گفتگو با آقای کامبیز مقراضی – شرکت پاسارگاد رهپویان کیش – نماینده ماشین آلات چاپ دیجیتال زیمر در ایران
دموتکس ۲۰۱۹ جزو نمایشگاه های خیلی خوب نبود!
آقای مهندس مقراضی از کارشناسان صنعت فرش ماشینی اعتقاد دارد نمایشگاه های تجاری همیشه خوب هستند و همواره موجب دیدار اهالی صنعت چه تامین کننده و چه خریدار در یک بازه زمانی کوتاه می شود هرچند که همیشه می تواند بهتر و بهتر باشد. ایشان در مورد نمایشگاه دموتکس امسال گفت: دموتکس ۲۰۱۹ قطعا جزو نمایشگاه های خیلی خوب نبود و می توانست بسیار بهتر باشد. اما به هرحال نمایشگاه ها نیز مثل زندگی ما انسانها فراز و نشیب هایی دارند و باید با آن کنار آمد.
آینده فرش ماشینی در دستان چاپ دیجیتال
آقای مقراضی که در بخش ماشین آلات چاپ دیجیتال فرش فعال هستند با اشاره به حضور بسیار گسترده شرکت ها و محصولات چاپ دیجیتال در نمایشگاه امسال سرعت رشد این بخش را بسیار بالا و تغییرات و نوآوری ها را ماهانه و روزانه دانست و افزود : رشد صنعت چاپ دیجیتال در نساجی و فرش ماشینی به قدری شتاب گرفته که موجب شگفتی بسیاری از فعالان این صنعت شده است.
فرش دیجیتال فعلا مکمل بازار است
به نظر من فرش ماشینی چاپ شده رقیبی برای تکنولوژی ژاکارد و فرش های فیس تو فیس و فرش دستباف نیست و تنها در حال پرکردن بخشی از نیاز بازار که تا به حال وجود نداشته است بنابراین یک محصول مکمل برای بازار است. اما در آینده ممکن است سهم بسیار بزرگتری از بازار را از آن خود کند و این دلیل هراس بسیاری از اهالی صنعت فرش ماشینی از تکنولوژی چاپ دیجیتال است.
چاپ دیجیتال به واحدهای کوچک محدود نیست
متاسفانه برخی اعتقاد دارند تکنولوژی چاپ دیجیتال برای واحدهای تولیدی فرش ماشینی با چند دستگاه مناسب است و نمی تواند توسط شرکت های بزرگ به کار گرفته شود که یک تصور اشتباه است. به عنوان مثال خطوط چاپ زیمر سالانه ۲ تا ۳ میلیون متر مربع ظرفیت تولید دارند که معادل بیش از ۲۰ ماشین بافندگی فرش ماشینی پر سرعت بازار است. اگر واحد تولیدی هر دو تکنولوژی ژاکارد و چاپ را همزمان داشته باشد نیز یکی موجب ضعف دیگری نخواهد شد و شرکت ها می توانند همزمان نیازهای بازار را تامین کنند. به هرحال امروزه اگر به سبد محصولات متنوع کفپوش نگاه کنید هر روز رقبای جدیدی برای فرش ماشینی به وجود می آید و حتی توسعه تکنولوژی های سایر کفپوش ها نظیر سنگهای طبیعی و مصنوعی، لمینیت، پارکت، موکت و … نیز سهم بازار فرش ماشینی را کاهش خواهد داد.
وحشت هایپر مارکتهای فرش ماشینی از چاپ دیجیتال
متاسفانه عدم آگاهی و عدم شناخت از تکنولوژی های جدید توسط برخی دوستان موجب شده است تا آنها در حال حاضر به تخریب و سمپاشی مخرب علیه تکنولوژی چاپ دیجیتال شوند. البته این هراس آنها تا حدی قابل درک است. یک فروشگاه هایپر مارکت فرش که ده ها میلیارد فرش در انبار و فروشگاه خود دارد اگر فرشی با مشخصات بهتر و زیباتر به بازار عرضه شود قطعا برای حفظ منافع مادی خود سعی در فروش اجناس خود دارد اما این کار نباید با دادن اطلاعات اشتباه و غلط و مقرضانه در مورد تکنولوژی رقیب به مشتری همراه شود. متاسفانه در برخی از این فروشگاه ها فروشندگان کوچکترین شناختی به فرش دیجیتال ندارند و فرش دیجیتال را فرشی بی کیفیت که رنگ آن شسته می شود می دانند که این یک کلاهبرداری آشکار است. پایه فرش های دیجیتال همان فرش ماشینی با همان بافت فرش های رایج و یک فرش سه بعدی دارای تار و پود و خاب است. چاپ روی فرش دقیقا با همان رنگ هایی است که الیاف در پروسه رنگرزی سنتی رنگ می شوند و شستشو و تثبیت رنگ شده و خشک می شوند. این رنگها تا عمق پشت فرش نفوذ می کنند و در دمای ۱۸۰ درجه تثبیت ساختار مولکولی و درون پلیمری میشوند و این دقیقا مشابه کار روی الیاف رنگی است. حتی به نظر من می توان واژه رنگرزی دیجیتال را به جای چاپ دیجیتال به کاربرد تا افراد تصور بهتری از این پروسه داشته باشند.
آگاهی بدهید، تخریب نکنید
من به افرادی که از این تکنولوژی شناختی ندارند توصیه می کنم ابتدا اطلاعات خود را کامل کنند و سپس مزایا و معایب هر دو فرش دیجیتال و ژاکارد را به مشتری بگویند تا خود مشتری با اطلاعات درست تصمیم بگیرد. بازار فرش ماشینی مانند کشتی است که همه فعالان این صنعت در آن نشسته ایم و اسیب زدن به آن به معنی افت همه ما خواهد بود.
خوشبختانه فرش های چاپی که در حال حاضر توسط دو شرکت دارنده خطوط چاپ دیجیتال فرش ماشینی در ایران تولید و عرضه شده است به قدری چشم نواز و زیباست و به قدری با فرش های ماشینی رایج فاصله دارد که غیر ممکن است مشتری و مصرف کننده نهایی آنرا انتخاب نکند و این برای برخی همکاران گران تمام می شود.
سرمایه گذاران مراقب باشند
متاسفانه برخی از عرضه کنندگان ماشین آلات چاپ دیجیتال فرش ماشینی هم به طور آگاهانه در حال گول زدن مشتریان هستند تا خطوط خود را در بازار بفروشند. مثلا در مورد شرکت زیمر اعلام می کنند که زیمر خطوط چاپ اکریلیک ارائه نمی دهد و فقط ما این توانایی را داریم. باید به این دوستان بگوییم دلیل اینکه این کمپانی با وجود در اختیار داشتن تکنولوژی چاپ فرش اکریلیک برنامه ای برای ورود به این بخش ندارد تنها محدود بودن بازار فرش اکریلیک است و اینکه اصولا چنین سرمایه گذاری توسط شرکت ها نیز غلط است. در دنیای امروز فرش ها باید قابلیت بازیافت داشته باشند ارزان بوده و برای رقابت در بازار در حجم بالا تولید شوند و هزینه تمام شده پایین داشته باشد که اکریلیک هیچ یک از این خواص را ندارد. در حال حاضر ۸۵ درصد بازار دنیا برروی فرش های با رنج قیمت ۵ تا ۱۵ دلار است چرا ما باید همچنان برای رقابت سخت برای ۱۰ تا ۱۵ درصد بازار تلاش کنیم؟
امیدوارم اهالی صنعت فرش ماشینی فریب افرادی که فقط به فکر فروش ماشین آلات و ورود تکنولوژی های نامناسب و ناکارآمد به کشور هستند را نخورند و از یک فاجعه در توسعه فرش های چاپ دیجیتال در ایران خودداری کنند.
[instagram-feed]شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…
دكتر محمد ميرجليلي: مدير نمایشگاه نساجی و پوشاک استان یزد و مدیرعامل شركت مهندسي تحقيقاتي…
سامانه دعوت آنلاین نمایشگاه Garment Tech استانبول که به نمایش جدیدترین فناوریها در صنعت پوشاک…