Categories: اخبار نساجی

عضو اتحادیه صادر‌کنندگان فرآورده‌های نفتی: با بخش خصوصی بازی می‌کنند

 

سیدحمید حسینی ـ‌ یکی از اعضای اتحادیه صادر‌کنندگان فرآورده‌های نفتی ـ در گفت‌گو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به این‌که واردات فرآورده‌های نفتی توسط بخش خصوصی پیش از این در برنامه پنجم توسعه هم آمده بود، یادآور شد که برای انجام این کار نیاز است که بستر‌های لازم برای این بخش فراهم شود.

او با بیان این‌که در حال حاضر دولت به مصرف‌کننده فرآورده‌های نفتی یارانه پرداخت می‌کند، گفت: بر این اساس ورود بخش خصوصی به واردات فرآورده‌های نفتی منطقی نیست.

وی اظهار کرد: اگر رویکرد لحاظ شود که مابه‌التفاوت قیمت فرآورده‌های وارداتی را با سوخت یارانه‌ای به بخش خصوصی پرداخت کنند، این کار ممکن می‌شود، چرا که بخش خصوصی نمی‌تواند فرآورده وارداتی را با قیمت یارانه‌ای عرضه کند.

رییس سابق اتحادیه صادر‌کنندگان فرآورده‌های نفتی از دیگر بستر‌های مورد نیاز برای واردات انواع فرآورده‌های نفتی را در اختیار داشتن مخازن ذخیره‌‌سازی، خط لوله و جایگاه‌های سوخت عنوان کرد و یاد‌آور شد: در حال حاضر این امکانات در اختیار دولت است.

او با بیان این‌که برای خالی‌نبودن عریضه از حضور بخش خصوصی برای حضور این بخش در واردات فرآورده‌های نفتی اعلام آمادگی کردهاند، گفت: در مواردی مانند سوآپ و صادرات فرآورده‌های نفتی که بخش خصوصی می‌تواند وارد شود، شرکت ملی پالایش و پخش اجازه این کار را نمی‌دهد. اما در مواردی که بخش خصوصی تمایل و یا امکان آن را ندارد، این‌گونه به حضور بخش خصوصی ابراز تمایل می‌شود.

به گفته حسینی در حال حاضر شرکت ملی پالایش و پخش مانع صادرات فرآورده‌های نفتی توسط بخش خصوصی به دو کشور عراق و افغانستان شده است.

این عضو اتحادیه صادر‌کنندگان فرآورده‌های نفتی معتقد است که این قانون تنها در این جهت تدوین شده است که ناتوانی بخش خصوصی را نشان دهد.

او با اشاره به اصل ۴۴ گفت: اگر خواهان حضور بخش خصوصی هستند، چرا هنوز صادرات فرآورده‌های نفتی توسط بخش دولتی انجام می‌شود و مانع ورود بخش خصوصی به این عرصه شده‌اند؟!

حسینی در پاسخ به این سوال که پس چرا وزارت نفت مجوز صادرات ۲۰ درصد از نفت خام صادراتی کشور را به بخش خصوصی واگذار کرد، گفت: این تنها یک موافقت‌نامه بود و قسمت اصلی این قضیه مربوط می‌شود به توافق بانک مرکزی با وزارت نفت که تاکنون هم این کار عملی نشده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

1 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

5 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

5 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago