگی کشور در خطر نابودی است

صنعت ریسندگی کشور

مهندس صدر الغروی در گفتگویی با دنیای صنعت اشاره کرد که درحال حاضر تعرفه ۲۰٪ برای پنبه صنعت ریسندگی کشور را در معرض نابودی قرار داده است و باید اقدامی عاجل برای آن ترتیب داد.

نمایشگاه ضعیف بود
مهندس صدرالغروی درخصوص ارزیابی نمایشگاه گفت: این نمایشگاه حداقلی برگزار شد و از آنجا که انگیزه‌ای برای تولیدکنندگان داخلی برای شرکت در آن وجود نداشت به گونه‌ای تبدیل به نمایشگاه شرکت کنندگان ترک شده بود و محل بازاریابی برای آنها. به همین دلیل من نمایشگاه را در حدی ضعیف ارزیابی میکنم.

ایجاد ارگانی واحد برای پنبه ضروری است
ایشان همچنین در خصوص ایجاد سازمانی مستقل برای امور پنبه گفت: در مورد محصول پنبه مسائل متعددی وجود دارد. درحال حاضر یک تصمیم عاجل و واحد لازم است و باید تشکیلات متعددی که برای پنبه وجود دارد اعم از اینکه در ریاست جمهوری باشند یا در اتاق بازرگانی، همگی یکی شده و یک سازمان مقتدر شکل بگیرد.

وی ادامه داد: باید یک سمیناری برای پنبه تشکیل بشود که همه تشکلهای ذینفع در آن حضور داشته باشند و از دل این سمینار سازمان واحدی بوجود آید که همه امور پنبه را از تولید تا مصرف نهایی مورد نظارت و ارزیابی قرار دهد.

مهندس صدرالغروی افزود: در این میان یک نکته فراموش شده است و آن اینکه کیفیت محصول پنبه ایران به مراتب از محصولات مشابه خارجی همچون پنبه ازبکستان بهتر است زیرا لطافت و ظرافت بیشتری دارد. در محصول پنبه به غیر از طول الیاف لطافت و لیف پنبه در واحد سطح مطرح است که پنبه ایرانی از این نظر بسیار مناسب است.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن همه این موارد باید فردی پرچمدار این حرکت بشود و یک ارگان واحد برای این محصول شکل بگیرد. زیرا وجود سازمانهای پراکنده و متعدد جوابگو نیست.

خطر نابودی صنعت ریسندگی کشور
وی درخصوص قیمت فعلی پنبه در کشور گفت: درحال حاضر قیمت پنبه ایرانی با محصول خارجی تقریباً برابر است و این یک خطر محسوب می‌شود. مثلاً اکنون پنبه ازبکستان برای هر کیلو معادل ۳۸۵۰ تومان است و پنبه گنبد نیز درهمین حدود یا کمی پایین‌تر است.

وی اشاره کرد: نکته اصلی در اینجا است که پنبه مصرفی برای یک ازبک ۲۱٪ تخفیف دارد و مبلغ آن طی دوره ای سه ماهه پرداخت می‌شود. از سویی با تعرفه گمرکی که برای پنبه در نظر گرفته شده در حقیقت پنبه‌ای که یک ایرانی مصرف میکند در حدود ۵۰٪ گرانتر تمام می‌شود. این به معنای نابودی ریسندگی کشور است. چراکه در حال حاضر با تعرفه ۲۰٪ برای پنبه و از آن سو با ارز ترجیحی ازبکستان واردات نخ بسیار باصرفه‌تر از واردات پنبه است. اگر دولت همچنان به تعرفه ۲۰٪ ادامه دهد ریسندگی کشور درمعرض نابودی قرار خواهد گرفت. این موضوعات کتبا به وزارت صنعت و معدن و تجارت نیز گوشزد شده و ما امیدواریم اقدام عاجلی صورت بگیرد، اگر این اقدام نوش‌داروی بعد از مرگ سهراب نباشد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

11 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago