Categories: اخبار نساجی

عبور پزشکان ایرانی از سد تحریم‌ها

سومین کنگره بین‌المللی جراحی‌های درون‌بین و کم‌تهاجمی پس از سه روز فعالیت در مشهد به کار خود پایان داد.

دکتر حسین شباهنگ دبیر اجرایی کنگره با اشاره به برپایی دوره‌ای این کنگره به همت دانشگاههای تهران، شیراز و مشهد گفت: در سه روز برگزاری این کنگره که ۲۵ میهمان خارجی و ده‌ها متخصص ایرانی حضور داشتند، ۱۰۰ مقاله در قالب سخنرانی و پوستر ارائه شد.

برای پزشکان، تحریم‌ بی‌معناست

دکتر شباهنگ در جمع خبرنگاران گفت: برگزاری این کنگره‌ها یعنی اینکه تحریم‌ها بی‌معناست. زیرا در همین نشست، آخرین فن‌آوری که مهم‌ترین شرکتهای بین‌المللی متولی آن هستند، حضور دارد.

وی ادامه داد: جراحیهای کم‌تهاجمی به دلیل تجهیزاتی که در آن به کار می‌رود، افق عالی فناوری پزشکی به شمار می‌رود. در کشور ما نیز شرکتهایی هستند که در این زمینه فعالیت چشمگیری دارند. به طوری که در زمینه آخرین دستاوردهای جراحیهای غیرتهاجمی که استفاده از رباتهاست، فعال می‌باشند.

دبیر علمی این کنگره بین‌المللی نیز گفت: در این کنگره پزشکان جراح در ۱۲ رشته جراحی مانند جراحی عمومی، قفسه صدری، اورولوژی، ارتوپدی، مغز و اعصاب و زنان حضور دارند. همچنین عمل‌های زنده جراحی در قالب ۱۴ کارگاه آموزشی برای شرکت کنندگان ارائه می‌شود.

مزایای جراحی کم‌تهاجمی

دکتر علیرضا توسلی افزود: در روش جراحی کم تهاجمی، برش‌های ظریف و کوچکی بر روی پوست برای ورود تجهیزات خاص به داخل بدن و انجام جراحی ایجاد می‌شود در حالی که روش‌های قدیمی جراحی با ایجاد برش‌های بزرگ و وسیع در بدن عوارض بیشتری را برای بیمار به دنبال دارد.

وی ادامه داد: جراحی‌های کم تهاجمی بسته به محل انجام آن‌ها در بدن نامگذاری می‌شوند به طوریکه جراحی‌های شکم به نام لاپاراسکوپی، جراحی قفسه صدری به نام تراکسکوپی و جراحی مفصل به نام آرتروسکوپی شناخته شده‌اند.

ضرورت توجه به تولیدات داخلی

دکتر توسلی با اشاره به ضرورت توجه به تولیدات داخلی، افزود: با وجود گرانی ابزار پزشکی ۹۰ درصد تجهیزات استفاده شده در جراحیهای کم تهاجمی، از کشورهای خارجی تهیه می‌شود. از این رو به صنعتگران و تولیدکنندگان پیشنهاد می‌کنم در تولید این محصولات فعال شوند. برای نمونه ما برای تهیه قطعه‌ای پارچه به نام مش، ۳۰۰ هزارتومان هزینه می‌کنیم که ماده خاصی هم نیست. البته تولید‌کنندگان چینی نیز به این بازار وارد شده‌اند اما امنیت محصولات آن‌ها، قابل تایید نیست.

آقاپور مدیر فروش یکی از شرکتهای محصولات پزشکی و درمانی درهمین باره به خبرنگار ما گفت: به دلیل تنوع محصولات این حوزه برخی در کشور تولید می‌شود اما محصولات پایه‌ای که نیاز به فناوری دارد، هنوز هم وارد می‌شود در حالی که با تولید این محصولات و ابزار‌ها می‌توان ضمن جلوگیری از خروج ارز، باعث پیشرفت دانش پزشکی کشور شد. اما در حال حاضر به دلیل آنکه مواد اولیه این محصولات از خارج وارد می‌شود، بسیاری از تولیدکنندگان ایرانی نیز با چالشهایی مواجه هستند.

زودتر به پزشک مراجعه کنید

گرچه عمر بهره‌مندی از جراحیهای کم‌تهاجمی در کشور ما به کمتر از یک دهه می‌رسد اما مردم ما به عنوان یکی از شیوه‌های کارآمد، آن را پذیرفته‌اند.

