صنعت نساجی با افزایش تعداد نمایشگاههای تخصصی مواجه شده که بدون برنامهریزی و هماهنگی مناسب، یکی پس از دیگری برگزار میشوند. متأسفانه، تاریخهای انتخاب شده برای این نمایشگاهها اغلب نامناسب هستند.
امروز که در نمایشگاه ایرانتکس حضور داریم، وقتی آن را با سالهای گذشته مقایسه میکنیم، متوجه میشویم که این نمایشگاهها به مرور ضعیفتر شدهاند. در سالهای گذشته، راهروهای نمایشگاه مملو از بازدیدکنندگان بود و تعداد سالنها به ۲۰ تا ۳۰ میرسید، اما امسال فکر میکنم نهایتاً پنج یا شش سالن فعال باشند.
تعداد بازدیدکنندگان هم بسیار کاهش یافته است. دلایل متعددی برای این مسئله وجود دارد؛ یکی از آنها انتخاب تاریخ نامناسب برای نمایشگاه ایرانتکس است. این نمایشگاه در هوای بسیار گرم برگزار میشود و این، همراه با رکود در صنعت، به کاهش حضور بازدیدکنندگان منجر شده است.
از برگزارکنندگان نمایشگاههای یزد، کاشان، اصفهان و تهران تقاضا میکنیم که برگزاری این نمایشگاهها را با هماهنگی و برنامهریزی بهتر انجام دهند. روش فعلی برگزاری، بازخورد مناسبی ندارد و سال به سال نمایشگاهها را تضعیف میکند.
من به یاد دارم که وقتی نمایشگاه تهران در پاییز و زمستان برگزار میشد، جمعیت بسیار زیادی در سالنها حضور داشتند، اما امروز این سالنها بسیار خلوت هستند. این مسئله فقط نظر من نیست، بلکه بسیاری از غرفهداران حاضر در این نمایشگاه نیز همین نظر را دارند.
موضوع دیگری که باید به آن اشاره کنم، هزینههای بالای شرکت در نمایشگاه ایرانتکس است. ما بارها با متولیان و برگزارکنندگان صحبت کردهایم، اما گفته میشود که این قوانین توسط شرکت نمایشگاه بینالمللی ایران نوشته شدهاند. حتی اگر این قوانین توسط شرکت نمایشگاه هم نوشته شده باشد، نیاز به بازنگری دارند.
هزینهها بسیار بالاست و این موضوع باعث میشود که شرکتهای خارجی کمتری در این نمایشگاه شرکت کنند. آنها هزینههای نمایشگاه ایران را با نمایشگاههای شانگهای، میلان و ترکیه مقایسه میکنند و میبینند که هزینههای ایران بالاتر است. این مسئله نه تنها حضور شرکتهای خارجی را کمرنگتر کرده، بلکه بسیاری از شرکتهای داخلی نیز به آن معترض هستند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…