Categories: اخبار نساجی

عضو هیات مدیره انجمن سیمان خبر داد: پیش‌بینی رشد ۶۰ درصدی صادرات سیمان

 

پایان دوره بحران در صنعت سیمان

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اعلام این پیش‌بینی که صادرات سیمان کشور تا پایان سال جاری با رشد ۶۰ درصدی به ۲۰ میلیون تن خواهد رسید گفت: از زمان واگذاری قیمت گذاری سیمان به انجمن تولیدکنندگان سیمان ارزش بازار و سهام شرکت‌های سیمانی در سال جاری رشد چشمگیری را تجربه کرده است.

مرتضی لطفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به دلیل نگاه انقباضی حاکم بر صنعت سیمان فاصله زیادی بین سرمایه‌گذاری‌های انجام شده با ارزش بازار سیمان در کشور به وجود آمده بود، گفت: وضعیت به گونه‌ای بود که احساس خطر شد که سرنوشت صنعت سیمان به سرنوشت صنعت نساجی دهه ۷۰ تبدیل شود، چرا که ارزش بازار سیمان تا قبل از سال جاری به نسبت قیمت تمام شده تولید آن بسیار پایین بود.

وی با اشاره به اینکه اگر قیمت گذاری سیمان به انجمن سیمان واگذار نمی‌شد در تولید و صادرات سیمان دچار مشکل می‌شدیم و دلال‌ها سود اصلی فروش سیمان را می‌بردند، افزود: بعد از هدفمندی‌ یارانه‌ها بیشترین تاثیر متوجه دو صنعت فولاد و سیمان شده و عرصه به ویژه بر صنعت سیمان تنگ شد؛ به طوری که بسیاری از واحدها حتی در تامین هزینه‌های روزمره خود دچار مشکل شده‌ بودند.

لطفی با بیان اینکه در حال حاضر دوره بحران در صنعت سیمان ایران سپری شده است، گفت: در حال حاضر عرضه بر مصرف سیمان در بازار داخلی پیشی گرفته است و در سه ماهه نخست امسال صادرات سیمان کشور بالغ بر ۵.۳ میلیون تن شد و پیش‌بینی می‌شود امسال صادرات سیمان کشور از مرز ۲۰ میلیون تن بگذرد که در صورت تحقق این هدف شاهد رشد ۶۰ درصدی صادرات سیمان خواهیم بود.

مدیرعامل هولدینگ سیمان فارس و خوزستان در ادامه از حل مشکل صادرات سیمان ایران به عراق خبر داد و گفت: به نظر می‌رسد توقف چند روزه صادرات سیمان به عراق بیشتر جنبه سیاسی داشت که این موضوع حل شده است. از سوی دیگر افزایش سه تا ۱۰ دلاری قیمت هر تن صادرات سیمان باعث بهبود عملکرد صادراتی و مالی تولیدکنندگان سیمان شده است.

به گفته وی صنعت سیمان ایران باید از همین الان به فکر صادرات به آفریقا باشد که در این زمینه شرکت کشتیرانی باید امکانات لازم جهت صادرات سیمان به کشورهای آفریقایی را فراهم کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان افزود: امیدواریم وزارت امور خارجه دولت یازدهم دیپلماسی تجاری را فعال کند و زمینه برای رشد هرچه بیشتر صادرات سیمان ایران را طی سال‌های آینده فراهم شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس هانوفر و تاثیرات آن بر نمایشگاه فرش استانبول

عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس هانوفر در بخش فرش های ماشینی می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر…

2 ساعت ago

پنبه: چالش خرید تضمینی و آینده کشاورزی در ایران

مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به خرید وش پنبه کمتر از قیمت تضمینی از…

23 ساعت ago

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران

سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…

3 روز ago

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

5 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 هفته ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

1 هفته ago