ایلنا: یک کارگزار صنعت پتروشیمی گفت: عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالابه تعادل رسیده است.
محمد میری، کارگزار صنعت پتروشیمی در مورد عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالااظهار کرد: در حال حاضر کشف قیمت ها واقعی شده و عرضه و تقاضا به تعادل رسیده است.
وی افزود: هم اکنون تعداد کالاهایی که با سقف قیمت معامله می شوند کمتر شده است و این در حالی بود که در گذشته اختلاف قیمت ها زیاد بود و کالاها اکثرا با سقف قیمت معامله می شدند. میری با بیان اینکه نرخ ها با دلار آزاد تعیین می شوند، افزود: اگر گفته می شود که در حال حاضر تقاضا کمتر از قبل شده به دلیل کاهش تقاضای سفته بازان است. همچنین باید به این نکته اشاره کرد اینکه گفته می شود دلیل نخریدن محصولات پتروشیمی اعلام نرخ آزاد دلار برای قیمت ها است، درست نیست و مخاطبان باید به این مهم توجه داشته باشند. وی با اشاره به رکود اقتصادی کنونی افزود: هم اکنون یک سوم صنایع نساجی مشغول به کار هستند و در صنایع دیگر نیز وضع بهتر از این نیست. میری با بیان اینکه در چشم انداز بلند مدت باید خود را با تجارت جهانی همراه کنیم، تصریح کرد: ایجاد رویه ای برای رقابت جهانی و صادرات محصولات با کیفیت حائز اهمیت است تا در صورت واردات صنایع ، آسیبی نبینیم. این کارگزار صنعت پتروشیمی گفت: اگر بنگاهی نمی تواند با شرایط کنونی و موجود در کشور فعالیت کند به علت این است که در گذشته از نرخ های رانتی در بورس بهره می برده و اکنون نمی تواند بهره وری داشته باشد و ضرورت دارد تا از دور خارج شود.
ثبات قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا پایان شهریور ماه
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی نیز از ثبات قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا پایان شهریور خبر داد. احمد مهدوی، با اشاره به روند مطلوب معاملات محصولات پتروشیمی اظهار کرد: برخلاف برخی نگاه ها که آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران را به عنوان رشد بی رویه قیمت ها عنوان می کردند، اکنون شاهد تعادل در مبادلات پتروشیمی و حتی کاهش قیمت برخی از کالاها هستیم که روند فعلی به نفع تولید کشور است. مهدوی افزود: طی هفته گذشته قیمت پایه برخی از محصولات پلیمری در بورس کالاکاهش یافت که دلیل این کاهش، بازگشت قیمت پایه محصولات به قیمت های اعلامی در اواسط تیر ماه بود. وی در این باره توضیح داد: قیمت پایه محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران که هر دو هفته یکبار از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اعلام می شد، به دلیل تعادل در معاملات و حمایت از صنایع پایین دستی به قیمت های اولیه خود یعنی نخستین قیمت اعلامی در اواسط تیر ماه بازگشت که این نرخ ها تا پایان شهریور ماه ثابت خواهد ماند. مهدوی گفت: در قیمت های مرداد ماه شاهد رشد یک تا چهار درصدی برخی از محصولات به دلیل افزایش نرخ های جهانی و قیمت دلار بودیم که با بازگشت قیمت ها به اواسط
تیر ماه، ثبات در معاملات حکمفرما می شود؛ البته احتمال کاهش قیمت برخی کالاها با بازگشت قیمت های پایه همچنان وجود دارد.
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
قاچاق پوشاک؛ چالشی برای رقابتپذیری صنعت نساجی داخلی مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی…