صنعت پیر دگرباره جوان خواهد شد

 

عقب‌ماندگی در فناوری، کمبود نقدینگی، صرف هزینه‌های بالا برای نقل‌وانتقال پولی و تعطیلی کارخانه‌ها دردسرهایی است که تحریم‌ها بر سر صنایع نساجی کشور آورده‌اند. به گفته صاحب‌نظران، بروزرسانی فناوری‌های صنایع نساجی در دو سه اخیر دچار وقفه شده و واردات ماشین‌آلات جدید سالانه۵۰ درصد کاهش داشته است. در نتیجه پس از تحریم‌ها لزوم بازسازی صنایع نساجی به خوبی احساس شده و با خروج رکود از بازار، پیش‌بینی رشد ۲۵تا ۳۰ درصدی در تولید و صادرات صنایع نساجی در سال آینده دور از انتظار نیست.

لزوم بازسازی ماشین‌آلات نساجی

محمدمهدی رییس‌زاده، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران نیز در گفت‌وگو با صمت درباره تاثیرات تحریم‌ها بر صنعت نساجی و به دنبال آن بهبود وضعیت این صنعت برای مصرف‌کننده داخلی گفت: در طول این سال‌ها صنعت نساجی همچون سایر صنایع متاثر از تحریم‌ها بوده و از آنجایی که صنعت نساجی در کالاهایی همچون پارچه، پوشاک و… قابلیت ورود از سیستم‌های غیررسمی قاچاق را دارد، با محدودیت در تولید از این حوزه نیز بسیار آسیب دیده است.

وی افزود: از سوی دیگر در این سال‌ها صنعت نساجی کشور نیازمند بازسازی بود که تشدید تحریم‌ها مانع از بروزرسانی فناوری‌های صنعت نساجی شد که به نظر می‌رسد با رفع تحریم‌ها این صنعت نیاز به بازسازی خواهد داشت تا بتواند در فضای رقابتی و کاهش قیمت تمام شده ورود پیدا کند.

رییس زاده با تاکید بر اینکه در دوران تحریم‌ها برخی از سیاست‌های غلط دولت گذشته باعث شد تا این صنعت اشتغالزا بیشترین آسیب را ببیند، تصریح کرد: در طول این سال‌ها شاهد ناهماهنگی در سیستم تعرفه‌ای واردات کشور بودیم و اگر تعرفه واردات پارچه ۳۲ درصد بود، تعرفه واردات چادر مشکی با عنوان تقویت فرهنگ حجاب به ۱۰ درصد رسید که این امر باعث شد تا سوءاستفاده‌هایی انجام شده و پارچه‌های دیگری با عنوان چادر مشکی وارد کشور شود.

همسان‌سازی تعرفه‌های واردتی

دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در ادامه افزود: البته این سیاست‌ها به مرور در دولت جدید در حال اصلاح است، به گونه‌ای که به دنبال جلساتی که با گمرک و سازمان توسعه تجارت داشته‌ایم، در کتاب قوانین و مقررات واردات و صادرات سال ۹۴ همسان‌سازی تعرفه‌ها انجام شده که به طور قطع برخی از مشکلات این صنعت با این تصمیمات حل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه با رفع تحریم‌ها صنایع نساجی و صنایع کوچک و متوسط نیازمند توجه ویژه‌ای خواهند بود، گفت: در سال‌های اخیر واردات انبوهی که در صنعت نساجی انجام شده باعث شده تا بسیاری از واحدهای صنعتی زیرظرفیت فعالیت کرده و برخی دیگر تعطیل شوند و به همین منظور نیازمند توجه و حمایت ویژه هستند. رییس زاده با تاکید بر اهمیت پوشاک در زندگی مردم و اقتصاد کشور افزود: از آنجایی که پوشاک جزو مایحتاج زندگی مردم است و بعد از غذا دومین نیاز اساسی آنها را تشکیل می‌دهد و ایران نیز از جمعیت بالایی برخوردار است، صنعت نساجی از اهمیت بالایی در کشور برخوردار است. همچنین با حمایت از این صنعت که سهم بالایی در اشتغالزایی دارد، می‌توان به اشتغالزایی جامعه کمک و موجبات رونق اقتصاد را فراهم کرد.

روزهای پرکاری در راه است

وی با بیان اینکه پس از رفع تحریم‌ها نباید به سرعت منتظر تغییرات در این صنعت باشیم، گفت: اگر در تیرماه توافق نهایی حاصل و مراحل اداری و ابلاغ آن انجام شود، رفع تحریم‌ها در ۶ ماه دوم سال اتفاق خواهد افتاد بنابراین باید از هم‌اکنون مقدمات آن را فراهم و خود را برای شروع کار در ۶ ماه دوم سال آماده کنیم. بنابراین رفع تحریم‌ها نوید خوشی برای صنعت خواهد بود اما به سرعت اتفاق چندانی نخواهد افتاد و نباید انتظار داشته باشیم امسال ظرفیت‌های تولید به ۱۰۰ درصد برسد و واحدهای تعطیل نیز فعال شوند.دبیر انجمن صنایع نساجی ایران با اشاره به اینکه در ۶ ماه دوم سال با روزهای پرکاری مواجه خواهیم بود گفت: در این دوران باید تمام سیستم‌های گمرکی، مالیاتی و بانکی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی خود را آماده شرایط پس از تحریم‌ها کنند چراکه در طول این سال‌ها بسیاری از سیستم‌ها تعطیل شده و نیاز به راه‌اندازی دوباره دارند. در این مدت بسیاری از مشکلات این صنعت ناشی از مدیریت داخلی بوده که نیاز است با رفع تحریم‌ها رویکردهای جدیدی در کشور اتخاذ شود تا بتوانیم به سرعت عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم. بنابر این گزارش، با رفع تحریم‌ها این امید وجود دارد که صنعت نساجی کشور جان دوباره‌ای بگیرد و با اجرایی شدن قوانین حمایتی از تولیدکنندگان و برطرف شدن مشکل، نقدینگی در صنایع شاهد بروزرسانی فناوری‌ها و رشد تولیدات صنایع نساجی کشور باشیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

11 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

17 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

6 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago