طی ۹ ماه امسال بیش از دو میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور شد

 

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در حالی که طی ۹ ماهه منتهی به آذر امسال میزان واردات رسمی پوشاک به کشور ۶ میلیون دلار بود، از مبادی غیررسمی بیش از دو میلیارد دلار پوشاک به شکل قاچاق وارد کشور شد.

به گزارش ایرنا، مجتبی خسروتاج روز یکشنبه در حاشیه افتتاحیه دومین نمایشگاه توانمندی های پوشاک ایران، اظهار داشت: میزان واردات در بخش نساجی کشور طی ۹ماهه ۹۳ حدود ۹۳۰ میلیون دلار بود که به طور عمده شامل نخ، الیاف و پارچه بود و پوشاک سهم بسیار کمی را به خود اختصاص داد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت گفت: تولیدکنندگان باید متناسب با نیاز مصرف کننده و در چارچوب خواسته های آنها تولید کنند تا بتوانند در بازار رقابتی به فعالیت بپردازند.

وی افزود: در بخش تولید باید متناسب با بخش مصرف کننده به دنبال سیاست های اقتصادی و تجاری بود و این موضوعی است که در صنعت پوشاک باید به آن توجه شود زیرا سلیقه و خواست مشتری در زمینه، تنوع، رنگ، مدل و مد تاثیر بسزایی در توسعه این صنعت خواهد داشت.

خسروتاج خاطرنشان کرد: برای ورود به عرصه تجارت جهانی باید رقابت پذیری را پذیرفت و به منظور ارتقای سطح تولیدات لازم است، جایگاه مناسبی به دست آوریم.

وی تصریح کرد: امروز در بازار داخلی کشور که با تعرفه قابل کنترل است و از ابزارهای حمایتی لازم نیز برخوردار می شود، چنانچه نتوانیم به رقابت با سایر تولید کنندگان بپردازیم، نمی توانیم در عرصه رقابت خارجی حرفی برای گفتن داشته باشیم.

این مقام مسئول حضور شرکتهای ترکیه را در این نمایشگاه یادآور شد و گفت: اکنون فرصت مناسبی فراهم شده تا واحدهای تولید داخلی بتوانند ضمن آشنایی با توانمندیهای سایر رقبا در عرصه تولید، نقاط ضعف خود را شناسایی و در جهت افزایش بهره وری و کاهش قیمت تمام شده خود اقدام کنند.

وی نمایشگاه پوشاک تهران را فرصتی برای مسئولان دانست تا با پرداختن به علل ایجاد فاصله های تولید داخل و خارج، در تدوین سیاستگذاری ها برای حضور قدرتمند تر دراین عرصه بیش از گذشته اهتمام ورزند.

خسروتاج، برخورد با قاچاق کالا را یکی از سیاستهای مهم در حمایت از تولید داخل ذکر کرد و گفت: این پدیده شوم همیشه به عنوان تهدیدی برای بخش صنعت به شمار می آید و از این رو وزارتخانه به دنبال تدوین طرح جامعی در این خصوص است.

وی لزوم ناامن سازی فضا برای قاچاقچیان را مورد تاکید قرار داد و افزود: همفکری های خوبی با اتحادیه اصناف انجام و راهکارهای شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق در سطح توزیع و عرضه مطرح شده که نیازمند حمایت دولت است.

به گفته خسروتاج، صنعت پتروشیمی توانسته امروز بسیاری از مواد مورد نیاز در صنعت نساجی را تامین کند، اما تا رسیدن به میزان مناسب فاصله وجود دارد.

دومین نمایشگاه تخصصی پوشاک ایران از امروز تا ۱۵ بهمن ماه از ساعت ۹ تا ۱۶ در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

20 ساعت ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

23 ساعت ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

3 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

3 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

6 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago