با توجه به کاهش ۱۳ درصدی صادرات خشکبار در هشت ماههی امسال، رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران معاف نشدن مالیات از صادرات و اظهارنظر دولت درباره کاهش نرخ ارز را تهدیدهایی برای فعالیتهای صادراتی اعلام کرد.
اسدالله عسگراولادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: البته براساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان توسعه تجارت میزان کل صادرات در هشت ماههی امسال افت داشته است.
وی با بیان اینکه صادرات ما با چهار چالش اساسی روبهرو است، خاطر نشان کرد: اولین چالشی که در میزان صادرات هشت ماههی امسال نیز تاثیر زیادی داشته، تهدیدهای وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات از صادرکنندگان است.
عسگراولادی افزود: این تهدیدها تا جایی پیش رفته است که بسیاری از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی در شهرهای کوچک ممنوعالخروج شدهاند.
او با تاکید بر اینکه پیمان سپاری ارزی و عدم لغو این مصوبه نیز از دیگر مشکلات اساسی و تاثیرگذار بر کاهش صادرات است، خاطرنشان کرد: قرار بود لغو مصوبهی پیمانسپاری ارزی ابلاغ شود ولی متاسفانه گمرک همچنان این مصوبه را اجرایی و از صادرکنندگان تعهدنامه ارزی دریافت میکند.
وی با اشاره به اینکه حملونقل دیگر عامل تاثیرگذار بر کاهش صادرات بوده است، تصریح کرد: تحریمهای کشتیرانی و مشکلات حملونقل به نحوی بوده است که باعث کاهش آمارهای صادراتی شده است.
به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایران، صادرکنندگان برای صادرات محصولات خود باید کالاهای خود را به ترکیه یا به بندر جبلعلی برده و از آنجا اقدام به صادرات محصولات خود کنند.
وی با تاکید بر اینکه مسائل بانکی نیز همچنان حل نشده است، اظهار کرد: همین موضوع باعث شده که امکان جابهجایی پول برای صادرکنندگان فراهم نشود.
او با ارائه پیشنهادی مبنی بر برگزاری سمینار صادرات گفت: این سمینار باید در راستای رسیدگی و حل مسائل بر سر راه صادرات برگزار شده تا صادرکنندگان بتوانند مشکلات خود را به صورت تخصصی به دولت مطرح کنند.
عسگراولادی در ادامه با بیان اینکه اظهارنظر دولت و تلاش آن برای کاهش نرخ ارز تهدیدی بر سر راه صادرات کشور است اذعان کرد: وزیران مدام اعلام میکنند که ارز باید به ۲۶۰۰ تومان برسد. ما که میدانیم نرخ ارز تا این میزان پایین نمیآید، ولی حتی بیان این اظهارنظرها نیز بر صادرات لطمه میزند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ برنامهریزی برای صادرات در ایران نمیشود، بیان کرد: اینکه تصمیمگیران مدام اعلام میکنند نرخ ارز باید پایینتر بیاید، امکان برنامهریزی را از صادرکنندگان میگیرد، زیرا قدرت ریسک از آنها گرفته میشود.
رییس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران در پایان با اشاره به اینکه محال است هدفگذاری صادرات براساس بودجه سال جاری محقق شود، گفت: صادرات در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کمتر از رقم اعلام شده در بودجه محقق میشود.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…