Categories: اخبار نساجی

عبور روزانه ۱۰۰۰ کامیون از مرز ایران و ترکمنستان

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: تلاش شد علاوه بر تسهیل همکاریهای مرزی زمینه برای امکان عبور یک هزار کامیون در روز از مرزهای دو کشور ایران و ترکمنستان فراهم شود و به ترانزیت ده میلیون تن بار از طریق راه آهن برسیم .

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزیر راه و شهرسازی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان با اشاره به اینکه اجلاس اقتصادی با ترکمنستان نخستین اجلاس منطقه ای ایران پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای با گروه ۱+۵ محسوب می شود گفت : مبنای کار دولت توسعه روابط منطقه ای و صلح و ثبات در منطقه است .

عباس آخوندی پس از امضای یادداشت تفاهم چهاردهمین اجلاس کمیسیون اقتصادی ایران و ترکمنستان در نشست مشترک خبری با وزیر خارجه ترکمنستان با اشاره به اینکه همزمان با سفر منطقه ای آقای ظریف به کشورهای عربی این اجلاس اقتصادی با هدف توسعه روابط با کشورهای آسیای میانه برگزار شد گفت : توسعه اقتصادی بزرگترین تضمین برای توسعه همکاریها میان ملت هاست .

وی با تاکید بر اینکه توافق های اجلاس کمیسیون مشترک در جهت توافقات روسای جمهور ایران و ترکمنستان در عشق آباد انجام شد گفت : در این اجلاس طرح های مختلفی مرور شد که اجرای ساخت پل سرخس – سرخس از جمله آنهاست .

وزیر راه و شهرسازی افزود : ساخت دو آزاد راه سرخس – تجند و عشق آباد – ترکمن آباد و همچنین اجرای طرح های صنعتی با هدف توسعه صادرات به ترکمنستان از دیگر توافقاتی است که انجام شد .

آخوندی خاطر نشان کرد : تلاش شد علاوه بر تسهیل همکاریهای مرزی زمینه برای امکان عبور یک هزار کامیون در روز از مرزهای دو کشور فراهم شود و به ترانزیت ده میلیون تن بار از طریق راه آهن برسیم .

رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و ترکمنستان گفت : در خصوص نرخ تعرفه ترانزیت ریلی میان سه کشور ایران ، ترکمنستان و قزاقستان مذاکرات انجام و توافق شد که در خصوص این نرخ تعرفه مشترک با صرفه ترین حالت برای سه کشور امکان پذیر شود .

آخوندی همچنین با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران کاملاً به مسئولیت های منطقه ای خود واقف است گفت : ما به منطقه امن و باثبات علاقه مند هستیم و تمایل داریم با کشورها تعامل سازنده داشته باشیم .

وزیر راه و شهرسازی افزود ‍: دسترسی کشورهای منطقه به آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان از برنامه هایی است که بدنبال فراهم آوردن امکان آن هستیم و همچنین در این چارچوب گذرگاههای جنوب به شمال از مرکز و شرق در ایران رو به گسترش است .

وی گفت : راهگذر بندر عباس – سرخس برای اتصال به آسیای میانه و راهگذر اینچه برون به گرگان در حال کار است و همچنین توسعه راهگذر چابهار از مسیر شرق و تکمیل راهگذر ریلی قزوین – رشت – آستارا به سمت جمهوری آذربایجان نیز در حال کار است .

آخوندی افزود : توسعه راهگذر شرقی – غربی برای اتصال ایران به مسیر اروپا نیز در دستور کار قرار دارد .

وی یکی از برنامه های وزارت راه و شهرسازی در راستای سیاست های عمومی دولت اجرای راهگذرهای آسیایی و منطقه ای بیان کرد و گفت : افزایش دسترسی های دریایی با کشورهای همسایه بویژه آسیای میانه و امکان عبور ایمن از آسمان ایران برای پرواز این کشورها نیز فراهم است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

19 ساعت ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

20 ساعت ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

3 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

4 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago