Categories: اخبار نساجی

عراق و افغانستان؛ جایگزین امارات !؟

 

 

با توجه به اینکه حجم صادرات ایران به عراق و افغانستان چندین برابر واردات است امکان ایجاد معاملات تهاتری وجود ندارد مگر اینکه در آینده زمینه ورود کالاهای مورد نیاز کشور از طریق صادرات مجدد از عراق و افغانستان محیا شود. همچون شرایطی که اکنون با امارات متحده عربی داریم که بسیاری از صادرات و واردات به دلیل تحریم از طریق امارات صورت میگیرد.

محسن بهرامی ارضاقدس – عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران – در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به بررسی روابط تجاری ایران با عراق و افغانستان پرداخت و گفت: صادرات ما به کشورهای همسایه به ویژه عراق و افغانستان به دلیل استقبال خوب شهروندان این دو کشور نسبت به کالاهای ایرانی بوده لذا اولویت دولت و بخش خصوصی افزایش صادرات است اما مشکلات و ناامنیهایی که اخیرا در کشور عراق به وجود آمده صادرات را تحت تاثیر قرار داده است.

بهرامی ارضاقدس افزود: تقریبا همه کالاهای دارای مزیت نسبی ایران در عراق قابل مصرف است. فرش و کفپوش ها، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، صنایع پایین دستی نفتی و کالاهای ساختمانی و … به عراق صادر میشوند.

این عضو هیات نمانیدگان اتاق بازرگانی تهران گفت: به جز برخی از محصولات نفتی برای خوراک پالایشگاهها، محصول دیگری از عراق وارد نمیشد و به طور کلی ناآرامیهای عراق بیشتر به صادرات ما لطمه زده است. اتاق همراه با سیاست های دولت تلاش در توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه دارد. در سیاست های اقتصاد مقاومتی هم این مسائل مد نظر قرار گرفته و اتاق تهران هم فعالان اقتصادی را به توسعه روابط با کشورهای دیگر تشویق می کند.

مساله دیگری که صادرات به این کشورها را تسهیل میکند خرید مستقیم تجار این کشورها از بازار داخل به صورت ریالی است که می تواند به صورت معاملات پایاپای و استفاده از پول مشترک، مشکل نقل و انتقال پول و تبدیل ریال به ارز مرجع را در شرایط تحریم تسهیل کند.

وی افزود: همچون شرایطی که اکنون با امارات متحده عربی داریم. در حال حاضر بسیاری از صادرات به دلیل تحریم از طریق امارات متحده عربی صورت میگیرد. اگر در آمار صادرات و ورادات کشور نگاه کنیم، میبینیم امارات در صدر جدول صادرات و واردات ما قرار دارد در حالی که نه کالاهایی که صادر می کنیم به طور کامل نیاز داخلی امارات است و نه کالاهایی که وارد می کنیم به طور مشخص ساخت کشور امارات است.

عضو هیات نمانیدگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در عراق و افغانستان هم اگر شرایط امنیت و آسایش برقرار شود، در آینده می توانند مثل امارات به مرکز صادرات و واردات مجدد تبدیل شوند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

11 ساعت ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

2 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

2 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

3 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

4 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

5 روز ago