اخبار نساجی

عامل افزایش نرخ تمام شده پوشاک داخلی چیست؟

طبق اعلام تولیدکنندگان صنعت پوشاک فعالان این صنف با افزایش چشمگیر نرخ مواد اولیه مواجه شده‌اند. نخ به عنوان ماده اولیه تولید در صنعت نساجی که برای بافت پارچه و دوخت لباس به کار گرفته می‌شود به دلایل مختلف افزایش قیمت داشته است.

علی کمندی تولید کننده لباس گفت: در حدود ۱۰ روز گذشته دوک نخی که حدود ۱۸ هزار تومان قیمت داشت با قیمت ۲۶ هزار تومان خریده‌ایم. این موضوع باعث شده تا هزینه تولید پوشاک در این مدت افزایش چشمگیری داشته باشد.

به گفته این تولیدکننده زمانی که مشتری محصولی ایرانی می‌خرد انتظار دارد که این محصول با قیمت مناسب‌تر به دستش برسد، اما امروز تولید محصولات داخلی بسیار گران تمام می‌شود.

بنابر اظهارات او یکی از پارچه‌هایی که برای تولید پیراهن استفاده می‌شود، ۱۰ سال است که در کشوری مثل ترکیه تغییر قیمت نداشته، اما در کشور ما دائما نرخ‌ها تغییر می‌کند.

کمبود پنبه یکی از دلایلی است که منجر به کاهش میزان تولید نخ طبیعی شده است. کمبود تولید نخ طبیعی در نهایت باعث افزایش قیمت این نوع نخ در کشور و افزایش وابستگی به واردات این محصول می‌شود.

عضو هیئت مدیره صنایع نساجی ایران گفت: سال‌ها پیش ۲۷۰ هزار تن حجم صادرات پنبه کشور بود، اما در سال‌های اخیر میزان تولید پنبه در کشور ۵۰ تا ۶۰ هزار تن است.

به گفته علیمردان شیبانی بر اساس ماشین آلاتی که امروز در کارخانجات نصب شده است باید ۱۲۰ هزار تن پنبه وارد کنیم، اما تولید کنندگان برای واردات پنبه مشکلات بسیاری دارند. پنبه تولید داخل تا گرم آخر در صنایع نساجی استفاده شده و کمبود آن باید حل شود.

رئیس انجمن پلیمر ایران گفت: قیمت اقلامی مثل پلیمر تابع تو عامل قیمت جهانی محصول و قیمت ارز نیمایی است.

به گفته ترکمان علاوه بر افزایش قیمت جهانی که پلیمر نساجی در چند مدت اخیر داشته است قیمت ارز نیمایی هم به یکی از بالاترین نرخ‌های ممکن رسیده و کنار هم قرار گرفتن این دو عامل منجر به افرایش ناگهانی قیمت پلیمر نساجی و در نتیجه نخ‌های پلیمری شده است.

این افزایش نرخ تمام شده بازار پوشاک کشورمان را بیش از گذشته در معرض قاچاق قرار داده است چرا که محصولات خارجی با قیمتی بسیار پایین‌تر از آنچه پیش از این وارد کشور می‌شد وارد می‌شود.

نائب رئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: با توجه به رکودی که بعد از شیوع ویروس کرونا بر دنیا حاکم شده بود، انباشت عجیبی از پوشاک در دنیا به وجود امده است که دو یا سه سال از تولید آن‌ها گذشته و دیگر خریداری ندارند.

به گفته شهریاری این کالا‌ها گاهی با یک دهم قیمت به تعدادی کشور صادر می‌شود که یکی از آن‌ها کشور ما است.

شرایطی ایجاد شده تا محصولات قاچاق سهم حدودا ۳۰ درصدی از بازار ۸ میلیارد دلاری پوشاک کشورمان را در اختیار داشته باشند.

وزیر صمت درباره حل مشکل تولید گفت: ما هم در تولید پنبه و هم در تولید پلیمر کمبود داریم، اما در تلاش هستیم با واردات و تامین کافی مواد اولیه شرایط را برای تولید فراهم کنیم.

این وعده در حالی داده شد که مجید نائب رئیس اتحادیه نساجی و پوشاک یکی علل بروز مشکل در تامین مواد اولیه را وابستگی به واردات مواد اولیه می‌داند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی

مصاحبه با آقای مهرداد زکی پور کارشناس صنعت فرش ماشینی: نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک…

1 روز ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم

مصاحبه با آقای سعید منزوی زاده مدیر عامل قالی سلیمان: نمایشگاه دموتکس دبی بعد از…

2 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی

مصاحبه با آقای محمد بهشتی مدیرعامل فرش بهشتی: شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه…

3 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم

مصاحبه با آقای مرتضی سودایی مدیر عامل قالی زرتشت: قالی زرتشت از سال 2014 حضور…

3 روز ago

استقبال از محصولات قالیچین در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

محمد جواد کمالیان مدیر عامل شرکت قالیچین: خدمات شرکت قالیچین : زمینه های معرفی محصولات…

4 روز ago

فرش سورنا و استفاده از هوش مصنوعی در بازاریابی فرش

مصاحبه با آقای رضا محمودیان مدیر شرکت فرش سورنا در نمایشگاه دموتکس دبی 2024: فرش…

4 روز ago