دکتر رضا باقری فوق تخصص جراحی ریه با تاکید بر مزایای چنین فن‌آوری‌هایی افزود: به دلیل آنکه اغلب تشخیص بیماری‌ها در کشور ما دیرهنگام صورت می‌گیرد ‌گاه به دلیل وسعت ضایعات و عوارض نمی‌توان از جراحی کم‌تهاجمی استفاده کرد. چنانکه در تخصص من که ریه و جراحی قفسه سینه است حتی تا ۵۰ درصد موارد نمی‌توان از این شیوه بهره‌مند شد.

وی در پاسخ به اینکه پزشک خانواده تا چه حد می‌تواند در تشخیص زودهنگام بیماری‌ها موثر باشد، به خبرنگار ما گفت: مقوله پزشک خانواده در جامعه ما شمشیر دولبه است. اگر منابع مالی تامین شود و حمایت‌های کافی صورت بگیرد برنامه پزشک خانواده بسیار خوب است. زیرا در سیستم پزشک خانواده، مهم‌ترین مساله، نظام ارجاع است که اگر این ارجاع به درستی و به هنگام صورت بگیرد، نتایج سودمندی در عرصه نظام پزشکی خواهد داشت.

دکتررسول عزیزی فوق تخصص جراحی کولورکتال نیز با تاکید بر ثمرات ارزشمند سیستم پزشک خانواده در برخی کشور‌ها گفت: چنانچه اینگونه برنامه‌ها فراتراز شعار‌ها؛ با جدیت و با بهره‌گیری از امکانات و توانمندیهای لازم صورت بگیرد، نتایج سودمندی خواهد داشت. زیرا بیمار می‌تواند با مراجعه به پزشک خانواده روند درمانی خود را بدون سردرگمی انتخاب و طی کند.

چرا زیرمیزی؟!

اما دکتر حقی جراح قفسه سینه، درباره تعرفه‌های خدمات جراحی به‌عنوان یکی از مشکلات بیماران، به خبرنگار ما گفت: تعرفه‌های بیمه‌ای خدمات جراحی بسیار پایین و حتی باورنکردنی است. من جراح قفسه سینه هستم و با شیوه غیرتهاجمی تراکسکوپی هزینه یک جراحی، ۵ واحد است که هر واحد ۶ هزار تومان می‌شود. بنابراین حق‌العمل یک جراح می‌شود ۳۰هزار تومان! این در حالی است که ۳۰ درصد آن به بیمارستان و۱۰ درصد نیز شامل مالیات می‌شود. پس دیگر چه باقی می‌ماند؟

وی ادامه می‌دهد: بیش از سی سال است که براساس کتابی به نام «کتاب کالیفرنیا» تعرفه‌ها محاسبه می‌شود. تاکنون نیز اصلاحات جزیی انجام شده اما این در شرایطی است که همین افراد که تعرفه‌های خدمات جراحی را منصفانه و براساس شرایط روز افزایش نداده‌اند در مقابل به تقبیح پدیده زیرمیزی می‌پردازند. مساله‌ای که دیگر بسیاری از پزشکان آن را به مابه‌التفاوت دستمزد تعبیر می‌کنند. دکتر حقی می‌گوید: من عضو هیات مدیره نظام پزشکی بودم. به مدت ۱۸ سال، دبیر جامعه جراحان بودم و در جلسات مختلف این موضوعات را همراه دیگران تاکید کردم اما این چالش طلسم شده و هیچکس نمی‌تواند این طلسم را باطل کند. این متخصص پیشکسوت با اشاره به اینکه حتی اگر پزشکان پولی اضافه از بیمار نگیرند، ۷۰ درصد هزینه درمان را بیمار می‌دهد، می‌افزاید: تعرفه بخش خصوصی ۶ برابر تعرفه دولتی است که بازهم دردی را دوا نمی‌کند چنانکه تراکسکوپی، ۱۸۰ هزار تومان می‌شود. حال آیا وقتی یک پزشک باید با وام یک دستگاه چند میلیونی بخرد آیا با این وضعیت می‌تواند حتی اقساط وامش را بدهد؟

پزشکان خارجی هم از بیمه‌ها گلایه دارند

شواهد حکایت از آن دارد که در سالهای اخیر خدمات بیمه‌ای در جهان سیر نزولی چشمگیری داشته است. دکتر ویتورتو جراح لاپاروسکوپی اورژانسی، که برای شرکت در کنگره جراحیهای درون‌بین و کم‌تهاجمی از ایتالیا آمده نیز از این کاستی‌ها گلایه‌مند است و می‌گوید: از مشکلات عمده پزشکان ما نیز تعرفه‌های پایین بیمه است که اغلب زمانی که دستمزد پزشک بالاست، شرکتهای بیمه رغبتی به پرداخت آن ندارند.

گفتنی است، در سومین کنگره بین‌المللی جراحی‌های درون بین و کم تهاجمی، ۲۵ جراح خارجی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، آلمان، قبرس، پرتغال، هند، آمریکا، انگلستان و عراق حضور داشتند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

24 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago