Categories: اخبار نساجی

ضوابط واگذاری طرح‌های نیمه تمام به بخش غیردولتی

 

هیات واگذاری ضوابط واگذاری طرح‌های نیمه تمام به بخش غیردولتی را تصویب کرد.

هیات واگذاری درجلسه مورخ ۲۸/بهمن/۱۳۹۱ بنا به پیشنهاد سازمان خصوصی سازی و به استناد جزء (۲) بند (ب) ماده (۴۰) و بند (ح) ماده (۱۹) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، ضوابط واگذاری طرح‌های نیمه تمام را با مشارکت بخش غیردولتی تصویب نمود.

دفتر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی اعلام کرد: کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۸۶) قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مکلفند، ظرف مدت حداکثر یک ماه از زمان درخواست و براساس فرم مورد نظر سازمان، فهرست و مشخصات طرح‌های نیمه تمام زیر مجموعه خود را به سازمان خصوصی سازی اعلام نمایند.

براین اساس، کارگروهی در سازمان مذکور، طرح های قابل واگذاری را براساس اطلاعات شاخص هایی از جمله نوع، اندازه، درصد پیشرفت، نرخ بازدهی، هزینه های انجام شده و مبلغ تعهدات باقیمانده و مدت زمان لازم برای اتمام طرح و سایر ویژگی های مهم موجود به منظور واگذاری با روش های مزایده و یا فرابورس، مشارکت با بخش غیردولتی، واگذاری حق بهره برداری از طرح به بخش غیردولتی، واگذاری حق بهره برداری در طرح های غیر انتفاعی در مقابل تکمیل طرح آماده و پیشنهاد می‌دهد که هریک از موارد در دستور کار هیات واگذاری قرار می‌گیرد.

همچنین در واگذاری طرح های قابل واگذاری، رعایت کلیه شرایط عمومی واگذاری از جمله شرایط مندرج در آیین نامه‌های نظام اقساطی واگذاری و شیوه های قیمت گذاری بنگاه‌ها و دستور العمل روش انتخاب مشتریان استراتژیک و احراز و پایش اهلیت مدیریت و همچنین رعایت قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاران خارجی در واگذاری به خارجیان، الزامی است.

این گزارش حاکی است، خریدار طرح قابل واگذاری مکلف به تکمیل طرح در دوره زمانی مندرج در قرارداد و رعایت سایر شروط که به تصویب هیات واگذاری رسیده و در قرارداد درج شده است، می‌باشد.

همچنین نظارت بر قرارداد مطابق دستورالعمل نحوه نظارت پس از واگذاری موضوع ماده ۱۰ دستورالعمل موضوع جزء ۴ بند ب ماده (۴۰) قانون صورت می‌پذیرد.

نظارت عالیه فنی بر اجرای طرح در چارچوب قرارداد بر عهده دستگاه اجرایی مربوطه می‌باشد که دستگاه اجرایی مربوطه مکلف است هر سه ماه یکبار گزارش نظارتی خود را به سازمان خصوصی سازی ارایه نماید.

این گزارش می‌افزاید: چنانچه بهره‌برداری از طرح واگذارشده با رعایت شرایط فنی و کیفی و ظرفیت زودتر از موعد مقرر در قرارداد صورت پذیرد، به ازای هر شش ماه تسریع در بهره برداری از طرح، بنا به پیشنهاد دستگاه اجرایی و سازمان هیات واگذاری اعمال یک یا ترکیبی از مشوق ها شامل تخفیف در نرخ سود فروش اقساطی تا ۲۰ درصد نرخ سود مبنا، تطویل دوره اقساطی تا ۶ ماه، تخفیف در اصل قیمت تا ۵ درصد را شامل می شود.

چنانچه بهره‌برداری از طرح واگذار شده دیرتر از موعد مقرر در قرارداد صورت پذیرد، به ازای هر شش ماه تاخیر در بهره برداری از طرح، بنا به پیشنهاد سازمان و تصویب هیات واگذاری، سازمان تا ۱۰ درصد در اصل قیمت را به عنوان وجه التزام دریافت می‌کند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago