صنعت فرش در کردستان دچار رکود شدیدی شده است

 

 

محسن علوی امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کردستان که با محوریت فرش دستباف کردستان برگزار شد، اظهار داشت: تفاوتی که قالیبافی کردستان با صنعت فرش سایر استان‌های صاحب نام کشور در این حوزه خانگی بودن این صنعت در این استان است.

وی با بیان اینکه صنعت قالیبافی کردستان برخلاف سایر استان‌ها کارگاهی نیست، افزود: ۳۰ سال پیش کمتر خانه‌ای در کردستان پیدا می‌شد که حداقل یک دار قالی در آن برپا نباشد.

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، متاسفانه به دلایل مختلف امروز صنعت فرش در کردستان دچار رکود شدیدی شده است به گونه‌ای که فعالین این حوزه گاهی پول کافی برای خرید مواد اولیه تولید فرش ندارند.

علوی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد افراد سودجو به راحتی دسترنج قالیبافان را به یغما می‌برند و عدم شناخت کافی بازار صنعت فرش موجب بی‌رونق شدن بازار فرش دست‌باف در کردستان شده است.

وی شناخت بازارها مقصد را مهم‌ترین نیاز در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: باید با توجه ویژه به این بخش بستر در دست گرفتن هرچه بیشتر بازارهای مقصد را فراهم کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به موانعی که در بحث ایجاد موزه فرش در شهرستان بیجار پیش آمد اظهار داشت: خوشبختانه با حمایت مدیریت سازمان برنامه‌ریزی استان بستر عملیاتی شدن این مهم بار دیگر فراهم شد.

به گفته علوی، براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است موزه و نمایشگاه دائمی فرش در شهرستان بیجار در یک زمین خالی عملیاتی شود.

وی با بیان این مطلب که در حالی برای ساخت موزه در استان برنامه‌ریزی و تلاش می‌کنیم که قالی موزه‌ای نداریم، تصریح کرد: بدون شک تامین فرش‌های موزه‌ای در آینده نزدیک هزینه‌های سنگینی را برای ما خواهد داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان تصریح کرد: استان کردستان در حال حاضر ۵۸ قالی و گلیم کردستان در موزه ایران وجود دارد که ۶ تا ۷ تخته آن در معرض نمایش و مابقی در انبار موزه نگهداری می‌شود.

علوی در پایان با بیان اینکه ایجاد دانشکده فرش در دانشگاه کردستان تا زمانی که این صنعت رونق نگیرد نمی‌تواند توجیه منطقی داشته باشد، خاطرنشان کرد: تنها با رونق در این صنعت است که موجب رغبت و اشتیاق افراد برای تحصیل و فعالیت در این حوزه می‌شود.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

1 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

5 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

5 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

6 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

6 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

6 روز ago