عشایر آذربایحان ۳۰ هزار متر مربع قالی و گلیم تولید می‌کنند

 

نماینده اتحادیه تعاونی‌های عشایری آذربایجان‌شرقی از تولید ۲۲ هزار و ۸۵۴ متر مربع قالی و ۹ هزار و ۸۳۹ متر مربع قالیچه توسط عشایر استان خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران ، ایوب جهدی صبح امروز در جلسه نحوه حضور موثر و مطلوب عشایر استان در جشنواره ملی عشایر کشور در تهران نیز در این نشست اظهار کرد: اهم تولیدات سالانه عشایر استان، شامل گوشت قرمز به مقدار ۹ هزار و ۹۵۸ تن، شیر به مقدار ۳۰ هزار و ۱۰۰ تن، پشم به مقدار ۸۹۳ تن، گلیم و ورنی ۲۲ هزار و ۸۵۴ متر مربع و قالی و قالیچه به مقدار ۹ هزار و ۸۳۹ مترمربع است.
وی افزود: هنر در زندگی عشایر آذربایجان‌شرقی، نقش بسزایی داشته و در این زمینه می‌توان به گلیم، ورنی و موسیقی اشاره کرد و این جشنواره فرصتی قابل توجه و ارزشمند برای عشایر استان در معرفی هنر و فرهنگ اصیل ایرانی خود را ایجاد و تلاش بر این است با همکاری و تعامل با تمام نهادهای مرتبط، برگزاری و ارائه آن به مطلوب‌ترین و بهترین شیوه ممکن امکانپذیر شود.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی نیز در این جلسه گفت: عشایر استان در جشنواره ملی عشایر، با هدف معرفی قابلیت‌های عینی غنای فرهنگی، تاریخی و تمدنی عشایر استانی در بعد ملی، حضوری پررنگ خواهند داشت.

سید محمدحسن آل‌هاشم افزود: آذربایجان‌شرقی از ایل‌ها و عشایر متعددی برخوردار است که مهم‌ترین و منسجم‌ترین آن‌ها ایل‌های شاهسون و ارسباران هستند که در مناطق مختلف زندگی و به فعالیت تولیدی و اقتصادی اشتغال دارند. ایل شاهسون، از مهم‌ترین و معروف‌ترین ایل‌های استان آذربایجان‌شرقی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به فعالیت‌های این اداره کل در زمینه برپایی جشنواره در بعد استانی اضافه کرد: جشنواره سوارکاری، همزمان با آغاز کوچ بهاره هر ساله برگزار در بخش ورزشی، سوارکاران زن و مرد عشایر به رقابت با یکدیگر می‌پردازند و این مسابقات مورد استقبال مردم به خصوص میهمانان استان‌های همجوار قرارگرفته است.

آل‌هاشم ادامه داد: در بخش فرهنگی نیز نمایشگاهی از نحوه زندگی عشایر، سنت و آیین عشایری در محل جشنواره برپا می‌شود تا بازدیدکنندگان بتوانند با فرهنگ و رسوم عشایر آشنا شوند و در حاشیه این جشنواره فرهنگی ورزشی، فرآورده‌های لبنی، صنایع دستی، نان و آش سنتی تولید عشایر نیز به مردم عرضه می‌شود.

مدیرکل امور عشایری استان آذربایجان‌شرقی گفت: در این نمایشگاه ملی، تلاش بر این است، با تعامل و همکاری اتحادیه تعاونی‌های عشایری و بسیج عشایر استان، در کنار حمایت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان جهادسازندگی، حضور قابل توجه، موثر و مطلوب در عرصه ملی تحقق یابد.

نخستین جشنواره ملی صدای عشایر و اقوام ایران زمین، از تاریخ ۱۴ تا ۱۹ بهمن ماه سال‌جاری با حضور ۳۱ استان کشور در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و در آن، صنایع دستی، جلوه‌های زندگی عشایر، جلوه‌های ویژه آثار هنری عشایری، بازی‌های محلی و قومی، نمایشگاه عکس کوچ عشایرکشور، آداب ورسوم عشایر، محصولات دامی و کشاورزی، سوغات، انواع شیرینی‌جات و ترشیجات، آش، حلواهای محلی عشایر استان‌های کشور، در معرض دید بازدیدکنندگان خواهد بود.

عشایر استان آذربایجان‌شرقی، در فضایی به وسعت ۳ هزار متر مربع، شامل یک هزار متر مربع فضای باز و دو هزار متر مربع فضای مسقف، به عرضه توانمندی‌های فرهنگی و تولیدی خود خواهد پرداخت.

 

منبع: کارپتور

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

4 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

4 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

4 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

4 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

5 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

5 روز ago