در یکی از روزهای بهاری سال ۱۳۴۹ شرکت تولید پوشاک مردانه با امکانات و سرمایه بسیار اندک، ولی با رویاهای بزرگ و اندیشه جهانی به عنوان یک مزون لباس بنا شد، که در کمتر از سه سال به شهرت رسید و در ردیف بهترین لباس های مردانه آن زمان رار گرفت. این روزها مردان ایرانی به بهانه شادباش شب های ازدواجشان تنها به فروشگاه های این برند سر می زنند و ترجیح می دهند پیش از هر برند دیگری هاکوپیان بپوشند. سومبات هاکوپیان صاحب برند هاکوپیان یکی از دانش آموختگان آکادمی مولر آلمان است. او که امروز در شمار یکی از موفق ترین کارآفرینان عرصه طراحی و پوشاک ایران به شمار می رود، معتقد است که انسان ها باید هنر بر تن کنند. هاکوپیان باور دارد که طراح و طراحی، موتور محرکه هر صنعتی است، به خصوص در صنعت پوشاک طراحی کلید اولیه است. صنعت مد هر روز تغییر می کند و جز طراحان کسی بر این روند تغییر موثر نیست. او از همان ابتدا ارکان اصلی کسب و کار را به درستی شناخته بود و می دانست آنچه کسب و کارها را از یکدیگر متمایز می کند خلاقیت، نوآوری، زیبایی شناسی، انتخاب صحیح نیروی انسانی و آموزش مستمر آنان و در نهایت صداقت با مشتری است. امروز کلیه اجناس تولیدی این واحد در داخل کشور با نصف قیمت های بین المللی کالای مشابه از طریق فروشگاه هایش به بازار عرضه می شود و در کمدهای لباس مردانه جا خوش می کند.
کیفیت را فدای تولید نکردیم
برند هاکوپیان در عمر ۴۰ ساله خود از فراز و نشیب های فراوانی عبور کرده، ولی به ادعای خودش برنامه های بلندمدتی که برای مواجهه با بحران های بازار داشته، در تمام این سال ها جانش را از ریاضت های اقتصادی، سالم به در برده است. هاکوپیان در روزهای اول کارش به صورت سفارشی کار می کرد و به مرور تولید انبوه را سر گرفت. اوج ناکامی های هاکوپیان به دوران جنگ وارد نشدن مواد اولیه تولید پوشاک بر می گردد، زمانی که این برند خانوادگی مجبور بود استانداردهای خود را فدای ادامه حیاتش در بازار محدود داخلی کند. سومبات هاکوپیان درباره آن روزها می گوید: «زمان جنگ بخش خصوصی با فشار زیادی رو به رو بود، زیرا مواد اولیه به سختی وارد کشور می شد. من البته معتقدم که اگر به کاری ایمان داشته باشید، می توانید آن را پیش ببرید. ضمن اینکه مشکلات پس از انقلاب تنها مختص ایران نیست بلکه این اتفاق در کشور فرانسه نیز رخ داده است. با وجود مشکلات زیادی که در بخش اولیه وجود داشت ما استانداردهای لازم را تغییر ندادیم.
حرکت به سمت تولیدات محدود
هاکوپیان برندی خانوادگی است که تاکنون موفق به دریافت ۲۰ جایزه بین المللی از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۹ و دو جایزه ملی در سال ۸۴ و ۸۵ شده است. این برند هم اکنون با ایجاد زنجیره ای به سبک متفاوت در سراسر کشور، اولویت دادن به مشتری مداری، توسعه بخش های طراحی تولید و توزیع با ایجاد دو کارخانه تولید کت و شلوار کلاسیک و اسپرت نه تنها نام خود را در فهرست صد برند برتر ایرانی ثبت کرده ، که به عرصه صنعت اکتفا نکرده و با انتشار کتاب های حرفه ای طراحی پایش را به دانشگاه ها و آموزش عالی کشور هم باز شده است. در کنار آن، برای اینکه نام خانواده ۷۰۰ نفره اش به دنیای انسان دوستی و کارهای خیریه باز شود، ساخت ۱۲ مدرسه دخترانه را در پیش گرفته، که اولین آنها بعد از زلزله در بم ساخته شد.
حالا در آستانه دهه پنجم عمر هاکوپیان، این برند به درستی می داند که سلیقه مشتریان در جهان سمت و سوی دیگری در پیش گرفته. بازار از تولیدات انبوه صنعتی قرن بیستمی به شدت خسته شده و خواهان کالا و خدمات سفارشی است که روحی هنری در آن احساس شود و این خواسته ها باعث به چالش کشیدن خلاق ترین شرکت ها در جهان شده اند. تولیدات امروز هاکوپیان از حالت انبوه خارج شده است و بیشتر به سمت سفارشات محدود حرکت می کند. اقدام دیگری که تاکنون جایش در رزومه تولید و صنعت هاکوپیان خالی مانده، لباس های زنانه است، که به گفته سومبات هاکوپیان در آینده ای نه چندان دور این برند بخشی از بازار پوشاک زنانه را هم در دست خواهد گرفت.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…